Image default
Επιχειρήσεις

Deal για την εξαγορά της Paperpack από την κινεζικη Orlando – Equity Holding Limited

Η Paperpack Α.Β.Ε.Ε. (η «Εταιρία») ανακοινώνει ότι έλαβε την παρακάτω πληροφόρηση από τον βασικό μέτοχό της και Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη:

Ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης (ενεργώντας επίσης και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς του, Βεατρίκης και Τζουλιάννας Τσουκαρίδη) συμφώνησε να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην Εταιρία, στην Orlando-Equity Holding Limited (ο “Επενδυτής”), σε τιμή ευρώ 6,66 ανά μετοχή.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, και τελεί υπό την αίρεση ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων. Ο Επενδυτής σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Ιωάννη Τσουκαριδη ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ., τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας.

Δεκαπέντε ακόμα μέτοχοι της Εταιρίας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πωλήσουν τις μετοχές τους στον Επενδυτή, μαζί με την οικογένεια του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, στην ίδια τιμή. Επομένως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Επενδυτής θα έχει αποκτήσει το 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας και, ως εκ τούτου, θα υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο Επενδυτής σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Orlando-Equity Holding Limited είναι 100% θυγατρική της China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF, η οποία έχει αναλάβει δεσμεύσεις επένδυσης 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Κεντρική και την Νότια Ευρώπη. Διαχειριστής του fund είναι η China-CEE Management S.? r.l. και επενδυτικός σύμβουλος του fund είναι η CEE Equity Partners Limited.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρω το μέλλον της PAPERPACK στην εταιρία ORLANDO EQUITY HOLDING LTD. Η δέσμευση των επενδυτών για καινοτομία & νέες επενδύσεις, συνάδει απόλυτα με το όραμα μου για την εταιρία και θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της PAPERPACK, προς όφελος των πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων. Παράλληλα, η διατήρηση της επιτυχημένης ομάδας του Management, διασφαλίζει την επόμενη ημέρα και την ομαλή μετάβαση».

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Paperpack και πιστεύουμε ότι η τρέχουσα ομάδα Management, μαζί με την σύνεση και υποστήριξη του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, θα στέψει με επιτυχία αυτήν την πρώτη επένδυση του fund στην Ελλάδα», σχολίασε ο Dario Cipriani, Διευθυντής Επενδύσεων της CEE Equity Partners Limited.

Η MP Corporate Finance και η PotamitisVekris δικηγορική εταιρία ενήργησαν ως σύμβουλοι του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη και η εταιρία δικηγόρων «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ» ως σύμβουλοι της Orlando-Equity Holding Limited για τη συναλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα:

Αegean: «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για την κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ

Το ασύλληπτο πλιάτσικο των Κουτσολιούτσων – Απάτη από το 2001 διαπιστώνει η PwC

Επίδομα θέρμανσης: Πώς μοιράζονται τα 80-650 ευρώ που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι

Σχετικα αρθρα

Η υποχώρηση των διεθνών δεικτών οδήγησε σε απώλειες το Χρηματιστήριο

admin

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

admin

ΓΕΚ–Τέρνα: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 2,8-2,75%

admin

Χ.Α.: Θετικά πρόσημα και συρρικνωμένος όγκος συναλλαγών στην τελευταία συνεδρίαση

admin

Revoil: Ενίσχυση κατά 23% στα κέρδη προ φόρων 9μήνου

admin

ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG θα μοιραστούν τους 135.000 πελάτες της καθολικής υπηρεσίας

admin

Στην Ελλάδα η παραγωγή των τσιγάρων Winston

admin

Σερβικό ενδιαφέρον για λιμάνια και ενέργεια

admin

Χ.Α.:Αγοραστές για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες οι ξένοι

admin

COSMOTE: Δωρεάν ασύρματο Internet για τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Ηρώδειο

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Τετραπλή πιστοποίηση για την ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Εργασίας και Διαχείρισης Πληροφοριών

admin

F.G. Europe: Επιτυχής ολοκλήρωση του squeeze-out από τη Silaner

admin

ΕΥΔΑΠ: Σε τρεις προσφορές θα παιχτεί ο μεγάλος διαγωνισμός των €260 εκατ.

admin

Εξοδο στις αγορές με ευρωομόλογο ετοιμάζει η Ελλάκτωρ

admin

Οι 26 μέρες που καθορίζουν το μέλλον της ΔΕΗ

admin

ΤτΕ: Έως 30/11 η υποβολή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων 2019 από εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα

admin

Μήνυση και αγωγή κατά Κ. Δομαζάκη από Creta Farms

admin

COSMOTE: Τεχνικοί και πελάτες μαζί στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Οδηγίες προφύλαξης για όλους

admin