Image default
Επιχειρήσεις

Wizz Air Abu Dhabi: Aπό την Ελλάδα τον Ιανουάριο το «ντεμπούτο» της

Επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα, από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο το πλάνο πήγαν πίσω λόγω κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον νεότερο αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Wizz Air Abu Dhabi, η οποία εγκαινιάζει τελικά τα δρομολόγιά της από την Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου. Η Wizz Air Abu Dhabi αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της ADQ -από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμμετοχών στο Αμπου Ντάμπι με πλήρως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και συμμετοχές σε πάνω από 90 εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή- και της Wizz Air Holdings Plc, η οποία έχει ήδη μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά στο δίκτυο εξωτερικού.

Τώρα, από τις αρχές του νέου έτους, η αεροπορική ‘’προσγειώνεται’’ σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας νέους προορισμούς για τη χώρα μας και συνδέοντας την Ελλάδα με τουριστικές αγορές οι οποίες εντάσσονται στα ‘’γερά’’ πορτοφόλια και έχουν πολύ μικρό μερίδιο στους ελληνικούς προορισμούς. Εξέλιξη, η οποία έστω κι αν έρχεται εν μέσω πανδημίας, δεν παύει να είναι ενθαρρυντική με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

Οι πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα- Αμπου Ντάμπι ξεκινούν, κορωνοϊού επιτρέποντος, από τις 15 Ιανουαρίου, ενώ αργότερα, από τις 4 Φεβρουαρίου, ξεκινά, με βάση τον προγραμματισμό, η σύνδεση με Θεσσαλονίκη. Από πλευράς της εταιρείας, οι επιτελείς της, δηλώνουν έτοιμοι να αναπτύξουν τώρα, έστω και με τις υφιστάμενες συνθήκες, δραστηριότητα, συνδέοντας το Αμπου Ντάμπι με νέους προορισμούς του εξωτερικού, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Kees Van Schaick, γενικός διευθυντής της Wizz Air Abu Dhabi. Το δίκτυο από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «θα επεκτείνεται γρήγορα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, με την προσθήκη των προορισμών που είχαμε προγραμματίσει από πριν, από την στιγμή που αυτοί θα προστίθενται στη λίστα των ‘’πράσινων’’ χωρών».

Μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν και η σύνδεση με την Αθήνα, η οποία είχε προγραμματιστεί για φέτος το φθινόπωρο, ωστόσο λόγω της πανδημίας, η έναρξη των δρομολογίων στην ελληνική πρωτεύουσα όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια, μετατέθηκαν για αργότερα. Η αεροπορική, που θα προσφέρει σύμφωνα με τους επιτελείς της πολύ ανταγωνιστικές τιμές, εκτός από την Αθήνα, είχε αρχικά ανακοινώσει στο δίκτυό της, κι άλλους προορισμούς εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αλεξάνδρεια, το Κουτάισι στη Γεωργία, τη Λάρνακα, την Οδυσσό και το Ερεβάν. Η πανδημία ωστόσο δεν επέτρεψε την έναρξη των δρομολογίων νωρίτερα, με αποτέλεσμα τα πλάνα να μετατεθούν για τις αρχές του νέου έτους. Οσο προστίθενται νέοι, ‘’πράσινοι’’ προορισμοί τόσο θα αυξάνονται τους επόμενους μήνες και οι συνδέσεις από τη βάση της εταιρείας στο Αμπου Ντάμπι.

Η πρωτεύουσα των ΗΑΕ ‘’άνοιξε’’ για τους ξένους ταξιδιώτες μόλις προ ημέρων, καθώς οι ιθύνοντες επιδιώκουν τώρα να ‘’χτίσουν’’ εκ νέου σταδιακά τον τουρισμό τους, μετά το κλείσιμο λόγω Covid-19. Για την Wizz Air Abu Dhabi, η οποία λειτουργεί με το επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κόστους, το επίσημο ντεμπούτο της -και στην Ελλάδα- από τη νέα χρονιά αποτελεί κι ένα σημαντικό στοίχημα αφού αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα φέρει τη… low cost επανάσταση σε μία αγορά, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που παραδοσιακά έχει συνδέσει το όνομά της με τον τουρισμό πολυτελείας.

Διαβάστε ακόμη

Στον «πάγο» για ένα εξάμηνο πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και Νόμος Κατσέλη

Μαζί με τα χαρτοπωλεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και Public, Πλαίσιο, Max Stores

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ο ρόλος των ξένων πρεσβειών στον διαγωνισμό και οι τέσσερις φρεγάτες

Σχετικα αρθρα

Η πανδημία «εκτόξευσε» τις παγκόσμιες πωλήσεις tablets – Τα κέρδη των κορυφαίων της αγοράς

admin

Σημαντικές επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

admin

Φθηνό ρεύμα σε φοιτητές δίνει η Φυσικό Αέριο

admin

ΣΕΒ: Συνεργασία επιχειρήσεων και «δανεισμός» εργαζομένων για διατήρηση θέσεων εργασίας

admin

Ο αεροναυπηγικός όμιλος Bombardier καταργεί 2.500 θέσεις εργασίας

admin

Προς ολική επαναφορά το λιανεμπόριο – Aνοίγουν και τα εμπορικά κέντρα

admin

Ελλάκτωρ: Αρχική συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού

admin

Συμμετοχή της Eurolife ERB στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Ενεργοί κωδικοί στο Χρηματιστήριο από κάθε σημείο του πλανήτη

admin

Νέες καταγγελίες Κ. Δομαζάκη για τη διοίκηση της Creta Farms και το ΓΕΜΗ

admin

ΜΕΤΡΟ: Αύξηση τζίρου 6% το 2019

admin

Start-up γίνεται «κρυφό σχολειό» και παρέχει δωρεάν μαθήματα MBA

admin

Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο πρώην CEO της Wirecard

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Entersoft: Αυξημένα έσοδα και κέρδη για το 9μηνο του 2020

admin

Αegean: Εκτιμήσεις για ζημιές προ φόρων € 110 εκ. στο α’ τρίμηνο

admin

BriQ Properties: Αγορά τριών οικοπέδων στον Ασπρόπυργο – Στα €2 εκατ. το τίμημα

admin

Περιφέρεια Αττικής: Μέχρι τις 9/12 οι αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

admin