Image default
Επιχειρήσεις

REDS: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πώληση του ακινήτου στην Ρουμανία

Την πώληση του ακινήτου της REDS στην Ρουμανία, έναντι τιμήματος 11,3 εκ. ευρώ ενέκρινε κατά πλειοψηφία, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Υπέρ της πώλησης ψήφισε το 79,74% του εκπροσωπούμενου μετοχικού κεφαλαίου, κατά το  16,27% ενώ απείχε από την ψηφοφορία το 4,40%.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει στην λήψη απόφασης, κρίνοντας συμφέρον το τίμημα πώλησης με βάση τις ανεξάρτητες εκτιμήσεις, κόντρα στο αίτημα του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας κ. Χρίστου Παναγιωτόπουλου που είχε ζητήσει να παγώσει η διαδικασία μέχρι τον διορισμό νέου ΔΣ στην Ελλάκτωρ.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της γ.σ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της η REDS κ. Γιάννη Μωραίτη, το ακίνητο έχει εκτιμηθεί σε αξία 6,8 εκ. και αντίστοιχα 6,4 ευρώ ενώ η λογιστική του αξία έχει υπολογιστεί σε 5,8 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την διοίκηση, η πώληση κρίνεται αναγκαία λόγω των οικονομικών συνθηκών και της πανδημίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της REDS και οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Smart Park καθώς επίσης και για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων όπως είναι το ακίνητο της Κάντζας κ.α.

Την σύγκλιση της γενικής συνέλευσης, είχε ζητήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Παναγιωτόπουλος, κάτοχος του 11,5% των μετοχών της εταιρείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι μεταξύ των μετόχων μειοψηφίας που έχουν συμπλεύσει με την πλευρά της Ολλανδικής Reggeborgh Invest, ζητούσε να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων για την πώληση του ακινήτου, επικαλούμενος την ανάγκη επίτευξης μεγαλύτερου τιμήματος αλλά και για να μην προκαταβάλλει η απόφαση αυτή, το σχεδιασμό του νέου διοικητικού συμβούλιο της Ελλάκτωρ, όπως αυτό θα προκύψει μετά την έκτακτη γ.σ της 27ης Ιανουαρίου .

Τελικά, η συνέλευση ενέκρινε την πώληση του ακινήτου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι, στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L».

Η  Vastint Romania είναι θυγατρική του ομίλου Vastint που αποτελεί επενδυτικό βραχίονα της ελβετικής Interogo Holding που ανήκει στο ίδρυμα της αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤτΕ: Στο 25% το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων παρά τον «Ηρακλή»

Ελλάκτωρ: Σήμερα το πρώτο ντέρμπι με μενού το ακίνητο της REDS στη Ρουμανία

Η κατρακύλα του bitcoin και η «στροφή» Μπάιντεν στα κρυπτονομίσματα

Σχετικα αρθρα

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Reds

admin

SATO: Εξοπλίζει τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια με καθίσματα αναμονής

admin

ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον

admin

Airbnb: Σημαντική άνοδος της μετοχής μέσα σε 3 μήνες (Γραφήματα)

admin

Info Quest Technologies: Εξαγοράζει την Team Candi

admin

Εστίαση: «Παραδίδει τα κλειδιά» – Γιατί οι επαγγελματίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

admin

REDS: Νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο στην θυγατρική της Ελλάκτωρ

admin

Πόσες εκατομμύρια χρυσές λίρες ρευστοποίησαν οι Έλληνες την 19ετία (2002-2020)

admin

Χ.Α.: Διατηρείται πάνω από τις 780-790 μονάδες

admin

Φαρμακευτική κάνναβη: Οι «παίκτες» που θα ακολουθήσουν τους Ισραηλινούς της Tikun Olam

admin

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Συνέργεια με τα σούπερ μάρκετ Δ.Θανόπουλος Α.Ε

admin

Χαλυβουργική: Απάντηση στην αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

admin