Image default
Ευρώπη

Μέσα στο κρύο οι καταναλωτές περίμεναν έξω από τα καταστήματα της Ερμού για να κάνουν τα ψώνια – Οι αυξημένοι τζίροι επανέφεραν τα χαμόγελα στους εμπόρους

Θετικά τα μηνύματα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου με καταστηματάρχες και καταναλωτές να είναι σε αγαστή συνεργασία τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο σε ότι αφορά την είσοδο των καταναλωτών στο κατάστημα.

Και οι δύο πλευρές θέλουν την αγορά ανοικτή καθώς πρόκειται για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η προσέλευση των καταναλωτών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα αφού αψήφησαν το κρύο και αποδέχθηκαν υπομονετικά να περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Ορισμένες επιχειρήσεις έβαλαν ταμπέλα γράφοντας «Μας λείψατε» και σας Καλωσορίζουμε, και την ίδια στιγμή τους προέτρεπαν να εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του covid19.

Ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας η Ερμού αλλά και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας , όπως η Σταδίου, ή Πανεπιστημίου και η Πατησίων οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από το κατάστημα περιμένοντας τη σειρά τους για να περάσουν την είσοδο των καταστημάτων.

Στην Ερμού ο χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τα 30 λεπτά ανά άτομο και ο αριθμός των καταναλωτών που ανέμενε στην ουρά ήταν πάνω από 30 σχηματίζοντας ουρά μεγαλύτερη των 500 μέτρων.

Τα καταστήματα ένδυσης κέρδισαν την προσοχή των καταναλωτών σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν τις γενναίες εκπτώσεις που έφταναν το 70% σε κάποιους κωδικούς προϊόντων. Κατά μέσο όρο οι προσφερόμενες εκπτώσεις κυμαίνονται από 30 έως 50%.

Πάντως οι χαμηλές θερμοκρασίες κράτησαν μακριά το κύμα των καταναλωτών που σχεδιάζει να προχωρήσει σε αγορά καταναλωτικών αγαθών μετά από την καραντίνα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Σταύρος Καφούνης εμφανίστηκε αισιόδοξος επισημαίνοντας ότι το κυριότερο ήταν ότι τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε για ια το καλό όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση., επισκέφτηκαν επιχειρήσεις, με τους εμπόρους τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ικανοποίηση για την επαναλειτουργία της αγοράς, με εμφανή την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας εντός και εκτός των καταστημάτων.

Ο Σταύρος Καφούνης επανέλαβε στους Υπουργούς, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη κατανόηση, την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στήριξης που έως σήμερα έδωσαν ανάσα στις επιχειρήσεις, αλλά και την εφαρμογή πραγματικών λύσεων, με ρύθμιση και γενναίο κούρεμα όλων των υποχρεώσεων όταν με το καλό λήξει η υγειονομική κρίση.

Έντονη ήταν παρουσία των καταναλωτών στα πολυκαταστήματα όπως είναι τα Jumbo , το ΙΚΕΑ και άλλες μεγάλες αλυσίδες.

Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων είπαν ότι οι καταναλωτές έτρεξαν να αγοράσουν προϊόντα που είχαν άμεση ανάγκη διότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των καταναλωτών καθώς υπήρχαν προβλήματα με το χρόνο παράδοσης και αρκετοί περίμεναν να ανοίξουν τα καταστήματα.. Τα ίδια ανέφεραν ότι οι εισπράξεις κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις θύμισε τζίρους black Friday.

Σχετικα αρθρα

Γ. Μπορέλ: Το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα της ΕΕ

admin

Με τους πρέσβεις των Βορείων Χωρών θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

admin

Δ. Κουτσούμπας: Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με περιοριστικά μέτρα- Μου έχει λείψει ένα θέατρο

admin

Ιράν: Όχι σε απειλές και πιέσεις από την Ευρώπη για το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει ο Ροχανί

admin

Επικοινωνία Αγοραστού-Σχοινά: Αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών

admin

Νέα Έκθεση ΟΗΕ: Σχεδόν 1 δις τόνοι τροφίμων σπαταλούνται ετησίως

admin

Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταγγέλλει τη Μ. Βρετανία για ατμοσφαιρική ρύπανση

admin

Πορτογαλία: «Αισθάνομαι ασφαλής στην Ε.Ε.», δήλωσε η Τιχανόφσκαγια

admin

Μ. Σχοινάς: Ευκαιρία για μια νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

admin

Μ. Ροτ: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου

admin

ΕΕ: Έγκριση ελληνικού προγράμματος 26 εκατ. € για στήριξη πρωτογενούς τομέα

admin

Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»

admin