Image default
Οικονομία

Τ. Θεοδωρικάκος: Χτίζοντας το αύριο με σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοκρατία

 «Μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, μέσα από την ενίσχυση της αξιοκρατίας, δημιουργούμε ευνοϊκές συνθήκες για το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Με όπλο μας την ενότητα του ελληνικού λαού, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως κόρην οφθαλμού, προχωράμε στην πράξη το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Το τέλος της δοκιμασίας του κορωνοϊού μπορούμε να τα καταφέρουμε να βρει την Ελλάδα θωρακισμένη, ώστε να μπορέσει να κινηθεί γρήγορα προς τα εμπρός, να κερδίσει χρόνο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που τόσο έχουμε ανάγκη». Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας απόψε κατά την διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που οργάνωσε στην Πάτρα ο ιστότοπος «The Best», με θέμα «Η επόμενη ημέρα» στην Δυτική Ελλάδα μετά την πανδημία.

Το υπουργείο Εσωτερικών

Αναφερόμενος στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι «έχει στηρίξει τους δήμους, έχει στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή το θεσμικό φορέα που βρίσκεται πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο στον απλό πολίτη και κάλυψε τις σημαντικές ελλείψεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ύφεσης».

Επίσης, είπε ότι «στηρίξαμε με πάνω από 550 εκατομμύρια ευρώ τους δήμους, ώστε να σταθούν όρθιοι να αναπληρώσουν τις απώλειες και κυρίως να σταθούν δίπλα στους οικονομικά και κοινωνικά πιο αδύναμους πολίτες, να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη για να συνεχίσουν τη ζωή τους».

«Όλα αυτά», συνέχισε, «αποτελούν την στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση, δηλαδή η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των δήμων και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου επηρεάζει καθοριστικά και τη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας».

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Μιλώντας για το πρόγραμμα, «Αντώνης Τρίτσης» είπε ότι «έχει διασφαλισμένους πόρους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτούνται έργα πνοής σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης, έργα που ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές».

Ακόμη, ανέφερε ότι «στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί στον ιδιωτικό τομέα περί τις 40.000 θέσεις εργασίας», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία πολύτιμη επένδυση στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και σε αυτές που θα έρθουν εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού, αφού οι θέσεις εργασίας είναι κρίσιμος παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Αναβάθμιση του ΑΣΕΠ

Στην συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα γίνει πράξη ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, μία κρίσιμη και εμβληματική μεταρρύθμιση που συμβάλλει στη λειτουργία του δημοσίου και στη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και τις ανάγκες της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Γ. Ραγκούσης: Μπροστά σε Γολγοθά

Στην ημερίδα μίλησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι «δεν είμαστε απλώς μπροστά στα δύσκολα, αλλά είμαστε μπροστά σε έναν Γολγοθά, ο οποίος έχει και την υγειονομική και την οικονομική του πλευρά».

Ακόμη, ανέφερε ότι «υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο» και φέρνοντας ως παράδειγμα τις επιχειρήσεις εστίασης, είπε ότι «είναι βυθισμένες στην απόλυτη άβυσσο και έχουν καταρρεύσει από κάθε άποψη». «Η μόνη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή» συνέχισε, «μπορεί να προέλθει μόνο από το κράτος, διότι έτσι έχει γίνει σε όλες τις κρίσεις και του υγειονομικού και του οικονομικού χαρακτήρα».

Χρ. Μπούρας: Ανάκαμψη με ψηφιακό μετασχηματισμό

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, σημείωσε ότι «είναι αναμφίβολο πως η επιτυχία στην ανάκαμψη από τη μεγάλη πανδημία και την οικονομική κρίση που βιώνουμε, θα κριθεί και από την ικανότητα που έχουμε να εντάξουμε τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ή αυτό που λέμε ψηφιακό μετασχηματισμό, στην καθημερινότητα του Έλληνα αποτελεσματικά με κοινωνικό και δίκαιο τρόπο».

Όπως εξήγησε, «εκεί που έγιναν μεγάλες προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και εμφανίστηκαν μακροπρόθεσμα οφέλη, στη μείωση του κόστους για το δημόσιο, στην παραγωγικότητα, σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής για όλους τους πολίτες». Επίσης, τόνισε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός που υλοποιούμε, είναι προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο Πατρών και ήδη έχουμε ωριμάσει πολύ σημαντικά έργα».

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη «βουτιά» 11,93% λόγω κορονοϊού

admin

Κοροναϊος : Φόβοι για δεύτερο κύμα – Θα υπάρξει νέο lockdown ή όχι;

admin

Αντιμέτωποι με την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι

admin

Γερμανία: Βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει το Συμβούλιο των Σοφών

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Εξετάζουμε την πρόωρη αποπληρωμή και άλλων δανείων του ΔΝΤ το 2020

admin

Ο Τραμπ πάγωσε… τη Wall Street μαζί με το πακέτο τόνωσης της οικονομίας

admin

Μεταβιβάσεις : Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

admin

Η νέα εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα μία ανάσα πριν «φύγει» το 2019

admin

Εορταστικό ωράριο : Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέχρι τα Θεοφάνεια

admin

Βαθιά οικονομική ανάσα για την Παλαιστινιακή Αρχή

admin

«Τρύπα» 15,1% στα έσοδα το 7μηνο – Βουτιά στις εισπράξεις από ειδικούς φόρους και ΦΠΑ

admin

Η ασφάλιση «ομπρέλα» προστασίας για κάθε επιχείρηση

admin

Γ. Γεραπετρίτης: “Συγκροτημένο και επαγγελματικό σχέδιο” για τουρισμό και αγορά

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ – Βροχή αιτήσεων

admin

Έκδοση 15ετούς ομολόγου: Άγγιξαν τα 19 δισ. ευρώ οι προσφορές

admin

Συνομιλία Μακρόν, Μέρκελ και Ευρωπαίων ηγετών με αντικείμενο τον κορονοϊό

admin

Γεωργιάδης για lockdown : Δεκαπλάσια η ζημιά αν δεν ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα

admin