Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ:  Οι συγκρούσεις, οι σχεδιασμοί και η παράταση στο μετοχικό σίριαλ

Με ανασύνθεση δυνάμεων και περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την στρατηγική της και να «χτίσει» τις συμμαχίες της, θα επιχειρήσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ να πάει στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία εκτός απροόπτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου αντί της 7ης Ιανουαρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

Η ολιγοήμερη παράταση θα δώσει την ευκαιρία στην πλευρά Σάκη Καλλιτσάντση και τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, με τους οποίους συμπλέει να χτίσουν τις συμμαχίες τους και να οργανώσουν τις άμυνες για να αντιμετωπίσουν την Ολλανδική Reggeborgh Invest, η οποία ισχυροποιείται και εμφανίζεται στην αγορά με τον αέρα του νικητή.

Η τελευταία δεν έχει πάψει να αυξάνει την συμμετοχή της, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει το 14,17% από 10,3616% που κατείχε μέχρι σήμερα. Η Reggeborgh εφόσον ασκήσει το δικαίωμα αγοράς για επιπλέον 12,54% από τον κ. Λ. οικογένεια Μπόμπολα, θα φτάσει την άμεση  συμμετοχής της στο 26,7% καθώς η έμμεση εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερη.

Η Invesco, η οποία ελέγχεται από το εφοπλιστικό δίδυμο διατηρεί έως τις 12 Ιανουαρίου, το δικαίωμα αγοράς του 18,3% των μετοχών της Pemanaoro,  συμφερόντων της οικογένειας Καλλιτσάντση για να ανεβάσει τη συμμετοχή της που σήμερα ανέρχεται σε 5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών οι μέτοχοι της εταιρείας, θα ζητήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, την αναβολή της γενικής συνέλευσης και θα προτείνουν και τα δύο νέα μέλη που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες Δημήτρη Καλλιτσάντση και Μ. Κατούνα, οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα από το Δ.Σ.

Η παραίτηση Καλλιτσάντση δεν αιφνιδίασε την αγορά. Οι οικογενειακές σχέσεις έχουν υποστεί ισχυρές ρωγμές τους τελευταίους μήνες και οι διαφορετικές προσεγγίσεις προβάλλουν ως μία από τις κύριες αιτίες για το μετοχικό αδιέξοδο αλλά και για τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις με τους Ολλανδούς, οι οποίες πέρασαν από σαράντα κύματα.

Οι καθημερινές τριβές και οι συνεχείς συγκρούσεις είναι το αποτέλεσμα της παραίτησης από ένα πολυετή οικογενειακό εμφύλιο που αναζωπυρώθηκε από το Σεπτέμβριο και μετά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κρίση στις σχέσεις των δύο αδερφών έφτασε σε σημείο που ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης έθεσε θέμα αλλαγής της διοίκησης της Ελλάκτωρ, την ώρα που ο έτερος αδερφός κ. Σάκης Καλλιτσάντσης επιχαίρει των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών που έχουν συντελεστεί στην εταιρεία από το καλοκαίρι του 2018, διεκδικώντας την παραμονή του στο τιμόνι της.

Όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η στρατηγική της Reggeborgh και το σχέδιο εξόδου από την κρίση, την ώρα που οι Ολλανδοί εκτιμούν ότι η αλλαγή πορείας πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα καθώς κάθε καθυστέρηση στην εξυγίανση του ομίλου είναι επιζήμια για την εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα:

Η Generali εξαγοράζει την AXA στην Ελλάδα – 20ετής συνεργασία με την Alpha Bank 

Αυξάνονται και πληθύνονται οι servicers: Στις 26 οι άδειες από την ΤτΕ – Στα 90 δισ. ευρώ η αγορά

«Πράσινο φως» της Tiffany για την εξαγορά από την LVMH

Σχετικα αρθρα

Επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Κρι Κρι

admin

Creta Farms: Ναι Μ. Δομαζάκι στην ενεχυρίαση μετοχών

admin

ΟΤΕ: ΕΓΣ στις 4/12 για απόσχιση κλάδων- ακύρωση ιδίων μετοχών

admin

Creta Farms: Στο 10,16% μειώθηκε το ποσοστό του Κων. Δομαζάκη

admin

Ebay: Σβήνει 25 «κεράκια» με προσφορές στους Έλληνες πωλητές

admin

Viohalco: Σε πρώιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Nexans

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

Οι φήμες για ένταση Ελλάδας-Τουρκίας προκάλεσαν καθίζηση του Χρηματιστηρίου

admin

Πλαστικά Θράκης: Νέα μονάδα παραγωγής χειρουργικών μασκών στην Ξάνθη

admin

Πειραιώς: Ξεκινά νέος κύκλος του Project Future

admin

Αύξηση πωλήσεων κατά 22% για την Παπαστράτος

admin

Στροφή των καταναλωτών στα τυποποιημένα τρόφιμα – Πάνω από 5% η αύξηση τζίρου στα σούπερ μάρκετ το 2020

admin

«Φρένο» διαρκείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες: «Λουκέτο» σε εργοστάσια και απολύσεις

admin

Πως «διάβασαν» οι ξένες τράπεζες τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank

admin

Πώς η πανδημία αλλάζει τον προσανατολισμό της Mercedes-Benz

admin

Φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις με πατέντες διεθνώς αναγνωρισμένες

admin

Vidavo: Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η ΓΣ

admin

Ελλάκτωρ: Τέλος τα ψέματα – Συγκαλείται Έκτακτη Συνέλευση στις 7 Ιανουαρίου

admin