Image default
Επιχειρήσεις

Η πρεμιέρα της Interlife στο Χρηματιστήριο-Ομιλία Βοτσαρίδη

Η πρεμιέρα της Interlife στο Χρηματιστήριο-Ομιλία Βοτσαρίδη

Εισήχθησαν σήμερα προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της INTERLIFE Ασφαλιστικής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο ΧΑΑ μετά από 3,5 χρόνια.

Ειδικότερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την Διοίκηση της Interlife AAEΓΑ με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών της  εταιρείας, με τιμή έναρξης τα 3,48 ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας συνεχίζουν να διαπραγματεύονται παράλληλα στην Ν.Ε.Α του Χρηματιστηρίου της Κύπρου.

Με την ευχή η εισαγωγή της Interlife να σηματοδοτήσει την εισαγωγή πολλών νέων εταιρειών στο εγγύς μέλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης υποδέχθηκε την Διοίκηση της Ιnterlife Ασφαλιστικής.

«Παρόλο που η εισαγωγή της Ιnterlife είχε ήδη την απαιτούμενη διασπορά και έτσι δεν συνοδεύτηκε από άντληση κεφαλαίων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης είτε μέσω δημόσιας εγγραφής, ευχόμαστε να τύχει της  καλύτερης δυνατής πορείας από πλευράς ρευστότητας. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προερχόμενη από κεφαλαιαγορά την ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Η είσοδος της Interlife στο Χρηματιστήριο αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και διπλή χαρά καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας. Μία διαδρομή σταθερά ανοδική και κερδοφόρα ακόμα και μέσα στη δεκαετία των Μνημονίων» σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Βοτσαρίδης προσθέτοντας «Στην ιδιαίτερη αυτή συνθήκη της πανδημίας αλλά και στην αισιόδοξη προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας μας το 2021, ελπίζουμε και ευχόμαστε η είσοδός μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να σηματοδοτήσει παράλληλα και τις προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας γενικότερα»

Ο κ. Βοτσαρίδης ευχαρίστησε τις Διοικήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τους εργαζόμενους , τον ανάδοχο καθώς και τους διαμεσολαβητές της εταιρείας ανά την χώρα τονίζοντας πως η συμβολή όλων των παραπάνω ήταν καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η ομιλία του κ. Βοτσαρίδη κατά την τελετή εισαγωγής της Εταιρείας στο ΧΑ (26/01/21):

“Κυρίες και Κύριοι Καλημέρα σας,

Η είσοδος της INTERLIFE στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή. Μας δίνει συγκίνηση, χαρά, υπερηφάνεια.

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς, και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την άψογη συνεργασία.

Να ευχαριστήσω επίσης, τα Στελέχη μας, τους Συνεργάτες μας, τους Εργαζόμενους της εταιρείας μας, αλλά και τον ανάδοχο, την ΚΥΚΛΟΣ ΑΕΠΕΥ για τη σκληρή δουλειά πολλών μηνών.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς το Δίκτυο των 2.000 και πλέον Διαμεσολαβητών μας, σε όλη τη χώρα, που είναι από τους βασικότερους συντελεστές της επιτυχίας μας.

Και τέλος, να ευχαριστήσω τους Μετόχους μας, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Φέτος, γιορτάζουμε διπλά:

Η είσοδος μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ολοκληρώνει μια πορεία τριών δεκαετιών στην Ασφαλιστική Αγορά, και συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας μας, το 1991.

Μια διαδρομή διαρκώς ανοδική, και κερδοφόρα, ακόμη και μέσα στη δεκαετία των Μνημονίων.

Αλλά, και με ένα μοναδικό και διαχρονικό σύνθημα. Το σύνθημα, που ακολουθεί την 30χρονη πορεία μας:

Πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος…

Κυρίες και Κύριοι,

Στην ιδιαίτερη αυτή συγκυρία της Πανδημίας, αλλά και στην αισιόδοξη προοπτική ανάκαμψης της Οικονομίας μας, μέσα στο 2021, ελπίζουμε και ευχόμαστε:

Η είσοδος μας, στο ελληνικό Χρηματιστήριο, να σηματοδοτήσει, παράλληλα, και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου της Ασφαλιστικής Αγοράς, προς όφελος της ελληνικής Οικονομίας γενικότερα.

Σας ευχαριστώ”

 

 • Interlife
 • Χρηματιστήριο Αθηνών
 • Ιωάννης Βοτσαρίδης

  Σχετικα αρθρα

  Τράπεζες: Το εμπόριο απορρόφησε το 25% των νέων χρηματοδοτήσεων

  admin

  ΟΤΕ: Το μέρισμα-έκπληξη και το bonus για τους μετόχους από τη Ρουμανία

  admin

  Mediterra: Στις 24/3 η ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας

  admin

  ΕΚΤΕΡ: Εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

  admin

  Ελλάκτωρ: Έκτακτη ΓΣ ζητούν Μπάκος-Καϋμενάκης

  admin

  Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου

  admin

  Ελλάκτωρ: Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ζητούν οι Μπάκος – Καϋμενάκης

  admin

  Alpha Trust: Καθαρά κέρδη €1,01 εκατ. το 2020

  admin

  ΤτΕ: Διατηρεί ανοιχτή την πλατφόρμα υποβολής ισολογισμών

  admin

  Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Μάρτιος προσδοκιών και αρνητικής παράδοσης

  admin

  Vivartia: Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου η μεταβίβαση στο CVC

  admin

  Mοtor Oil: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού 200 εκατ.ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς

  admin