Image default
BLOOMBERG

Elon Musk: Δίνει 100 εκατ. δολάρια έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

Ο δισεκατομμυριούχος  Elon Musk δήλωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει 100 εκατ. δολάρια που θα χρησιμοποιηθούν ως έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μάλιστα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεσμεύτηκε για τη συγκεκριμένη κίνηση μέσω του λογαριασμού του στο twitter, το αγαπημένο του social media και διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα.

 

Η καθαρή αξία της περιουσίας του συνιδρυτή της Tesla σημείωσε θεαματική άνοδο το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει αυτή του Jeff Bezos, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία του διατήρησε σταθερά κέρδη, προσελκύοντας ορδές επενδυτών λιανικής, ενώ η μετοχή της εισήλθε στον δείκτη S&P 500.

Η εταιρεία του γεννημένου στη Νότια Αφρική επιχειρηματία, έχει αξίας 201,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το - Billionaires Index.

Μία από τις πρώτες αντιδράσεις του όταν αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ήταν να ζητήσει συμβουλές για το πώς θα δωρίσει μέρος των χρημάτων του.

Παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει το Giving Pledge, ο Musk έχει να επιδείξει περιορισμένο φιλανθρωπικό έργο. Δώρισε περισσότερα από 257 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Musk – ισοδύναμο με περίπου 0,1% της τρέχουσας περιουσίας του – το οποίο με τη σειρά του διένειμε 65 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2016 και 2018 σε περίπου 200 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σύμφωνα με ανάλυση του Quartz.

Το γεγονός ότι ο Musk εστίασε στη δέσμευση άνθρακα συνάδει με τα άλλα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, τα οποία επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα είναι ένα μείγμα διαφορετικών τεχνολογιών, οι οποίες έχουν ένα κοινό στόχο: την «παγίδευση» του διοξειδίου του άνθρακα, ενός αερίου που θερμαίνει τον πλανήτη και την αποτροπή της απόρριψης του στην ατμόσφαιρα.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι ο λόγος που συσσωρεύει πλούτο είναι να τον διαθέσει, ή τουλάχιστον να τον ανακατευθύνει στα έργα που υποστηρίζει με πάθος, δηλαδή στην εξερεύνηση του διαστήματος. «Θα χρειαστούν πολλοί πόροι για να χτιστεί μια πόλη στον Άρη», είπε στο γερμανικό Axel Springer. «Θέλω να μπορώ να συνεισφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο».

O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin – Η ερώτηση μέσω twitter

Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

admin

Societe Generale: Mαχαίρι 20% στα bonus της επενδυτικής τράπεζας

admin

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια – Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα

admin

Πώς η ιταλική μαφία έβαλε στο στόχαστρο το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Αυτή είναι η start up στην οποία επένδυσαν ο Bill Gates και ο ηθοποιός Robert Downey Jr

admin

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

admin

Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

admin

Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

admin

Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

admin

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στροφή στις online πωλήσεις από το 2030

admin

Γιατί η Danone αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο της στην γαλακτοκομική εταιρεία China Mengniu Dairy – Τι ζητούν οι μέτοχοι

admin

Warren Buffett: Αυτό είναι το ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή, Berkshire Hathaway, το 2020

admin