Image default
Επιχειρήσεις

Ικανοποιητική η εικόνα της αγοράς – Ποιες δραστηριότητες εξετάζεται να επαναλειτουργήσουν άμεσα

Τηλεδιάσκεψη με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον  ΣΚΑΙ 100.3  τόνισε ότι στη περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα του χρόνου καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.  Σημείωσε μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Εξετάζεται η επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.  «Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα. Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ‘χτίζουν’ μια απόφαση». «Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα. Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Διέλυσε τα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Ο γενικός γραμματέας έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις». «…Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε ο γενικός γραμματέας.

Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης και Χρήστος Παπαέλληνας: Αναζητώντας τον «λευκό ιππότη» για τη Notos Com

Στο e-σφυρί με 6,95 εκατ. ευρώ τα παλιά γραφεία του ομίλου Αλλαμανή στη λεωφόρο Κηφισού

Εμβολιασμός: Τι θα προτείνει ο Μητσοτάκης στους ηγέτες της ΕΕ

 

 

 

Σχετικα αρθρα

Τέρνα – Renco κατασκευάζουν το πρώτο Data Center της Microsoft

admin

Κρυμμένος θησαυρός για την Coca Cola HBC στο e-commerce

admin

Νέο θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι ΑΕΕΑΠ από το ΥΠΕΘΟ

admin

3M: Πότε κάθεται στην καρέκλα του CEO ο Μπιλ Μπράουν (tweet)

admin

Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου

admin

Πράσινη επένδυση €50 εκατ. από τον Διεθνή Αερολυμένα Αθηνών

admin

Μάχη με τον χρόνο για το δάνειο των 20 εκατ. στην Avramar

admin

Ποιες εισηγμένες ψάχνονται για πωλήσεις ακινήτων

admin

Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τα νέα οδικά έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

admin

Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών: Ανοικτές οι επιχειρήσεις τις Κυριακές 17 και 24 Μαρτίου

admin

Οι 21 εισηγμένες που μοιράζουν μερίσματα 2 δισ. ευρώ

admin

Οικογένεια Μουλιέ: Προ των πυλών η 4η επένδυση των βαθύπλουτων Γάλλων στην Ελλάδα (pic)

admin