Image default
Επιχειρήσεις

Vodafone: Ενεργοποιεί το Giga Network 5G

Το Vodafone Giga Network 5G, ενεργοποιεί η Vodafone το οποίο λειτουργεί ήδη σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ περισσότερες από 20 συσκευές 5G θα είναι σταδιακά διαθέσιμες στα καταστήματα και το e-shop της Vodafone.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του ερχόμενου οικονομικού έτους για τον όμιλο (σ.σ. αυτού που ξεκινά την 1η Απριλίου 2021 και ολοκληρώνεται στις 31/3/2022) είναι να έχει επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40%. Η κάλυψη του 40% αφορά τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα, Ρόδος.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, μέσα από τον παράλληλο εκμοντερνισμό του δικτύου 4G και οι πελάτες 4G της Vodafone θα επωφεληθούν από βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες – έως και 50% – από την πρώτη μέρα. Σημειωτέον ότι η Vodafone διαθέτει ήδη τις πρώτες συσκευές 5G, ενώ εντός διμήνου οι διαθέσιμες συσκευές θα είναι περισσότερες από είκοσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη «το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους.

Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι της Vodafone νοιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους».

Ο λόγος για τον Χρήστο Σανδαλάκη, έναν ποδηλάτη – παγκόσμιο πρωταθλητή tandem – με 99% απώλεια όρασης, ο οποίος κατάφερε να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά μόνος του, χάρη στις δυνατότητες του δικτύου 5G της Vodafone.

Με την άμεση απόκριση και τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων που εξασφαλίζει το Vodafone Giga Network 5G, ένα κινητό που είχε προσαρμοσμένο στο κράνος του ο Χρήστος μετέδιδε εικόνα σε πραγματικό χρόνο και επέτρεψε την επικοινωνία μέσω video με τον Σωτήρη, συναθλητή και οδηγό του.

Έτσι, ο Σωτήρης, που μέχρι πρότινος επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο με τον Χρήστο, βρισκόταν μέσα σε ένα βαν σε άλλο σημείο και μπόρεσε να τον καθοδηγήσει από απόσταση, μέσω της σύνδεσης στο Vodafone Giga Network 5G, ώστε να ολοκληρώσει την πορεία του μόνος του.

«Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου! Συνειδητοποίησα πως αυτό που πέρασα δεν ήταν μόνο ο τερματισμός, αλλά η αρχή ενός αύριο γεμάτο νέες δυνατότητες» δήλωσε ο αθλητής Χρήστος Σανδαλάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Διαβάστε ακόμη:

Στα «κάγκελα» οι έμποροι με το αλαλούμ του click away – Ύστατη «μάχη» για επιβίωση

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε παρέμβαση Μαξίμου προσβλέπουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι πέντε «πονοκέφαλοι» Σκρέκα στο τιμόνι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σχετικα αρθρα

Σταθερά τα οικονομικά μεγέθη Lavipharm το α’ εξάμηνο

admin

O Ευθύμης Κριμιζής εντάσσεται στο partnership της KPMG

admin

Στρατηγική συνεργασία Accor με την Aegean Airlines

admin

Jumbo: Μειωμένες κατά 10,9% οι πωλήσεις των πρώτων 8 μηνών του 2020

admin

Westnet: Φέρνει στην Ελλάδα τα προϊόντα κλιματισμού της Sharp

admin

ΕΛΤΑ: Μαύρη τρύπα έως 80 εκατ. ευρώ ανοίγει η πανδημία

admin

Περσεύς: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση από Andromeda Seafood – Στο 1,15€/μετοχή το τίμημα

admin

ΧΑ: Πιέσεων συνέχεια στη σημερινή συνεδρίαση

admin

Ερευνα Xerox: Το 58% σχεδιάζει αλλαγές στην εξ’ αποστάσεως εργασία

admin

Οι αγοραπωλησίες των ευρωπαϊκών συλλογικών επενδύσεων τον Ιούνιο του 2020

admin

Ποια είναι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO

admin

Autohellas: Καμία επίπτωση από την πτώχευση της Hertz Global Holdings

admin

Intralot – Κόκκαλης: Εθεσα τα θεμέλια μετασχηματισμού – Ζημιές 111,9 εκατ. ευρώ το 2019

admin

Jumbo: Νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία

admin

Apple: Ρεκόρ εσόδων το γ΄ τρίμηνο του 2020 – Στα 64,70 δισ. δολάρια

admin

Jumbo: Το 23,22% της εταιρείας ελέγχει ο Απόστολος Βακάκης

admin

Συγκρότημα κατοικιών στη Βούλα από Henderson Park και Hines σε έκταση-«φιλέτο» 71 στρεμμάτων

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποίηση με market test για το επενδυτικό ενδιαφέρον

admin