Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα έχουν διακόψει την κανονική ροή της ενημέρωσης τους καθώς ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο στην Ουάσιγκτον και το Καπιτώλιο, στο  οποίο εισέβαλαν οργισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, αρνούμενοι να δεχθούν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, ως νέου προέδρος των ΗΠΑ

Politico

«Διαδηλωτές του Τραμπ εφορμούν στο Καπιτώλιο» γράφει το Politico σημειώνοντας πως το περιβάλλον του Τραμπ ζητά από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να καταδικάσει την εισβολή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Politico η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αλίσα Φάραχ, απευθυνόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, ανέφερε «Είσαι ο μόνος που θα ακούσουν»

BBC

«Βίαιος φιλοΤραμπικός όχλος εισβάλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της ιστοσελίδας του BBC,  που εστιάζει στο γεγονός ότι ήταν απαραίτητη η επέμβαση ένοπλων ανδρών της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς προκειμένου να απωθηθούν οι εισβολείς.

Le Figaro

«To Καπιτώλιο υπό εισβολή από παρτιζάνους του Τραμπ, ο Κόσμος σε σοκ» αναφέρει η γαλλική Figaro.

Η φωτογραφία του Καπιτωλίου αποτυπώνει το χάος που επικράτησε για ώρες,  ενώ οι συντάκτες της Figaro σημειώνουν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του, κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην Ουάσινγκτον. Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο γύρω από το κτίριο, ενώ η κυκλοφορία έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ στην πόλη.

View this post on Instagram

A post shared by Le Figaro 🗞 (@lefigarofr)

Για «κατάσταση εκτός ελέγχου» έκανε λόγο η Figaro σε ανάρτηση λίγες ώρες νωρίτερα, όταν ακροδεξιοί και φανατικοί οπαδοί του Τραμπ, άρχισαν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

-