Image default
Ευρώπη

Χίος: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Ένα πολύ σημαντικό έργο που η χιώτικη κοινωνία περιμένει να υλοποιηθεί είναι αυτό της μετατόπισης της παραλιακής οδού Χίου Καρφά. Αυτό το έργο ζωτικής προτεραιότητας, όπως θα έλεγε κανείς, έχει ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.530.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα έργο προαπαιτούμενο, όπως ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Χίου που έχει δεσμευτεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου να ολοκληρώσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Π. Μπουγδάνος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «Ο παραλιακός δρόμος συγκεκριμένα από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού μέχρι τον κόμβο στα φανάρια της Φάρκαινας, θα μετακινηθεί προς τη θάλασσα. Πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας αφού αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει η προέκταση του αεροδρομίου προς το βορρά. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να ολοκληρωθούν έργα αναγκαία στο τόπο μας. Συνεχίζουμε…».


Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται αντιπλημμυρικά έργα – βελτίωση πεζοδρομίων και υπαίθρια πάρκινγκ


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης καλεσμένος στη Ραδιοφωνική Εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Δυο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Καλοπλύτη και των Μεστών 4,8 εκατομ. ευρώ και τα δυο έργα, και ο κήπος από 1,8 εκατομ έχει φτάσει στα 3,6 εκατομ.ευρώ, στα διπλάσια δηλαδή, όπως επίσης και η οδός Καλουτά, με τη βελτίωση πεζοδρομίων και προσβασιμότητας και τα δυο υπαίθρια παρκινγκ στην οδό Αλατίου και στην περιοχή των Ταμπάκικων, έργα τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για το τόπο μας. Θα διευκολύνουν τους πολίτες και θα μας αποτρέψουν από πλημμύρες, όπως ο Καλοπλύτης που όλοι θυμούνται πριν από μερικά χρόνια τι είχε συμβεί» ανέφερε ο κος Ξενάκης.

Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα υψίστης σημασίας, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή του κέντρου της πόλης, δίνοντας οριστική λύση στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Αυτά τα έργα θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. «Τρέχουμε πάρα πολύ και κυνηγάμε τα πάντα. Δεν βρίσκουμε τα λεφτά, επειδή βρέχει χρήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα τα Ευρωπαϊκά Ταμεία βοηθούν τους Δήμους της χώρας όπως και εμάς να ξεκινήσουμε ή να ολοκληρώσουμε έργα ζωτικής σημασίαςΟ Δήμος Χίου θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε περιθώριο χρηματοδότησης για την δημιουργία έργων υποδομών, έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του νησιού».

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια και το diafaneia.eu και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Ε.Ε.: Συμφωνία στους περιορισμούς, αλλά διαφωνία στα πιστοποιητικά

admin

Κ. Μητσοτάκης στους «27»: Να «τρέξουμε» τα πιστοποιητικά, αλλιώς θα το κάνουν ιδιώτες»

admin

Ε.Ε.: Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των 27

admin

Η Ε.Ε. αρνείται στην ισπανική Λίγκα αποκλειστική χρήση του όρου «El Clasico»

admin

Σύνοδος Κορυφής: Η ταχύτητα των εμβολιασμών στο επίκεντρο

admin

Με «ασύμμετρη απάντηση» απειλεί η Μόσχα τις Βρυξέλλες

admin

Μανφρεντ Βέμπερ: Να υπάρξει επιτάχυνση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

admin

Ν. Μαριάς: Υποκριτική στάση ΕΕ- Επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τον Ναβάλνι ενώ «χαϊδεύει» τον Ερντογάν

admin

Ευρωπαίοι ηγέτες: Θα παραμείνουν οι περιορισμοί των μη απαραίτητων ταξιδιών εντός της ΕΕ.

admin

Γ. Μπορέλ: Η Κίνα να επιτρέψει την πρόσβαση στη Σιντζιάνγκ

admin

Κύπρος: Στις πρώτες θέσεις σε αξιοποίηση κονδυλίων της ΕΕ

admin

Η Ελλάδα πιέζει την ΕΕ να «κινηθεί πιο γρήγορα» για τα διαβατήρια εμβολιασμού

admin