Image default
Επιχειρήσεις

Ψηφιακή αναζήτηση εργασίας: Ο απόλυτος οδηγός από την ManpowerGroup

Η συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 έχει ωθήσει τους εργοδότες να στραφούν ακόμη περισσότερο στις online διαδικασίες προσλήψεων, είτε μέσω πλατφορμών αναζήτησης θέσεων εργασίας, είτε μέσω online career fairs. Για αυτούς που αναζητούν εργασία, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως χρειάζεται χρόνος και ενέργεια για να βρουν την ιδανική θέση. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για μία πιο αποτελεσματική ψηφιακή αναζήτηση εργασίας.

Αναζητήστε νέους τίτλους εργασίας

Ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε την επόμενη σας εργασία χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά. Στη σημερινή εποχή, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιλέγει «νέες» θέσεις εργασίας έναντι των παραδοσιακών, μόνιμων θέσεων πλήρους απασχόλησης. Ένα από τα κύρια ευρήματα της έρευνας «Τι αναζητούν οι Εργαζόμενοι» της ManpowerGroup αποκαλύπτει ότι οι θέσεις  του μέλλοντος δεν θα μοιάζουν ακριβώς με του παρελθόντος, έτσι οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία θα πρέπει πλέον να συμπεριλάβουν στην αναζήτηση τους και νέες θέσεις εργασίες, και περιγραφές θέσεων τις οποίες μέχρι πρότινος δεν τις αναζητούσαν ή παρακολουθούσαν. Οι οργανισμοί επενδύουν στο ψηφιακό κομμάτι, αυτοματοποιούν  αρμοδιότητες και δημιουργούν νέους ρόλους και νέες θέσεις εργασίας.

Χτίστε το δικό σας ψηφιακό αποτύπωμα (brand)

Πιθανότατα έχετε φτιάξει το βιογραφικό σας αλλά ένα ψηφιακό αποτύπωμα, όπως ένας προσωπικός ιστότοπος ή ένα προφίλ στο LinkedIn μπορεί να προσθέσει μια νέα διάσταση στο προσωπικό σας brand. Το ψηφιακό σας αποτύπωμα σας δίνει την ευκαιρία να έχετε ένα ενημερωμένο και πάντα επίκαιρο  ιστορικό, με λεπτομέρειες σταδιοδρομίας, επιτεύγματα, δεξιότητες, προτάσεις, δείγματα εργασίας και πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει ένα βιογραφικό σημείωμα.

Δικτυωθείτε online

Οι ψηφιακές διασυνδέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε θέσεις εργασίας. Μπορείτε να δικτυωθείτε με άτομα που γνωρίζετε, άτομα που θέλετε να γνωρίσετε, leaders  βιομηχανιών, αλλά και με άτομα με παρόμοιες δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το LinkedIn, το Reddit, το Quora κλπ., υπάρχουν ομάδες συζήτησης και δικτύωσης για κάθε πορεία καριέρας, κλάδο και θεματική. Λάβετε μέρος σε όσες περισσότερες μπορείτε και προσπαθήστε να συνεισφέρετε στη συζήτηση. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα συναντήσετε. Αυτές οι επαφές μπορούν να είναι ο σύνδεσμος σας για την επόμενη σας εργασία.

Αναζητήστε εταιρίες-στόχους

Η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τα πάντα για μια εταιρεία, όπως τις αξίες της πριν καν κάνετε αίτηση για συνέντευξη. Όπως εντοπίζεται στο report «Τι αναζητούν οι Εργαζόμενοι» της ManpowerGroup, οι εργαζόμενοι αναζητούν εμπιστοσύνη και ισορροπία από τους πιθανούς εργοδότες. Μια ψηφιακή αναζήτηση εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακολουθήστε την εταιρεία-στόχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn και το Facebook, καθώς και τους ανταγωνιστές τους ή αντίστοιχες εταιρείες ώστε να μπορέσετε να δείτε πώς συγκρίνονται. Όλα αυτά θα σας δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα σε μια πιθανή συνέντευξη. Ιστότοποι όπως το Glassdoor παρέχουν κριτικές και ένα «παράθυρο» στην εργασιακή κουλτούρα. Τέλος, ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις της Google ώστε να λαμβάνετε καθημερινά emails από σχετικές λέξεις-κλειδιά, όταν η εταιρεία αναφέρεται στα νέα και τις ειδήσεις, τα οποία επίσης μπορεί να φανούν χρήσιμα σε μια πιθανή συνέντευξη.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τις προτεραιότητές σας και έχετε σχεδιάσει τα πάντα. Είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας αν έχετε τα πάντα καταγεγραμμένα. Η διαχείριση της καριέρας σας μέσα από έναν ξεκάθαρο στόχο θα σας βοηθήσει να πετύχετε και να βρείτε το σωστό δρόμο στην αναζήτηση εργασίας σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Η εξειδικευμένη ομάδα των recruiters της ManpowerGroup διαχειρίζεται ένα μεγάλο εύρος θέσεων εργασίας από τους κύριους κλάδους της οικονομίας. Ανακαλύψτε τη θέση εργασίας που ταιριάζει στο επαγγελματικό σας προφίλ και δηλώστε ενδιαφέρον. Ακόμη, ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε για την αγορά και τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα, διαβάζοντας την ενότητα μας συμβουλές καριέρας.

Διαβάστε ακόμη:

Μάχη για τα κόκκινα δάνεια ύψους €6,1 δισ. της Εθνικής Τράπεζας

Oι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας, η Ντόρα και ο Σαμαράς – Η ώρα της κρίσης για Ελλάκτωρ και Εθνική Ασφαλιστική

Εβδομάδα πληρωμών για Επιστρεπτέα 5, ενοίκια και επίδομα θέρμανσης 

Σχετικα αρθρα

Γερογιάννης (Aegean): «Αργή η ανάκαμψη στα ταξίδια και το 2021, αλλά η Aegean θα βγει από την κρίση πιο ανταγωνιστική»

admin

Lamda: Πάνω από 15 προσφορές για τους δύο Πύργους στο Ελληνικό

admin

Κηφισιά: Συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ζολώτας – Εκκρεμούσε ένταλμα για έκδοσή του στην Κύπρο

admin

Λιανικό εμπόριο: Αυτές είναι οι 25 καλύτερες εταιρείες για το 2020 (γραφήματα)

admin

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον της Αμερικής» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο «ραβασάκι» προς τους επενδυτές

admin

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον των ΗΠΑ» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν

admin

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για σήμερα Σάββατο

admin

Τράπεζες: Το εμπόριο απορρόφησε το 25% των νέων χρηματοδοτήσεων

admin

ΟΤΕ: Το μέρισμα-έκπληξη και το bonus για τους μετόχους από τη Ρουμανία

admin

Mediterra: Στις 24/3 η ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας

admin

ΕΚΤΕΡ: Εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Ελλάκτωρ: Έκτακτη ΓΣ ζητούν Μπάκος-Καϋμενάκης

admin