Image default
Επιχειρήσεις

Ο 10λογος για ασφαλή αγορά ασφαλιστήριου συμβολαίου μέσω Διαδικτύου

Με το Διαδίκτυο να κερδίζει διαρκώς έδαφος σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να πραγματοποιήσετε την αγορά ενός συμβολαίου με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Insurance Europe κυκλοφόρησε ένα βίντεο με συμβουλές για όσους επιλέξουν τα ψηφιακά κανάλια για να ασφαλιστούν.

1) Γεγονότα, όπως η πανδημία του Covid-19, αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι οικονομικά για έκτακτες καταστάσεις, λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις.

2) Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε απόλυτα τους όρους των ασφαλιστήριων συμβολαίων, ανεξαρτήτως εάν αυτά διατίθενται από παραδοσιακά ή ψηφιακά κανάλια.

3) Όταν πρόκειται για το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων ή πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μία υπηρεσία δεν είστε λιγότερο προστατευμένοι στο ίντερνετ, αρκεί να συνεργάζεστε με έναν πιστοποιημένο πάροχο.

4) Η ψηφιοποίηση δεν αφορά μόνο στην αγορά ενός συμβολαίου. Οι ασφαλιστές προσφέρουν μία ευρεία γκάμα ψηφιακών λύσεων, μεταξύ των οποίων και η υποβολή αξίωσης. Μία εφαρμογή στο κινητό μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως υπενθύμιση ελέγχου ή ακόμη και αξιολόγησης των όρων του συμβολαίου σας. Ψηφιακοί βοηθοί ή chatbots μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Ο ασφαλιστής σας μπορεί, επίσης, να σας επιστρέψει κατά την υποβολή αξίωσης να μοιραστείτε έγγραφα ή φωτογραφίες από τη ζημιά μέσω κινητού.

5) Κάντε έρευνα στο Διαδίκτυο για να βρείτε το συμβόλαιο που ταιριάζει σε εσάς. Ξεκινήστε από την ταυτοποίηση των αναγκών σας και φροντίστε ότι έχετε κατανοήσει τις καλύψεις ενός συμβολαίου, ποιες είναι οι εξαιρέσεις και ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας.

6) Διατηρείτε αρχείο με όλα τα σημαντικά έγγραφα για μελλοντική χρήση.

7) Τα ψηφιακά κανάλια προσφέρουν έναν απλό τρόπο να αγοράσετε το σωστό συμβόλαιο στη σωστή τιμή. Ωστόσο, μην εστιάσετε στην τιμή, αλλά στο εάν το εκάστοτε συμβόλαιο ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή αυτομάτως στην εταιρία.

8) Όταν αγοράζετε ένα συμβόλαιο διαδικτυακά είναι σημαντικό να παρέχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, προκειμένου να λάβετε αυτό που θα σας καλύψει καλύτερα. Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια. Εάν δεν το κάνετε, τότε το συμβόλαιό σας είτε θα ακυρωθεί είτε θα απορριφθεί το αίτημά σας για αποζημίωση ή θα καλυφθείτε κατά το ήμισυ.

9) Οι ασφαλιστές μπορούν να ενσωματώσουν στο συμβόλαιό σας διάφορες «έξυπνες» λύσεις προς αποφυγή έκτακτων γεγονότων, όπως μετρητές που ανιχνεύουν διαρροές και κλείνουν το σύστημα νερού ή προβλέψεις για τον καιρό στην περίπτωση μιας ασφάλισης κατοικίας. Όσον αφορά στην ασφάλιση ΙΧ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τηλεματική ή τα «μαύρα κουτιά» που ελέγχουν τον χρόνο και τον τρόπο που οδηγείτε.

10) Ανεξαρτήτως εάν επισκέπτεστε μία ιστοσελίδα ή την εφαρμογή μιας ασφαλιστικής εταιρίας είναι σημαντικό να προστατεύετε τα στοιχεία σας. Χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς ή ΡΙΝ και φροντίστε το λογισμικό ασφαλείας της συσκευής σας να είναι ενημερωμένο.

Διαβάστε ακόμη:

Brexit: Ο Τζόνσον άρχισε να «πουλά» τη συμφωνία ως νίκη της Βρετανίας

Σχέδιο εμβολιασμού: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου – Καμία χαλάρωση των μέτρων

Αυτοί οι Τούρκοι πέτυχαν τζακ ποτ: Βρήκαν στα χωράφια τους χρυσό… αξίας $6 δισ.

Σχετικα αρθρα

ΕΧΑΕ: Στο 5,06% η έμμεση συμμετοχή της Goldman Sachs

admin

British American Tobacco: Επέκταση με νέα προϊόντα – Η Ελλάδα σημαντικό περιφερειακό κέντρο

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Α.Καλλιτσάντσης: Ανθεκτικοί στα δύσκολα – Αύξηση EBITDA στο 3μηνο

admin

Εθνική Πανγαία: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός 10 μηνών αποφάσισε η ΓΣ

admin

ΟΤΕ: Ακύρωση και διαγραφή 9,9 εκατ. μετοχών

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Δεκτή η έφεση 106 χρονομισθωτών κατά της Πόρτο Καρράς

admin

LAMDA Development: Μείωση 39,1% των EBITDA το α΄ εξάμηνο του 2020, στα €19,5 εκατ.

admin

Πρεμιέρα σήμερα για τη συμφωνία Public – MediaMarkt

admin

PepsiCo: Συνεργασία με την Beyond Meat για vegan σνακ και αναψυκτικά

admin

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

ΑΔΜΗΕ: Συμφωνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με State Grid για Αριάδνη

admin

LAMDA Development: Τα μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα από Δευτέρα

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από ELTRAK CP

admin

«Ναυάγιο» στο deal Παγκρήτιας – Praxia

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υπόγεια αποθήκη της Καβάλας

admin

Μυτιληναίος: Οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα

admin

Κόκκαλης για Intralot: Η Εταιρία επιδιώκει να ενδυναμώσει τη θέση της μέσα από νέα προϊόντα και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

admin

COVID 19 – Νέα μοντέλα διοίκησης, αλλαγές στα Public Affairs, νέα δεδομένα στους influencers

admin