Image default
BLOOMBERG

Bitcoin: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της JPMorgan και το κρίσιμο όριο των 40.000 δολαρίων

Το Bitcoin υποχώρησε περαιτέρω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων τη Δευτέρα, μια πτώση που θα μπορούσε να προμηνύει περισσότερες απώλειες με βάση την τελευταία ανάλυση της JPMorgan Chase & Co.

To κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να πληγεί από μια μαζική «έξοδο» των επενδυτών που ακολουθούν τις τάσεις, εκτός και αν «διασπάσει» το φράγμα των 40.000 δολαρίων σύντομα, αναφέρει ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου. Το μοτίβο της ζήτησης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin και το Grayscale Bitcoin Trust ύψους 22,9 δισ. δολαρίων θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περαιτέρω προοπτικής του, επισήμαναν.

«Οι εισροές στο Grayscale Bitcoin Trust πιθανότατα θα πρέπει να διατηρηθούν στο ρυθμό των 100 εκατ. δολαρίων ημερησίως τις επόμενες εβδομάδες για να επιτευχθεί αυτή η διάσπαση», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι traders αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, μετά από το εκπληκτικό ράλι του Bitcoin και την πτώση 12% από το ρεκόρ των σχεδόν 42.000 δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου. Η έκρηξη που σημειώνει η αγορά κρυπτονομισμάτων από τον Μάρτιο αποτυπώνει την ευφορία στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τις ενέργειες για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας – καθώς και την ανησυχία ότι ορισμένα από αυτά τα κέρδη μπορεί να αποδειχθούν μη βιώσιμα.

Bitcoin could be heading back below its 50-day moving average

Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι το Bitcoin βρισκόταν σε παρόμοια θέση στα τέλη Νοεμβρίου, μόνο που τότε, το τεστ αφορούσε στα 20.000 δολάρια. Οι ροές θεσμικών επενδύσεων στο Grayscale Trust βοήθησαν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να επεκτείνει το ράλι του, έγραψαν.

Οι επενδυτές που ακολουθούν τις τάσεις «θα μπορούσαν να επιτείνουν τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας» και «η δυναμική θα υποχωρήσει από τώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου» εάν η τιμή του Bitcoin αποτύχει να ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια.

Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε κατά 4% περίπου στο Τόκυο νωρίτερα, και διαμορφώθηκε στα 35.100 δολάρια. Το Ether σημείωσε πτώση 5%, στα 1.200 δολάρια.

Ο λόγος που οδήγησε στον τετραπλασιασμό σχεδόν της τιμής του Bitcoin, παραμένει ασαφής. Οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι το νόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμιση για την αδυναμία του δολαρίου και την πιθανότητα ταχύτερου πληθωρισμού κατά την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Άλλοι λένε ότι το βασικό χαρακτηριστικό του παραμένει η κερδοσκοπία που ακολουθείται από ραγδαίες πτώσεις.

Λαγκάρντ: Ζητά ρυθμιστικό πλαίσιο για το Bitcoin

Convoy Investments για Bitcoin-Tesla: Είναι και τα δύο «φούσκες»;

GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Αυτή είναι η start up στην οποία επένδυσαν ο Bill Gates και ο ηθοποιός Robert Downey Jr

admin

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

admin

Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

admin

Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

admin

Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

admin

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στροφή στις online πωλήσεις από το 2030

admin

Γιατί η Danone αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο της στην γαλακτοκομική εταιρεία China Mengniu Dairy – Τι ζητούν οι μέτοχοι

admin

Warren Buffett: Αυτό είναι το ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή, Berkshire Hathaway, το 2020

admin

Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

admin

Cellular Goods: Η μετοχή της εταιρείας που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τετραπλασιάστηκε

admin

Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

admin

Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

admin