Image default
Επιχειρήσεις

Πότε ξεκινά η κατασκευή των Πύργων στο Ελληνικό – Αθανασίου: «Πυρετώδεις οι προετοιμασίες»

Προς το τέλος της επόμενης χρονιάς- αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα ψηλά κτίρια- τοπόσημα του Ελληνικού, αν και οι πρώτες εργασίες για τα έργα υποδομών εντός της έκτασης θα έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, πιθανότατα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, αμέσως μετά τις υπογραφές με το Ελληνικό Δημόσιο για το ‘’οικονομικό’’ κλείσιμο της συναλλαγής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθeς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Oδυσσέας Αθανασίου, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, «η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων συνθηκών, οι οποίες, όταν εκπληρωθούν θα μας επιτρέψουν να μπούν οι τελικές υπογραφές, προχωρούν κανονικά και πιστεύουμε ότι όντως στους πρώτους μήνες θα αποκτήσουμε τις μετοχές. Η εταιρεία προχωρά πυρετωδώς σε τρείς βασικούς άξονες, καταρχάς την κατεφάσιση των κτιρίων που ολοκληρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εκεί όπου ήταν η παλιά Ολυμπιακή για να αρχίσουν οι εργασίες περίφραξης, ενώ προχωρούν και τα έργα σε επίπεδο μελετών. Στα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν εντός του 2021, μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα είναι αυτά για τις υποδομές, τους δρόμους, την ύδρευση, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα κ.τ.λ.. Προχωράμε κανονικά, ώστε να προχωρήσουμε εντός του 2021 στην έκδοση των οικοδομικών αδειών και στο τέλος της χρονιάς- αρχές επόμενης να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στα κτίρια- τοπόσημα».

«Προχωράμε με πυρετώδεις ρυθμούς ώστε όταν γίνει η μεταβίβαση, να μην είμαστε στο σημείο μηδέν, αλλά να έχουμε προχωρήσει ως ένα βαθμό για να κερδίσουμε χρόνο», ανέφερε από την πλευρά του, ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη μπεί στη νέα της φάση με το έργο του Ελληνικού και τα στελέχη του ομίλου καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του project με έκτακτες πιέσεις.

Οι κοινοπραξίες

Την ίδια στιγμή, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι διαδικασίες για τις επιμέρους συμφωνίες- κοινοπραξίες που θα καταρτίσει η Lamda για τα επιμέρους έργα εντός της έκτασης. Ηδη, η πρώτη συμφωνία ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκε από κοινού με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και τη συμμετοχή του Olayan Group, για την ανάπτυξη των δύο ξενοδοχείων, ενώ προχωρούν οι συζητήσεις και για άλλες δύο κοινοπραξίες , για τον Πύργο με χώρους γραφείων και ξενοδοχείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον οικιστικό Πύργο επί της Παραλιακής «που θέλουμε να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 15 μηνών», όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου. Στις διαδικασίες των προσφορών που έχουν αναλάβει οι Deloitte και Savills από το χώρο των εξειδικευμένων συμβούλων real estate, «θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν τόσο Ελληνες όσο και ξένοι επενδυτές με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021».

Malls και πανδημία

Πέραν του Ελληνικού, εν μέσω πανδημίας και δή εορτών, πλήγμα για τον όμιλο αποτελούν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο με άμεσο αντίκτυπο στα malls του ομίλου (The Mall Athens, Golden Hall, Mediteranean Cosmos), όπου πλέον λειτουργεί η μέθοδος της ‘’παραλαβής εκτός’’ -click away. «Αναμφισβήτητα μας πλήττει αυτή η κατάσταση με την πανδημία, ωστόσο στεκόμαστε δίπλα στους καταστηματάρχες, τηρώντας όλα τα μέτρα της Πολιτείας κι ακολουθώντας τις αποφάσεις για μείωση των ενοικίων», ανέφερε ο κ. Αθανασίου. Το click away, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda, λειτουργεί ομαλά κι εξυπηρετεί καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη

Ο (φως φανάρι) κ. Λαζαρίδης που κανόνιζε τα… Κουτσοραντεβού και το μπαλαούρο που έρχεται

Το ασύλληπτο πλιάτσικο των Κουτσολιούτσων – Απάτη από το 2001 διαπιστώνει η PwC

Cosco: Με επιστολή της στο υπ. Ναυτιλίας απαντά στους επικριτές της για τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

 

Σχετικα αρθρα

Aegean: Είμαστε στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές για τη συμφωνία στήριξης

admin

Τέσσερα νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της MLS

admin

Daimler: Καλύτερες του αναμενόμενου η πορεία το β’ τρίμηνο – Αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους ενόψει της αναδιάρθρωσης

admin

Εξοδο στις αγορές με ευρωομόλογο ετοιμάζει η Ελλάκτωρ

admin

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται του lockdown στην Κοζάνη 

admin

ΟΕΕ: ΕΣΠΑ για επιδότηση τόκων δανείων Μικρομεσαίων με πληττόμενους ΚΑΔ

admin

«Φιλί ζωής» από το Facebook στο θρυλικό κτίριο όπου «έσπασε» o κώδικας του Χίτλερ

admin

Ολοκληρώθηκε το lifting των 11 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

admin

Η SAP αναγνωρίστηκε ως Ηγέτης στην Αυτοματοποίηση του Τομέα των Πωλήσεων

admin

Piraeus Securities: Από τις πιο ελκυστικές επιλογές η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – Τιμή στόχο στα 12 €

admin

Η αδυναμία της ελληνικής αγοράς συνεχίζεται, παρά την τεχνική αντίδραση

admin

Ντόμινο καθυστερήσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

admin

ΕΤΕ: Μάχη Fortress με Bain για το project Icon

admin

Grant Thornton: Είναι η επιχείρηση σας «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την πανδημία;

admin

Ελλάκτωρ: Η ζήτηση έριξε κάτω από το 6,4% την απόδοση του ομολόγου

admin

Οι άδειες 5G ενισχύουν τα κέρδη της Ericsson

admin

ALPHA TRUST: «Σε ένα έτος με μεγάλη αβεβαιότητα, προσφέραμε σιγουριά»

admin

Το CVC απέκτησε τις μαρίνες της Dogus στην Ελλάδα

admin