Image default
Ευρώπη

Οι hackers στοχοποιούν τον χώρο της υγείας

Τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19, φαίνεται ότι αφουγκράζεται πλήρως το ψηφιακό έγκλημα. Έτσι, πλέον οι hackers στοχεύουν υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως η φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, το Βιομηχανικό Internet of Things και η εκπαίδευση.

Η υγειονομική περίθαλψη έχει αποτελέσει τον τέλειο στόχο για το ψηφιακό έγκλημα, καθώς η κοινωνία εξαρτάται από αυτήν και οι οργανισμοί της έχουν συνήθως λιγότερους πόρους και πιο αργή καινοτομία. Η εκπαίδευση πληροί, επίσης, αυτό το κριτήριο και θα μπορούσε να είναι ένας άλλος πρωταρχικός στόχος για το ψηφιακό έγκλημα.

Η ψηφιακή απειλή για τον κλάδο της υγείας εκτείνεται πέρα από τα νοσοκομεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις. Λόγω του αγώνα για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι ερευνητικές εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν, επίσης, να αντιμετωπίζουν δυσμενείς ψηφιακούς κινδύνους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, τους επόμενους 12 μήνες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα γίνουν επίσης στόχος, καθώς θα μεγαλώνουν σε κύρος και κερδοφορία. Επίσης, αναμένεται ότι κρίσιμες υποδομές και το Βιομηχανικό Internet of Things θα συνεχίσουν να βρίσκεται στο στόχαστρο των hackers.

Μηδενική εμπιστοσύνη

Η αλλαγή στον τρόπο εργασίας έχει διευρύνει την επιφάνεια των online επιθέσεων και έχει κάνει τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη για τις ομάδες ασφαλείας. Η εξ αποστάσεως εργασία έχει αποτελέσει και θα συνεχίσει να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για το ψηφιακό έγκλημα.

Όπως αναφέρει η HP στις προβλέψεις της για το 2021, “η μηδενική εμπιστοσύνη ως έννοια δεν είναι καινούργια. Η μηδενική εμπιστοσύνη είναι η καλύτερη αμυντική προσέγγιση για τη διευκόλυνση της εξ’ αποστάσεων εργασίας”.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας είναι ένας βασικός παράγοντας μηδενικής εμπιστοσύνης, γι’ αυτό αναμένεται στο μέλλον εντατικοποίηση της χρήσης τεχνολογιών, όπως η βιομετρική από τους τελικούς χρήστες.

Νέα προσέγγιση στην ασφάλεια

“Όλα από τις απομακρυσμένες συσκευές των εργαζομένων έως τις βιομηχανικές συσκευές IoT έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεξετάσουν τις αρχιτεκτονικές και τους ελέγχους ασφαλείας τους και να εκμεταλλευτούν την τεχνολογική καινοτομία για να τους βοηθήσει να υποστηρίξουν αυτό το νέο περιβάλλον”, αναφέρουν τα στελέχη της HP.

Όπως εξηγούν, οι τεχνολογίες που υποστηρίζονται από το hardware, όπως micro virtualization, είναι διαφανείς για τον τελικό χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν “κλικ” σε συνημμένα email και να κατεβάσουν αρχεία όπως θα έκαναν κανονικά, αλλά είναι ασφαλή γνωρίζοντας ότι αν κάτι είναι κακόβουλο, καθίσταται αβλαβές. Με την τεχνολογία αυτή, οι hackers δεν βρίσκουν τίποτα να κλέψουν και οι οργανισμοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ερχόμενες απειλές του 2021.

Πηγή άρθρου: sepe.gr – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

Σχετικα αρθρα

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά η Αθήνα

admin

Ο Βαρβιτσιώτης ζητάει ηχηρή απάντηση της ΕΕ προς την Τουρκία

admin

Τζόνσον: Ζήτησα την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου

admin

Κλείνουν δύο δομές φιλοξενίας στη Μυτιλήνη – Τι ζητάει ο δήμος για να δεχτεί νέο ΚΥΤ

admin

Η ΕΕ να μην αφήσει μόνη της την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, τόνισε ο Τζιτζικώστας

admin

«Πράσινο φως» για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα – Μητσοτάκης: Να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος

admin

Δημοσκόπηση: Κερδίζουν τα άκρα στην ανατολική Γερμανία

admin

Προσεχώς το 2020: Προτάσεις για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης

admin

Ο ρόλος του κοινωνικού παντοπωλείου στον δήμο Καρδίτσας

admin

Το μήνυμα της φον ντερ Λάιεν στο ΕΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Η αθέατη όψη της νέας συσσώρευσης

admin

Brexit: Αναμένεται συνομιλία Τζόνσον- Φον ντερ Λάιεν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Telegraph

admin

H Επιτροπή επεκτείνει το πλαίσιο για τη στήριξη των επιχειρήσεων με απώλειες στον κύκλο εργασιών

admin

Έρευνα – ΕΕ: έργα και τεχνολογίες ώριμα για επενδύσεις από τις πράσινες δράσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Μέρκελ: Με την ομπρέλα ΟΗΕ η επιστροφή προσφύγων στη Συρία

admin

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

admin

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Erasmus+

admin

Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η παράκαμψη Συκεώνας στον δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας

admin