Image default
Επιχειρήσεις

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δημοσίευσε τον νέο Απολογισμό Βιωσιμότητας

Σε δημοσίευση του νέου Απολογισμού Βιωσιμότητας προχώρησε η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI και τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε.

Στόχος του Απολογισμού Βιωσιμότητας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για τις επιδράσεις της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας καθώς και την παρουσίαση των πολιτικών, των πρωτοβουλιών και των μελλοντικών του στόχων, στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας της σε 4 βασικούς άξονες: την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους της και την Αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Η ΔΕΠΑ, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, επιδιώκει να είναι μια ισχυρή περιφερειακή ενεργειακή Εταιρεία, που θα προσφέρει ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ευημερία της κοινωνίας και παράγοντας προστιθέμενη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της. Με αυτόν τον γνώμονα, έχει τεθεί μία σειρά στόχων και επιδιώξεων που καθορίζουν τη στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΠΑ.

Οι στόχοι αυτοί είναι αναλυτικά οι εξής:

• Η διατήρηση του ηγετικού ρόλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην απελευθερωμένη, ανταγωνιστική εγχώρια αγορά.
• Η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και του ενεργειακού δυναμικού της χώρας για τη δημιουργία και την εκμετάλλευση αναπτυξιακών ευκαιριών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
• Η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην Ελληνική ενεργειακή αγορά.
• Η διατήρηση και η διαρκής βελτίωση ανταγωνιστικού και επαρκώς διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου προμήθειας αερίου.
• Η δημιουργία σύγχρονου και οικονομικά αποδοτικού οργανισμού, ο οποίος θα ανταποκρίνεται και θα προσαρμόζεται επιτυχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας και θα αξιοποιεί τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.
• Η ανάπτυξη «καθαρών» μορφών ενέργειας, προσιτών σε όλους και η συμβολή στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας.

Σημαντικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα κάθε εταιρείας αποτελεί και το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Με αυτή την παραδοχή, η ΔΕΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ένα σταθερό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις ενώ έχουν δημιουργηθεί προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί 2.887 ώρες εκπαίδευσης από τις οποίες έχουν επωφεληθεί όλοι οι εργαζόμενοι, βελτιώνοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Αναμφίβολα, το Περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη άξονα της εταιρικής υπευθυνότητας.

Για τον λόγο αυτό η ΔΕΠΑ τηρεί απαρέγκλιτα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες τόσο για την ευαισθητοποίηση εργαζομένων και συνεργατών όσο και για την υλοποίηση ενεργειών όπως η οικολογική μετακίνηση με κάρτες απεριορίστων διαδρομών (που χρησιμοποιούνται από το 1/3 των εργαζομένων), η εξοικονόμηση νερού (μείωση της κατανάλωσης κατά 6,03%), η εξοικονόμηση ενέργειας (κατά 10,8%) αλλά και η πρόληψη της ρύπανσης με 18,2% μείωση των άμεσων εκπομπών CO2.

Παράλληλα, υλοποιείται και σειρά άλλων δράσεων όπως η υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, η χρήση «πράσινων» εταιρικών οχημάτων καθώς σχετικές μελέτες αλλά και εκπαιδεύσεις. Τέλος, η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικεντρώνεται στην ομαλή της λειτουργία στο πλαίσιο του κοινωνικού συνόλου υποστηρίζοντας δομές και ΜΚΟ, ανανεώοντας τα προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες και τη Νέα Γενιά και ενώ εστίασε και σε έναν νέο άξονα, αυτόν της Υγεία & της Τρίτης Ηλικίας.

Με αυτά τα κεκτημένα στο ενεργητικό της, η ΔΕΠΑ είναι παραπάνω από έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον εταιρικό μετασχηματισμό της και υλοποιώντας ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, η εταιρεία οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο πλήρης Απολογισμός βρίσκεται αναρτημένος εδώ

Σχετικα αρθρα

Λιανικό εμπόριο: Μείωση κατά 5,6% του τζίρου στο γ’ τρίμηνο του 2020

admin

Πλαστικά Θράκης: Οι μάσκες έφεραν έκρηξη κερδοφορίας και τη μετοχή σε υψηλό 20ετίας

admin

Οι προτάσεις της ΕΕΝΕ για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

admin

Εξώδικο Βίκος, ΕΨΑ, Λουξ κατά της Coca Cola

admin

Forthnet: Ο Νίκος Σταθόπουλος πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης

admin

Lockdown: Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον Ιανουάριο οι κλειστές επιχειρήσεις ως τις 11/1

admin

ΟΠΑΠ: Έμφαση στην αναβάθμιση του δικτύου – Τα μηνύματα της διοίκησης

admin

Ανακωχή μέχρι νεωτέρας

admin

Νέα εποχή για την Ελλάκτωρ-Το «όραμα» των Ολλανδών και οι ανακατατάξεις

admin

Πέντε νέα καταστήματα από τον Όμιλο FF Group

admin

Google: Κατηγορίες για μονοπωλιακή πρακτική από 38 πολιτείες των ΗΠΑ

admin

Συνελήφθη για χρέη ο Μπάμπης Βωβός

admin

Ελλάκτωρ: Στα 458 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα

admin

Chanel: Γιατί ο γαλλικός οίκος μόδας αυξάνει τις τιμές του για δεύτερη φορά φέτος

admin

Ζημιές 37,1 εκατ. στο εννεάμηνο για την Intralot

admin

X.Α.: Τετραήμερο «lockdown» με μείωση 2,6 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση

admin

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς για το Tier II

admin

Vodafone – 5G: Απέκτησε συνολικά 600MHz φάσματος για 15 χρόνια

admin