Image default
Αγορές

Διορθωτικές κινήσεις από τους επενδυτές στη Wall Street

Διορθωτικές κινήσεις από τους επενδυτές στη Wall Street

Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης (26/1) για τη Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στη διαφαινόμενη άρνηση των Ρεπουμπλικάνων να στηρίξουν το σχέδιο του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ότι περιμένει οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 89,3 μονάδες τον Ιανουάριο από το καθοδικό αναθεωρημένο μέγεθος των 87,1 μονάδων τον Δεκέμβριο. Η μέτρηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 88,0.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,07% και έκλεισε στις 30.937,04 μονάδες. Ίδιες απώλειες (-0,07%) κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 13.626,07 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 έχασε κατά 0,13% στις 3.850,30 μονάδες.

Τέταρτη διαδοχική ημέρα πτώσης για τον χρυσό

Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις που σηματοδοτούν το μεγαλύτερο αρνητικό σερί σε διάστημα άνω των οκτώ μηνών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 4,30 δολάρια ή 0,2% και έκλεισε στα 1.850,90 δολ. ανά ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 5 σεντς ή 0,2% και έκλεισε στα 25,538 δολ. ανά ουγγιά, μετά από πτώση 0,3% που είχε χθες. 

Ήρθαν τα πάνω κάτω για το δολάριο

Ισχυρές απώλειες καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα, μετά από το ανοδικό ξέσπασμα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ανάκαμψη για το 2021 και μάλιστα μεγαλύτερη σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 5,5% έναντι 5,2% που εκτιμούσε τον Οκτώβριο, ενώ για το 2022 διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για ανάπτυξη 4,2%.

Οι προβλέψεις αυτές λειτουργούν αρνητικά για το δολάριο, καθώς το αμερικανικό νόμισμα παίρνει «δύναμη» σε περιόδους κρίσης.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,26% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,2168. Στο ίδιο μοτίβο το αμερικανικό νόμισμα χάνει κατά 0,49% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 1,3740.

  • Wall Street
  • ΔΝΤ
  • χρυσός
  • δολαριο
  • ΗΠΑ
  • Τζο Μπάιντεν
  • καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • πακέτο τόνωσης

    Σχετικα αρθρα

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin

    Μικτό άνοιγμα στις Ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην οικονομία

    admin