Image default
Επιχειρήσεις

Γ. Χατζηγεωργίου: Το Skroutz απέκτησε τη δική του εταιρεία courier

Έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες διερευνητικών επαφών και διαπραγματεύσεων ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα της Skroutz έκαναν το βήμα για την είσοδο της πλατφόρμας και στο κομμάτι της διανομής προϊόντων, το περιβόητο «last mile».

Κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Χατζηγεωργίου σε συνέντευξη του τότε στο business stories και το newmoney στον απόηχο του μεγάλου ντιλ με το CVC αλλά και του χάους στις ταχυμεταφορές που είχε προκληθεί κατά το πρώτο lockdown.

Η είσοδος στο συγκεκριμένο κομμάτι γίνεται μέσω της πλήρους εξαγοράς μίας μικρής και νέας εταιρείας στο χώρο η οποία ονομάζεται MYJOBNOW Delivery και έχει την εμπορική επωνυμία SendX.

Ωστόσο μετά την εξαγορά αναμένεται να γίνουν επενδύσεις στην επέκταση της SendX διευρύνοντας τη δυναμική της και καλύπτοντας όχι μόνο την Αττική, όπου δραστηριοποιείται σήμερα με περίπου 2.000 αποστολές καθημερινά, αλλά προοδευτικά σε όλη τη χώρα. Σε πρώτη φάση πάντως η SendX, θα εξυπηρετεί παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω του Skroutz στην Αττική.

«Το Skroutz εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή στην οποία πρωτοστατεί η ολοκληρωμένη εμπειρία του καταναλωτή από τα πρώτα βήματα με την είσοδο στην πλατφόρμα, την αναζήτηση προϊόντων από αξιόπιστους συνεργάτες, τις ασφαλείς και ευέλικτες συναλλαγές και τέλος την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στον καταναλωτή», σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz. «Αντιλαμβανόμενοι τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά και με στόχο να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, προχωρούμε σε καθετοποίηση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων, παρέχοντας νέες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης στο «last-mile», το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό τμήμα στο «ταξίδι» του χρήστη στο www.skroutz.gr», προσθέτει

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Skroutz με την είσοδο στο «last mile» παράλληλα ενισχύεται και η δυναμική του Marketplace που έχει αναπτύπξει «με νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις».

Το ποσό της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκε.

Η SendX είναι το εμπορικό courier brand της MYJOBNOW Delivery. H MYJOBNOW Delivery ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2019 ως spin-off της MYJOBNOW με διοίκηση τους Στέφανο Κατσίμπα, Αγαμέμνονα Παπάζογλου και Αλέξανδρο Παπασπυρίδη. Η εταιρεία, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο του courier τον Αύγουστο του 2020 και σήμερα διακινεί περισσότερες από 2.000 παραγγελίες ημερησίως.

Διαβάστε ακόμη: 

Το «σχέδιo – ανάσα» για την οικονομία που θα παρουσιαστεί στους θεσμούς

Ελλάκτωρ: Η ώρα των αποφάσεων για τους εφοπλιστές μία μέρα πριν από την γενική συνέλευση

Eτσι θα μεταμορφωθεί το πρώην Εsperia στη Σταδίου

Σχετικα αρθρα

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

admin

Δημήτρης Κουτσόπουλος (Deloitte): Σχεδιάζει τον διπλασιασμό της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη

admin

Ελληνικό: Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Lamda-ΤΑΙΠΕΔ «τους επόμενους μήνες» βλέπει η Κομισιόν

admin

Crystal Almond – Wind: «Bonus» 288+100 εκατ. από το IPO της Vantage Towers

admin

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Zητά μείωση ενοικίου 100% ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ επιχείρησης

admin

Enterprise Greece και eBay επεκτείνουν τη συνεργασίας τους για ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

admin

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% στην Intralot de Peru έναντι $16,2 εκατ.

admin

Intralot: Πούλησε τη συμμετοχή της στην Intralot de Peru

admin

Η μάχη των μίνι μάρκετ: Νέοι παίκτες για την «πίτα» των 8 δισ. ευρώ στη μικρή λιανική

admin

Στα 18,815 τρισ. το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ε.Ε. το 2020

admin

SOLIDUS: Υπόμνημα για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία με την Hellenic Healthcare Group για την κάλυψη ρομποτικών επεμβάσεων

admin