Image default
Επιχειρήσεις

Κατατέθηκε η αίτηση εξυγίανσης της Folli Follie

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα εξυγίανσης της Folli Follie, στο πλαίσιο του άρθρου 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Η συζήτηση του αιτήματος αναμένεται, το πιθανότερο, κατά το Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2021. Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση των ομολογιούχων πιστωτών της στο σχέδιο εξυγίανσης, ενώ έχει συμφωνήσει και σε ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ.ευρώ.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση οφείλονταν σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς ανέκυψε φορολογικό ζήτημα με ένα από τα ακίνητα της εταιρείας (αυτό στο Κορωπί) που αποτελεί μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Η κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β,δ ανοίγει πλέον το δρόμο για την εξυγίανση της εταιρείας, ενώ προβλέπεται και αίτημα προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα με στόχο την αποδέσμευση περιουσιακών της στοιχείων.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την εταιρεία, η διοίκηση και οι σύμβουλοι της οποίας όλο αυτό το διάστημα που μονοπωλούσαν οι νέες αποκαλύψεις της PwC για τη δράση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, εργάστηκε προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάθεση του αιτήματος στο αρμόδιο δικαστήριο.

Η επόμενη ημέρα

Όπως είχε αναφέρει το newmoney προ ημερών, το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει πως ο έλεγχος της «νέας» Folli Follie περνά στους πιστωτές της, κάτι που μεταφράζεται σε σαρωτικό dilution για τους παλαιούς μετόχους, των Fosun, Fidelity και της οικογένειας Κουτσολιούτσου, φυσικά, συμπεριλαμβάνομένων.

Η συμφωνία προβλέπει πως οι πιστωτές εξασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία της FFG μέσω της εταιρείας AssetCo και το 90% της OpsCo, της εταιρείας που θα αποτελέσει τη συνέχεια της Folli Follie. Η OpsCo προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών ύψους 60 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5+2 ετών που θα αποκτηθούν από τους πιστωτές.

Οι ομολογιούχοι (Eurobands, Swissbonds και Schuldschein) έναντι των απαιτήσεών τους θα λάβουν τις ομολογίες συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η OpsCo, το 100% των μετοχών της AssetsCo και το 90% των μετοχών της OpsCo. Συνολικά, στον έλεγχο τους θα βρίσκεται το 100% της AssetsCo και το 90% της OpsCo (μέσω της AssetsCo).

Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί ενδιάμεση χρηματοδότηση από το fund Arena Investors, ύψους 13 εκατ. ευρώ με collateral το ακίνητο που στέγαζε το πρώην Μινιόν αλλά και έκταση στο Κορωπί. Το Arena είναι επενδυτικό κεφάλαιο που ειδικεύεται σε επενδυτικές τοποθετήσεις «ειδικού σκοπού» (special situations fund) εταιρειών με προβλήματα ρευστότητας. Θα δώσει ενδιάμεση χρηματοδότηση 13 εκατ.ευρώ, έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών με κλιμακούμενο κουπόνι (split coupon, 5% και με PIK interest 10%). Ως μέτος της συμφωνίας, οι ομολογιούχοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν με 15% στο χρηματοδοτικό σχήμα.

Έμφαση σε τέσσερις δραστηριότητες

To σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie προβλεπει πως ο νέος όμιλος θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικές δραστηριότητες, το core business της Folli Follie, την Links of London, τα πολυκαταστήματα (Factory κλπ.) και τα καλλυντικά.

Εκτιμάται επίσης πως από το 2022 η εταιρεία θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε λειτουργικά κέρδη (θετικό EBITDA κατά 796 χιλ. ευρώ το 2022), με κύλο εργασιών 57,5 εκατ. Ευρώ. Για τη χρήση 2020, αναμένονται πωλήσεις 35,2 εκατ. ευρώ και αρνητικό EBITDA (-24,7 εκατ. Ευρώ) και για το 2021 πωλήσεις 43,2 εκατ. ευρώ και επίσης αρνητικό EBITDA (-10,1 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα:

Ρεβεγιόν με ειδοποιητήρια, κλητήρες και φόρους «κατ’εκτίμησιν» της Εφορίας

Η Generali εξαγοράζει την AXA στην Ελλάδα – 20ετής συνεργασία με την Alpha Bank

Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε «φρένο» στον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

Σχετικα αρθρα

Το μέλλον του διεθνούς εμπορίου μετά τον Covid-19

admin

Χρηματιστήριο: Ο απολογισμός του 2020

admin

ElevateGreece: Στις 394 οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας

admin

Τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη παρασημοφόρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

admin

Vodafone Eλλάδος: Πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεις την τελευταία 12ετία

admin

Αποχωρούν 470 υπάλληλοι από την Τράπεζα Κύπρου

admin

Κορωνοϊός: Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων

admin

Alpha Bank: Κέρδη μετά φόρων 92 εκατ. ευρώ

admin

Uber: Αφού έδιωξε 3.700 εργαζόμενους μέσω Zoom απολύει ξανά χιλιάδες

admin

Westnet: Συνεργασία με τον όμιλο AUX Group για τη διανομή οικιακών προϊόντων κλιματισμού

admin

Εβροφάρμα: Βελτίωση της προ φόρων κερδοφορίας στο 9μηνο

admin

Μειώθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ οι ζημιές της ΔΕΗ στο H1

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησαν Μπάκος και Καϋμενάκης

admin

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη άνοιξε η Accenture

admin

Νέες δραστηριότητες και προϊόντα για την Audiovisual

admin

Νίκας: Αύξηση πωλήσεων και μεριδίου αγοράς στο εννεάμηνο

admin

ΑΔΜΗΕ: Ρεύμα στην υποβρύχια διασύνδεση Εύβοιας – Ανδρου

admin

Amazon: Αύξηση των παραγγελιών τον Ιούλιο, στις 415 εκατ.

admin