Η Γερμανία η οποία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων λόγω του κοροναϊού, είναι «ακόμη πολύ μακριά» από την επιστροφή «στην κανονικότητα», παρά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Τα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμη μακριά από την κανονικότητα (…) Δεν μπορώ να δω πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να επιστρέψει» στην περίοδο πριν την επιβολή των περιορισμών, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σπαν.

«Όλοι θέλουν να βγουν γρηγορότερα από την πανδημία. Ένα είναι σίγουρο θα πρέπει να ζήσουμε τουλάχιστον για 2-3 μήνες σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Σπαν προσθέτοντας πως εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ-Covid-19.

Σημειώνοντας ότι «περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι» έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία από το Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.

Εξάλλου μετά την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 από τη Βρετανία, ο Σπαν επεσήμανε ότι αναμένει μια «ενδελεχή και γρήγορη εξέταση της αίτησης (…) από τις ευρωπαϊκές αρχές».

-