Image default
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Σήμερα το πρώτο ντέρμπι με μενού το ακίνητο της REDS στη Ρουμανία

Με την γενική συνέλευση της REDS και την πώληση ακινήτου στην Ρουμανία, ξεκινά σήμερα η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ της διοίκησης Ελλάκτωρ, των Ολλανδών και των μετόχων μειοψηφίας πριν το μεγάλο «ντέρμπι» της επόμενης Τετάρτης 27 Ιανουαρίου.  

Η Reggeborgh Invest στηρίζει την προσπάθεια του δεύτερου μεγαλομετόχου της εταιρείας κ. Χρίστου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επιδιώκει να μπλοκάρει την πώληση του περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας και ζητά από την διοίκηση με δύο εξώδικα να σταματήσει την λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την REDS. Ανάλογη στάση τηρεί και για την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ακινήτων να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Μόνο που αυτή την φορά ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έχει πολλές ελπίδες επιτυχίας για να εμποδίσει την πώληση του ακινήτου αφού η προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση στις 4 Ιανουαρίου αναβλήθηκε και αυτό εμποδίζει την αναβολή της για δεύτερη φορά. Επομένως, εκτός άλλου απροόπτου, σήμερα, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά η πλειοψηφία των μετόχων.

Προ ημερών, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε με νέο εξώδικο προς το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ (τον Πρόεδρο Γιώργο Προβόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάκη Καλλιτσάντση) και το διευθύνοντα σύμβουλο της REDS κ. Ιωάννη  Μωραΐτη, την μετάθεση των αποφάσεων για μετά την γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Με ένα δεύτερο εξώδικο που απεστάλη στην διοίκηση της REDS τις προηγούμενες μέρες, τάσσεται και κατά σύναψης της σύμβασης μεταξύ της REDS και της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη Α.Ε.» ως Παραχωρησιούχου για το έργο της μελέτης-κατασκευής της επίμαχης μαρίνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει συνταχθεί με την πλευρά της Ολλανδικής Reggeborgh Invest και έχει προτείνει την αλλαγή  του ΔΣ, , θεωρεί ότι οι όροι της συμφωνίας δεν είναι συμφέροντες και ότι η εταιρεία αναλαμβάνει τα ρίσκα της Άκτωρ. Ωστόσο το ΔΣ τις προηγούμενες μέρες πήρε απόφαση για την ανάθεση των σχετικών μελετών αγνοώντας την εξώδικη διαμαρτυρία.

Eκ των  βασικών μετόχων της REDS με ποσοστό 11,5% και μέλος του ΔΣ, ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει ασκήσει δριμεία κριτική στη διοίκηση της μητρικής αλλά και της θυγατρικής της και ζητά να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων ώστε να μην προκαταβάλλει το σχεδιασμό του νέου διοικητικού συμβούλιο της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι στη σημερινή γ.σ  θα τεθεί προς έγκριση η πώληση του ακινήτου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι, στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L», έναντι 11,4 εκατ. ευρώ.

Η Vastint Romania είναι θυγατρική του ομίλου Vastint που αποτελεί επενδυτικό βραχίονα της ελβετικής Interogo Holding που ανήκει στο ίδρυμα της αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια – Από Μάρτιο η εστίαση

Σφίγγει ο κλοιός για MLS – Καματάκη

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο TAXISNET που εμποδίζoυν τις πληρωμές

Σχετικα αρθρα

WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

admin

United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

admin

Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

admin

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

admin

Αεροπορικές εταιρείες: Το restart του κλάδου ξεκινά από τα ταξίδια αναψυχής

admin

KPMG: Ψηφιακή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

admin

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Reds

admin

SATO: Εξοπλίζει τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια με καθίσματα αναμονής

admin

ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον

admin