Image default
Ευρώπη

Έγκριση νέας επένδυσης ύψους 51 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική βιομηχανία

Μια νέα στρατηγική επένδυση, της φαρμακευτικής βιομηχανίας «ELPEN A.E.», προϋπολογισμού 51 εκατομμυρίων ευρώ από την οποία πρόκειται να δημιουργηθούν 75 θέσεις εργασίας, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργoύ Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη και των γενικών γραμματέων Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Enterprise Greece, Γιάννη Σμυρλή.

H επενδυτική πρόταση της «ELPEN A.E. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καθετοποιημένης δραστηριότητας έρευνας-ανάπτυξης-παραγωγής-προώθησης θεραπείας νέων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας (value added pMDIs), που στοχεύουν στη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα-Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια).

Το αντικείμενο της επένδυσης αναπτύσσεται σε τρεις διακριτές δράσεις:

-Η Δράση 1 αναφέρεται στην έρευνα και ανάπτυξη των εν λόγω νέων (value added pMDIs) φαρμακευτικών μορφών υψηλής προστιθέμενης αξίας που σε συνδυασμό με εξειδικευμένη συσκευή θα επιτυγχάνουν επιτυχή χορήγηση του φαρμάκου.

-Η Δράση 2 αναφέρεται στην κατασκευή νέου εργοστασίου της εταιρείας ELPEN στην ΒΙΟΠΑ Κερατέας για την παραγωγή και προώθηση των παραπάνω φαρμακευτικών μορφών. Η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί νέα εγκατάσταση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας που η εταιρεία δεν παράγει μέχρι σήμερα.

-Η Δράση 3 σχετίζεται με την κατασκευή νέου πειραματικού εργαστηρίου Πειραματικής – Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στα Σπάτα.

Μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η πρώτη στρατηγική επένδυση έρευνας και τεχνολογίας (R & D) στην Ελλάδα από την εταιρεία ELPEN, μία από τις πιο εμβληματικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά, το κυριότερο, μεγάλες επενδύσεις στην καινοτομία. Καλωσορίζουμε αυτήν την επένδυση και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα να εγκρίνουμε πολύ περισσότερες τέτοιου τύπου επενδύσεις. Θερμά συγχαρητήρια τον κ. Παπαθανάση και τον κ. Φραγκογιάννη».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε:

«Εγκρίθηκε σήμερα από την Διυπουργική Επιτροπή η πρώτη στρατηγική επένδυση που δίνει κίνητρα για την έρευνα και την καινοτομία στην ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Δημιουργούνται 75 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού με προϋπολογισμό 51 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία γιατί δημιουργούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αντιστροφή του brain drain σε brain gain».

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη Σύρος γιατρός που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες

admin

Π. Κόκκαλης: Μεγάλες οι ευθύνες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τους πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα

admin

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων: «ΕΕΚ για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση»

admin

Πως προχωράει στο σταδιακό άνοιγμα των συνόρων από τις χώρες της ΕΕ

admin

Η Ευρώπη σε κλοιό και η νέα μεταναστευτική πολιτική

admin

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βαίνουν καλώς, σύμφωνα με τον Μπαρνιέ

admin

Ισπανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους στην Μαδρίτη

admin

Είναι βιώσιμο το σχέδιο του Ερντογάν για την επανεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων;

admin

Ανάσχεση στα σύνορα σε όσους πρόσφυγες – μετανάστες προέρχονται από Ιράν, Αφγανιστάν προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, λόγω κορωνοϊού

admin

Στην κατηγορία «Μέτριοι καινοτόμοι» της ΕΕ η Ελλάδα

admin

Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών ο Πατούλης

admin

Κύμα ανακαινίσεων: Διπλασιασμός του ποσοστού ανακαινίσεων για τη μείωση των εκπομπών και της ενεργειακής φτώχειας

admin

Η Ομάδα του Βίσεγκραντ υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ

admin

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αλλάξει την απόφασή της για την Αγία Σοφία

admin

Ύφεση ρεκόρ για την Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

admin

Πέντε υποψήφιοι στην μάχη για τις νέες ταυτότητες

admin

25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών

admin

Το ντεμπούτο της νεαρότερης εν ενεργεία επικεφαλής κυβέρνησης παγκοσμίως

admin