Image default
Ευρώπη

Σκορπιός: Η πρώτη ιδιωτική επένδυση του 2021 συνολικής αξίας 165 εκατ. ευρώ – Ακολουθούν άλλες τέσσερις επενδύσεις με επίκεντρο τον τουρισμό

Ο Σκορπιός άνοιξε το κύκλο των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες να σημειωθεί αναμένεται να φτάσουν τα 5 δις ευρώ τους επόμενους μήνες της φετινής χρονιάς με τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων να …τρέχει τουλάχιστον τους επόμενους 4 επενδυτικούς φακέλους ,για να έρθει η στιγμή της δημοσίευσης στο Φύλλο της Κυβέρνησης που αποτελεί και την εκκίνηση υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Το βασικό συστατικό υλοποίησης μιας επένδυσης είναι οι περιβαλλοντολογικές μελέτες που πρέπει να περιέχονται στο φάκελο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης του επενδυτικού σχεδίου.

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με τη δημοσίευση του επενδυτικού σχεδίου στο ΦΕΚ μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση των πολεοδομικών αδειών που θεωρείται πλέον μία τυπική διαδικασία και θα απαιτηθεί τουλάχιστον χρόνος 15 ημερών για την έκδοση τους.

Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνδράμει όλα τα επενδυτικά σχέδια για να αποτυπωθούν σε επόμενα ΦΕΚ.

Η αξία της επένδυσης στο Σκορπιό αποτιμάται σε 165 εκατ. ευρώ και πραγματοποιείται από την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ.

Στο σχέδιο προβλέπεται η λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club με 60 κλίνες και πρόκειται για μονάδα διαμονής 5 αστέρων.

Επίσης θα περιλαμβάνει υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση του προσωπικού

Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα 9784,43 τ.μ. περιλαμβάνει: προεδρική σουίτα , και μεμονωμένες βίλες . Στο σχέδιο υπάρχει η «Ροζ Βίλα» η οποία θα αποκτήσει και άλλες περιφερειακές υποδομές. Ανάμεσα στα βασικά έργα που θα γίνουν είναι χώρος εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν χώρους άθλησης όπως και γήπεδα ποδοσφαίρου 5 επι 5 Ακόμη προβλέπει την κατασκευή αγροτικής φάρμας όπως και αρένα Ιππασίας και τις υποδομές για την εγκατάσταση των αλόγων. Επίσης θα γίνουν έργα υποδομής επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων για την υποδοχή περισσότερων σκαφών αναψυχής αλλά την κατασκευή ενός σύγχρονου ελικοδρόμιου στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο νησί Σκορπιός πραγματοποιούνται πρόδρομες εργασίες για την υποδοχή των κυρίως έργων . Την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφουν ηχηρά διεθνή ονόματα όπως η νορβηγική Snhetta, το γραφείο του γνωστού Αμερικανού αρχιτέκτονα Peter Marino (Peter Marino Architect PLLC) και η επίσης αμερικανική Populous, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου, με ειδίκευση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πολεοδομική μελέτη έγινε από την ελληνική “Δέκαθλον”, ενώ στο σχήμα των μελετητών συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και οι AECON, Denco, Ρογκάν και Συνεργάτες.

Σχετικα αρθρα

 «Αποκλεισμένες» από τις θέσεις μάνατζμεντ οι γυναίκες στην ΕΕ

admin

Κλ. Μπον: Απαραίτητη η ενότητα της ΕΕ απέναντι στο ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο

admin

Αυστραλία: «Απογοητευτική» η απόφαση Ιταλίας-ΕΕ να εμποδίσουν εξαγωγή δόσεων εμβολίου της AstraZeneca

admin

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τεσσάρων συλλόγων για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση

admin

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V από τον ΕΜΑ

admin

Μ. Μακγκίνες: Η μονομερής ενέργεια της Βρετανίας με τη Β. Ιρλανδία δοκιμάζει την εμπιστοσύνη της ΕΕ

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Ικανοποιητικές οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

admin

Κρεμλίνο: Αδιαφορούμε για τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά θα απαντήσουμε

admin

«Πονοκέφαλος» στις Βρυξέλλες η «ανταρσία» της Ανατολικής Ευρώπης με το Sputnik V

admin

Παρελθόν η θρυλική «Guernica» από την έδρα του ΟΗΕ

admin

Ευρωβουλή: «Αδύναμη η ΕΕ να αποκρούσει τις υβριδικές επιθέσεις Ρωσίας και Κίνας»

admin

Πάνω από το 55% των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά την ΕΕ

admin