Image default
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα – Θα διεξαχθεί κανονικά η γενική συνέλευση

(Upd) Κανονικά θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, αφού η πλευρά των εφοπλιστών προχώρησε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί σε απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων.

Mάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Ελλάκτωρ, επιχειρηματολογεί και για τους λόγους της αλλαγής πλεύσης. Όπως αναφέρει, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 7η Ιανουαρίου 2020, η οποία αναβλήθηκε, προτείνοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι αναγκαία και ως εκ τούτου η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί για να την εγκρίνει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Χθες, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Invesco που κατέθεσαν οι εφοπλιστές Γιάννης Μπάκος και Δημήτρης Καϋμενάκης, οι οποίοι υποστηρίζουν την διοίκηση Καλλιτσάντση και κλιμακώνουν τις πιέσεις τους, είχαν ζητήσει αναβολή της γ.σ, προτάσσοντας θέματα Ανταγωνισμού. Η ξαφνική απόσυρσή τους αποδεικνύει το κενό των ισχυρισμών.

Κύκλοι των δύο εφοπλιστών, υποστήριζαν χθες ότι η Ελλάκτωρ κινδυνεύει να βρεθεί στο στόχαστρο των ανταγωνιστών της από την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου ελεγχόμενου από τον Ολλανδό μέτοχο, ο οποίος κατέχει και το 30,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αρμόδιες πηγές της επενδυτικής εταιρείας ανέφεραν από χθες το απόγευμα ότι η προσφυγή δεν θα έχει καμία τύχη και ότι αποτελεί αποδοχή ήττας. Υποστήριζαν επίσης, ότι με τις κινήσεις της διοίκησης παρατείνονται τα αδιέξοδα της εταιρείας αντί να υλοποιείται εδώ και 4 μήνες, ένα οργανωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και οικονομικής στήριξης του ομίλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp), έχει γίνει καταγγελία από μικρομέτοχο της Ελλάκτωρ, ο οποίος επικαλείται σύγκρουση συμφερόντων από το προτεινόμενο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της Ολλανδικής Reggeborgh Invest.

Αργά χθες το βράδυ, πληροφορίες από πηγές κοντά στην Reggeborgh ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε την υπόθεση με την καταγγελία που είχε γίνει για την Ελλάκτωρ  και επομένως η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποδυναμώνει τους ισχυρισμούς για αναβολή της γ.σ. Εκκρεμεί, ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Η τελευταία έχει ανακοινώσει ότι έχει ξεκινήσει νέο κύκλο διερεύνησης συνολικά για τον κλάδο των κατασκευών και των έργων, για τον οποίο αναμένεται να εκδώσει πόρισμα εντός των επόμενων 60 ημερών.  

Ανεξάρτητα πάντως από τα επιχειρήματα των δύο αντιπάλων, η σημερινή γενική συνέλευση αποτελεί ένα κρίσιμο και καθοριστικό βήμα για την εταιρεία καθώς θα κρίνει ποιοι θα κρατήσουν την τύχη του ομίλου στα χέρια τους από εδώ και μπρος.

Η απόφαση για την αλλαγή διοίκησης θα ληφθεί από τους μετόχους που θα συμμετάσχουν σε μια δύσκολη ψηφοφορία που θα πρέπει να  ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων και να αποφασίσουν ποιος εγγυάται ένα αποτελεσματικό σχέδιο συνέχειας της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Και του Σάκη τα ωραία πάνε για Εισαγγελέα, τα συνεταιράκια του Γιώργου και πώς μας φάγανε τα ψάρια

«Ποδαρικό» με προσφορές έως €15 δισ. για ελληνικό 10ετές ομόλογο

Ποια κτίρια υποχρεούνται να αποκτήσουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα

Σχετικα αρθρα

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Reds

admin

SATO: Εξοπλίζει τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια με καθίσματα αναμονής

admin

ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον

admin

Airbnb: Σημαντική άνοδος της μετοχής μέσα σε 3 μήνες (Γραφήματα)

admin

Info Quest Technologies: Εξαγοράζει την Team Candi

admin

Εστίαση: «Παραδίδει τα κλειδιά» – Γιατί οι επαγγελματίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

admin

REDS: Νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο στην θυγατρική της Ελλάκτωρ

admin

Πόσες εκατομμύρια χρυσές λίρες ρευστοποίησαν οι Έλληνες την 19ετία (2002-2020)

admin

Χ.Α.: Διατηρείται πάνω από τις 780-790 μονάδες

admin

Φαρμακευτική κάνναβη: Οι «παίκτες» που θα ακολουθήσουν τους Ισραηλινούς της Tikun Olam

admin

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Συνέργεια με τα σούπερ μάρκετ Δ.Θανόπουλος Α.Ε

admin

Χαλυβουργική: Απάντηση στην αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

admin