Image default
Αγορές

Wall Street: Με τον Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο «σπάει» τα ρεκόρ-Νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Με τον Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο «σπάει» τα ρεκόρ-Νέα ιστορικά υψηλά

Με ισχυρή άνοδο και με νέα ιστορικά υψηλά για όλους τους δείκτες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς η επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ από το Κογκρέσο της χώρας έδωσε «φτερά» στους επενδυτές.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον παρέμεινε υψηλό και φάνηκε να μένει πλέον πίσω το πρόσκαιρο πολιτικό χάος στην Ουάσινγκτον, με την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο.

Οι επενδυτές δίνουν μεγάλη έμφαση στην προοπτική νέας δημοσιονομικής τόνωσης που δίνει η νίκη των Δημοκρατικών στις δύο έδρες της ομοσπονδιακής Γερουσίας που κρίθηκαν την Τετάρτη σε επαναληπτική εκλογή στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Με αέρα αισιοδοξίας, λοιπόν, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,69% και έκλεισε στις 31.041,13 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,48% στις 3.803,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,56% στις 13.067,48 μονάδες. 

Αποτέλεσμα και οι τρεις δείκτες να πιάσουν νέα ιστορικά υψηλά.

Τρίτη σερί ημέρα κερδών για το πετρέλαιο

Την τρίτη συναπτή άνοδό τους κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με βάση τη μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αλλά και την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να διακηρύξει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στα επίπεδα παραγωγής της για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου, πρόσθεσε 8 σεντς ή 0,2%, στα 54,38 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 20 σεντς ή 0,4%, κλείνοντας στα 50,83 δολ. το βαρέλι.

Ήπια ανάκαμψη για τον χρυσό

Μικρή ανάκαμψη σημείωσε την Πέμπτη ο χρυσός, μετά την πτώση της Τετάρτης, την πρώτη σε έξι συνεδριάσεις, βασική αιτία της οποίας ήταν η άνοδος της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Στο πεδίο των τιμών, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 5 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.913,60 δολ. ανά ουγγιά. Την Τετάρτη, η πτώση του είχε φθάσει το 2,3%.

Το ασήμι Μαρτίου, την ίδια ώρα, πρόσθεσε 22 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 27,261 δολ. ανά ουγγιά, μετά από μία επίσης σημαντική πτώση 2,2% την Τετάρτη.

Επιπλέον, ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,3% στα 3,696 δολ. η λίβρα, κλείνοντας σε υψηλό οκταετίας.

Σημάδια αντίδρασης για το δολάριο

Κέρδη έναντι των βασικών ανταγωνιστών του σημειώνει το αμερικανικό δολάριο στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η ανοδική πορεία του αμερικανικού νομίσματος βασίζεται στο γεγονός ότι αφότου οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ, ανοίγει ο δρόμος για δυνητικά μεγαλύτερη δημοσιονομική δράση από τον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,47% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,2267. Στο ίδιο μήκος κύματος, το δολάριο κερδίζει κατά 0,35% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στο 1,3559.

  • Τζο Μπάιντεν
  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • δολαριο
  • Καπιτώλιο
  • δημοσιονομική τόνωση
  • Ουάσινγκτον

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin