Image default
Επιχειρήσεις

Lamda: Στην κρίση του ΥΠΠΟΑ η προμελέτη για τμήμα του πάρκου στο Ελληνικό

Σε πολλαπλά μέτωπα ‘’τρέχει’’ την προετοιμασία η Lamda Development για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, εν όψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο, προχωρώντας τις μελέτες «σαν να είχε γίνει ήδη η μεταβίβαση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε προ ημερών στη διαδικτυακή εκδήλωση του Capital Link Forum ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος φέρνει στην κρίση των αρχών του υπουργείου Πολιτισμού και δη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων και την προμελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου και των αρχιτεκτονικών κατασκευών (κατ’ εξειδίκευση του Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό) στη ζώνη προστασίας των χαρακτηρισμένων ως μνημείων των τριών υπόστεγων της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο. Σε σχέση με το πάρκο (άνω των 2 εκατ. τ.μ. όταν ολοκληρωθεί) εντός των έργων της πρώτης πενταετίας προβλέπεται να έχει γίνει, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, ένα σημαντικό τμήμα του έργου, στο 40%, «με χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, ελευθέρων χώρων, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών ως προς την λειτουργία τους». Η πρόσβαση στο πάρκο θα γίνεται περιμετρικά από διάφορα σημεία εισόδου που συνδέουν το έργο με τις γύρω γειτονιές αλλά και με τον ευρύτερο αστικό ιστό, ώστε να εξασφαλίζεται η συνδεσιμότητα του πάρκου αλλά και ο ανοιχτός χαρακτήρας του. «Ο σχεδιασμός του αναδεικνύει  την  ιστορία της περιοχής του πρώην Αεροδρομίου, μετατρέποντας κτίρια ιστορικής σημασίας (κτίριο Σάαρινεν/πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, υπόστεγα αεροσκαφών) σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκθεσιακό κέντρο, μουσεία), ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα ζωντανό χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Ο κύριος πεζόδρομος περιπάτου μήκους 2,5 χλμ. και πλάτους 56 μ. εκτείνεται από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και καταλήγει στη θάλασσα, συνδέοντας έτσι το Μητροπολιτικό Πάρκο με το παράκτιο μέτωπο, την παραλία και τη μαρίνα».

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda και το ελληνικό Δημόσιο έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των αρχαιοτήτων που υφίστανται ή ενδεχομένως  να αποκαλυφθούν, στην περιοχή του Ελληνικού.

Πέραν του πάρκου, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι τεχνικές μελέτες κι επίσης και οι αρχιτεκτονικές μελέτες για τα κτίρια -τοπόσημα της επένδυσης, όπως οι πύργοι και τα εμπορικά κέντρα, ενώ εκ των ων ουκ άνευ είναι και οι κοινοπραξίες που σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία με γνωστά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς για εμβληματικά έργα της πρώτης φάσης όπως π.χ. τα κτίρια- τοπόσημα των πύργων κ.τ.λ..

 Τα malls

Πέραν του Ελληνικού, ένα ακόμη σημαντικό «μέτωπο» ειδικά αυτή την περίοδο για τη Lamda έχει να κάνει με τα εμπορικά κέντρα του ομίλου (The Mall Athens, Golden Hall, Mediteranean Cosmos), που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία και την αναστολή λειτουργίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τώρα, στα malls του ομίλου που παραμένουν κλειστά, λειτουργεί η μέθοδος της παραλαβής εκτός (click away) ακόμη και για πολλαπλές αγορές από περισσότερα του ενός καταστήματα, με την παραλαβή να γίνεται σε ειδικά σημεία, απευθείας στο αυτοκίνητο των πελατών για μέγιστη ασφάλεια. Εφόσον ο καταναλωτής έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές αγορές, έχοντας ήδη εξοφλήσει, αυτές συγκεντρώνονται και μεταφέρονται στον εξωτερικό χώρο με σχετική σήμανση σε ειδικά σημεία παραλαβής και τοποθετούνται απευθείας στο αυτοκίνητο. Η παραλαβή πραγματοποιείται άμεσα, χωρίς ο καταναλωτής να σταθμεύσει ή να  εξέλθει του οχήματός, ενώ δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο η στάθμευση και η άσκοπη παραμονή στον χώρο. Η διαδικασία παραμένει ίδια και σε περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί να παραλάβει πεζή τις αγορές (πολλαπλές ή μη).

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη η Lamda έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση, με θέματα -μεταξύ άλλων- την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών σε στελέχη της διοίκησης και στο προσωπικό της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock options).

Διαβάστε ακόμη: 

Έρευνα στο newmoney.gr για την ελληνική βιομηχανία: Πόσα δισ. κέρδισαν 2.039 επιχειρήσεις

Kαλά νέα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Τσακλόγλου: Η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη σημαντικών μεταρρυθμίσεων – Ποιο είναι το νέο ασφαλιστικό

Σχετικα αρθρα

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ομολογιακό δάνειο 25 εκατ. ευρώ

admin

Απορροφά την κυπριακή θυγατρική η Σαράντης

admin

Στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας εντάσσεται η Nova

admin

Ολοκληρώθηκε το 3ο ATHEX Small Cap Conference

admin

MIG: Ενδιαφέρον από Emma Capital για Vivartia

admin

ΟΠΑΠ: Υπερκαλύφθηκε κατά 3,06 φορές η έκδοση των 200 εκατ. ευρώ

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin

Ακυρώσεις και Τροποποιήσεις πτήσεων από AEGEAN και Olympic Air στις 15 και 16 Οκτωβρίου

admin

Η τροπολογία για ΛΑΡΚΟ: Ειδική διαχείριση και πώληση ή λουκέτο

admin

Το απόλυτο χάος στις ταχυμεταφορές

admin

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων των AEGEAN και Olympic Air, την Τετάρτη και Πέμπτη

admin

Μινωικές: Στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

admin

Ιασώ: Εγκαίνια στις νέες εγκαταστάσεις της κλινικής Μαστού

admin

Ώρα αποφάσεων για τους δείκτες MSCI με διπλό ελληνικό ενδιαφέρον

admin

Αντιδράσεις στην αγορά: Μόνο 1 στους 10 θα μπορέσει να δουλέψει με click- away (vid)

admin

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δεσμεύεται για την αγορά της συνολικής ποσότητας κριθαριού στη συμφωνημένη τιμή

admin

Μίχαλος για τα μέτρα: Το πρόβλημα της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπισθεί με μια πολυδιάστατη πολιτική

admin

Η Ferrari ξεπέρασε σε αξία τις General Motors και Ford

admin