Image default
Επιχειρήσεις

Entersoft: Ενισχύει τη θέση της στα logistics με την εξαγορά της Optimum

Την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Optimum A.E. ανακοίνωσε σήμερα η Entersoft., σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του Δ.Σ. της εταιρείας της 28/12/2020.

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 5,1 εκ. ευρώ και θα καταβληθεί ως εξής: 50% με την υπογραφή της συμφωνίας, 25% σε 12 μήνες και 25% σε 18 μήνες.

Η εν λόγω εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή της Entersoft στην Κύρια Αγορά του ΧΑ και εν μέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2019, η Optimum είχε έσοδα 2,36 εκ ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,44 εκ ευρώ.

Τα έσοδά της κινούνται αυξητικά για το 2020, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και το θετικό καθαρό ταμείο της υπερβαίνει το 0,7 εκ ευρώ. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στις 29/12/2020 ήταν 23 άτομα.

H εξαγορά αυτή, δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα μεγέθη του Ομίλου Entersoft για το 2020, επειδή διενεργείται στο τέλος της Οικονομικής Χρήσης, αλλά θα ενισχύσει τα μεγέθη του στη νέα χρονιά.

Η Optimum δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics για περισσότερα από είκοσι πέντε έτη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το λογισμικό Διαχείρισης Αποθήκης Aberon WMS, εργαλεία αυτοματισμού (Pick by Light, Pick Cart, Voice Picking, Data Collector, κ.ά.), καθώς και συστήματα πρόβλεψης πωλήσεων και αναπλήρωσης αποθεμάτων (Forecasting and Stock Replenishment).

Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft ενισχύει δυναμικά το πορτφόλιο των λύσεών της για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και αποκτά ηγετική θέση σε μία στρατηγική για τον Όμιλο αγορά, με συνεχή ανάπτυξη.

Επικεφαλής της νέας, κοινής πλέον, δραστηριότητας του Ομίλου Entersoft για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply Chain Management) θα τεθεί ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, που μέχρι σήμερα ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum.

Στο πελατολόγιο της Optimum περιλαμβάνονται μεγάλες επιχειρήσεις όπως οι ΣKΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΟΠΑΠ, JUMBO, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, SARANTIS, ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, TRADE LOGISTICS (INTERSPORT, IKEA), ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, BARILLA MISKO, ΕΛΠΕΝ, LILLY ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, KORRES, ΙΟΝ, DHL, ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΕΛΤΑ, ΕΡΤ, CRETA FARM, PET CITY, TASTY FOODS, THE MART, TELEKOM ROMANIA, TELENOR BULGARIA, καθώς και δεκάδες άλλες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις από το Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο, τη Βιομηχανία και την αγορά των Third-Party Logistics (3PL).

Επιπλέον η εταιρεία έχει δραστηριότητα σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, καθώς και στον Καναδά μέσω θυγατρικής, ενώ συμμετέχει σε εξαιρετικής σημασίας ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για την υιοθέτηση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών Artificial Intelligence (AI) και Machine Learning, Internet of Things (IoT) και Blockchain στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Απόστολος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Optimum: «Μετά από είκοσι πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας, προχωρούμε σε μια στρατηγική συμφωνία προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της Optimum. Αξιοποιώντας την ηγετική θέση της Entersoft στην αγορά, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών μας και την προηγμένη τεχνολογία μας, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν τις λύσεις μας, και μεγαλύτερες ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας. Πιστεύω πως η εξαγορά αυτή επισφραγίζει τη δυναμική πορεία της Optimum και διασφαλίζει την επιτυχία της ομάδας μας στο μέλλον».

Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Entersoft: «Η Entersoft για άλλη μια φορά υλοποιεί τη στρατηγική της για διαρκή και βιώσιμη κερδοφόρο ανάπτυξη μέσω οργανικής μεγέθυνσης αλλά και εξαγοράς εταιρειών με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ποιοτικό λογισμικό και εξαιρετικό πελατολόγιο. Η στρατηγική αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια καθιστώντας την Entersoft πολύτιμο συνεργάτη των απαιτητικών επιχειρήσεων της χώρας στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού τους».

Διαβάστε ακόμη: 

MyDATA: Προς παράταση η έναρξή του – Τι λέει το ρεπορτάζ του newmoney

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια – Μικρές απώλειες για τον δείκτη Nikkei μετά το υψηλό τριακονταετίας

Τα νέα 5αστερα της Κέας από τη σεζόν του 2021 και μετά

Σχετικα αρθρα

IAG: Ζημιές €1,3 δισ. για τη μητρική της British Airways σε ένα τρίμηνο

admin

Έως αύριο οι αιτήσεις για την αποζημίωση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin

H Austriacard GmbH και η TAG Systems ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Βαρβαρέσος: Μετατροπή των μετοχών σε ονομαστικές

admin

Τι λέει η Sky Express για τα μέτρα στήριξης των αερομεταφορών

admin

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

admin

Σημαντικές επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

admin

Η BriQ Properties αγοράζει ακίνητο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Εκτίναξη κερδών και αύξηση μεριδίων αγοράς στο α’ εξάμηνο

admin

ΔΕΗ: Λειτουργικά κέρδη 700 εκατ. ευρώ αναμένονται το 2020

admin

Πειραιώς: Σήμερα η μεταβίβαση του 80% της AFS στην Intrum

admin

ΓΕΚΕ: Καμία εντολή αγγελίας για το President

admin

Newsphone: Ποσό €2.933.519,45 από το ελληνικό δημόσιο

admin

ΔΕΗ: Μνημόνιο συνεργασίας με Masdar Taaleri Generation για έργα ΑΠΕ

admin

Intralot: Λανσάρει στη Μάλτα στοιχηματικό προϊόν βασισμένο σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

admin

Χ.Α.: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών η αξία συναλλαγών

admin