Image default
Επιχειρήσεις

ΥΠΑΝΕΠ: Πρόγραμμα χρηματοδότησης 60 εκατ. ευρώ για startups του «Elevate Greece»

Πρόγραμμα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί στο  «Elevate Greece» ανακοίνωσε το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δημοσιεύοντας τη σχετική πρόσκληση ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση θα δοθεί με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece, δύναται να λάβουν μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση ύψους από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ για Κεφάλαιο Κίνησης με στόχο την κάλυψη εξόδων τους σε Αγορές Εμπορευμάτων Χρήσης, Πρώτων Υλών και Υλικών Χρήσης, του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους και διάφορα Λειτουργικά Έξοδα.

Το ποσό ενίσχυσης προσδιορίζεται ως ποσοστό του Κεφαλαίου Κίνησης που αναλώθηκε το 2019, της τάξεως του 50% κατ’ ελάχιστον και πρέπει να αναλωθεί από τον δικαιούχο εντός του 2021. Η αίτηση υποβολής θα είναι ανοιχτή από την ημέρα που θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέχρι και τις 30/6/2021 το αργότερο.

Με την παρούσα χρηματοδότηση δίνεται μια σημαντική «ανάσα» στις πληττόμενες από την πανδημία νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα κρίσιμα βήματά τους.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της δράσης ΕΣΠΑ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο «Elevate Greece», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν παρουσιάσαμε μαζί με τον κύριο Πρωθυπουργό το «Elevate Greece» είχαμε ανακοινώσει τη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα εγγράφονται στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, ως ένα επιπλέον κίνητρο για την εγγραφή τους αλλά και ως μία έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αυτό που ανακοινώσαμε ένα μήνα πριν, σήμερα γίνεται πράξη. Η Ελλάδα και το Υπουργείο Ανάπτυξης καλωσορίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα από την οποία προσδοκούμε στο μέλλον πολλά».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας επεσήμανε:

«Με τη δημιουργία του Elevate Greece, είχαμε τονίσει πως η Πολιτεία διαθέτει για πρώτη φορά ένα εργαλείο μέσα από το οποίο θα μπορεί να προωθεί απευθείας πολιτικές στήριξης στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Σήμερα λοιπόν, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του συνόλου του οικοσυστήματος, προχωράμε στην χρηματοδότηση ύψους 60 εκ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Elevate Greece».

Παράλληλα, ο συναρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης τόνισε:

«Η νεοφυής, καινοτόμος επιχειρηματικότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο στη μετεξέλιξη του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Με την ενδυνάμωση αυτού του κρίσιμου τομέα της οικονομίας μέσω ενισχύσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων, με πόρους ΕΣΠΑ, δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για την επιτάχυνση της παραπάνω μετεξέλιξης. Τόσο αυτή η δράση, όσο και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ακολουθήσουν για τις νεοφυείς επιχειρήσεις θα εγγυηθούν την ανταγωνιστικότητά τους και τη διάκρισή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικα αρθρα

Βρετανία: Στα δικαστήρια κατά της κυβέρνησης Τζόνσον η μητρική της British Airways

admin

Προσπάθεια επανάκτησης τεχνικών επιπέδων με Mytilineos

admin

Deloitte: Διεθνής διάκριση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας

admin

Γ. Καρανίκας: Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για την αναστολή πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

admin

Εκτακτο bonus 5 εκατ. ευρώ από τη Σκλαβενίτης στους υπαλλήλους της

admin

ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης

admin

Το CVC απέκτησε τις μαρίνες της Dogus στην Ελλάδα

admin

Διαδικτυακό check in και ηλεκτρονικό εισιτήριο από Blue Star Ferries και Hellenic Seaways

admin

Πολυπαραμετρικός γρίφος το 2021 στις αγορές

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Αύξηση πωλήσεων 10,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Lamda: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού κοινού ομολογιακού δανείου

admin

Στήριξη μικρών επιχειρήσεων: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα

admin

Το μεγάλο «στοίχημα» του Κωνσταντίνου Πανταζόπουλου με τη μαρίνα στη Μύκονο

admin

Συμμετοχή της Eurolife ERB στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Ανανεώθηκε η σύμβαση ΑΚΤΩΡ-Διεθνούς Αερολιμένα Ντόχας

admin

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην ανατολική Κρήτη

admin

Λιβάνης: Μη διανομή μερίσματος λόγω ζημιογόνου αποτελέσματας

admin

BriQ: Στο €1,1 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin