Αίτηση προκειμένου να λάβει γαλλικό διαβατήριο κατέθεσε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, την ώρα που ο γιος του, Μπόρις, οδηγεί τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα μετά το Brexit.

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος» είπε ο Στάνλεϊ στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, μιλώντας στα γαλλικά.

Καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει και τυπικά σε λίγες ώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο 80χρονος πρώην διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι είχε υποβάλει αίτηση για γαλλική υπηκοότητα.

«Εάν το αντιλαμβάνομαι σωστά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου είχε γεννηθεί στη Γαλλία, η μητέρα της ήταν απολύτως Γαλλίδα, όπως και ο παππούς της. Έτσι, για μένα, έχει να κάνει με την επανάκτηση όσων ήδη έχω. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο» σημείωσε ο 80χρονος, ο οποίος είχε έρθει στο προσκήνιο στο παρελθόν λόγω της μη τήρησης των μέτρων κατά του κοροναϊού.

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν μπορεί να πει στους Βρετανούς: Δεν είστε Ευρωπαίοι. Το να έχεις κάτι να σε δένει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικό».

-