Image default
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Τέλος η διοίκηση Καλλιτσάντση – Δεκτή η πρόταση Reggeborgh για νέο Δ.Σ.

Γεγονός αποτελεί η αλλαγή σελίδας στην Ελλάκτωρ. Η Γ.Σ υπερψήφισε με 61,27%  την πρόταση της Reggeborgh για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα για τον κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη για την θέση του Προέδρου, τον κ. Αριστείδη Ξενόφο για Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο με εκτελεστικές αρμοδιότητες, τον κ. Δημήτρη Κονδύλη σύμβουλος επίσης εκτελεστικό μέλος και ως ανεξάρτητα μέλη τον κ. Κωνσταντίνο Τούμπουρο και την κ. Αθηνά Χατζηπέτρου.

Όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του Ολλανδικού fund κ. Γ. Σωτηρόπουλο, στο πρόσωπο του νέου ΔΣ δεν συντρέχουν κωλύματα και ασυμβίβαστα και πληρούν όλους τους κανόνες περί εταιρικής διακυβέρνησης. Τόνισε μάλιστα ότι η σύνθεση του ΔΣ δεν κατέχει μετοχές του Ελλάκτωρα και δεν έχει απολύτως καμία επαγγελματική ή άλλη συγγενική σχέση με την Reggeborgh Invest.

Νωρίτερα, για καθολική συντριβή του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Ολλανδικού επενδυτικού ομίλου, αναφερόμενος στην καταψήφιση των δύο πρώτων θεμάτων της Γ.Σ από το 89% των μετόχων και απαντώντας στα όσα ανέφερε για σύγκρουση συμφερόντων και ζητήματα ανταγωνισμού στη δευτερολογία του ο κ. Καλλιτσάντσης. Η συνέλευση υπερψήφισε και το τρίτο θέμα για ανάκληση ΔΣ, υπέρ του οποίου ψήφισε το 61,14% και κατά 38,77%.

«Περίμενα γενναιότητα για την συντριβή της απερχόμενης διοίκησης στα δύο πρώτα θέματα της συνέλευσης (δεν είχε τεθεί σε ψηφοφορία το τρίτο για την ανάκληση του ΔΣ). Αντί αυτού σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος, άκουσα να εκτοξεύονται αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ». Ο εκπρόσωπος της Reggeborgh αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα μιλάει ο κ. Καλλιτσάντσης, από την στιγμή που οι προτάσεις της διοίκησης έχουν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των μετόχων και ο ίδιος, φέρεται να έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του. «Αυτό δείχνει τι πίστη έχει στο δικό του δημιούργημα» είπε και χαρακτήρισε θέατρο του παρολόγου ότι οι προτάσεις αυτές καταψηφίστηκαν και από την Invesco που ελέγχεται από τους δύο εφοπλιστές.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας για την οποία ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος μίλησε για υψηλό ανεκτέλεστο 1,8 δις. και για ταμειακά διαθέσιμα συνολικού ύψους 5οο εκ ευρώ, υπενθύμισε την πρόσφατη δέσμευση των λογαριασμών του Άκτωρα από Ιταλική εταιρεία για χρέος 2,1 εκ. ευρώ! Απαντώντας μάλιστα στα επιχειρήματα περί εταιρικής διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι οι μέτοχοι δεν αγοράζουν μετοχές για την διοίκηση αλλά για να έχουν κέρδος και με την παρούσα διοίκηση ούτε είχαν ούτε θα αποκτούσαν ποτέ.

Στην ομιλία του ο Σωτηρόπουλος επικαλέστηκε και τις καταγγελίες του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο οποίος όπως τόνισε κατακεραύνωσε την διοίκηση πριν λίγες μέρες, εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας και αποτυχία των στόχων της πρωτοβουλίας Change4ellaktor.

Η διαδικασία τώρα έχει εισέλθει στη συζήτηση του τέταρτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, αυτό της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου. Σημειώνεται ότι η πλευρά της Reggebrogh και άλλοι μέτοχοι έχουν προτείνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης και ως διευθύνων σύμβουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται οι πορτοκαλί… ντελιβεράδες της Skroutz – Πώς θα κάνουν τη διαφορά στο last mile

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις κάθε είδους στο ν/σ του ΥΠΟΙΚ

Η μεγάλη απόδραση: Από παντοδύναμος CEO, καταζητούμενος από την Interpol

Σχετικα αρθρα

More Life: Ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα υγείας και ευεξίας από τη Eurolife FFH

admin

Premia: Ανακοίνωσε κέρδη 27,6 εκατ. ευρώ για το 2020

admin

Premia: Στα €27,6 εκατ. τα ενοποιημένα κέρδη το 2020

admin

Singapore Airlines: Η πρώτη εταιρεία που θα δοκιμάσει πιλοτικά το ψηφιακό διαβατήριο υγείας

admin

Χ.Α.: Στη «ζώνη» των 790-780 μονάδων η βασική στήριξη

admin

Λιανεμπόριο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση επιχορήγησης €3.000 για τις κλειστές επιχειρήσεις

admin

Ελλάκτωρ: Παρατείνεται το call option για την αγορά του 12,5% των μετοχών Μπόμπολα

admin

ΔΕΗ: Ποιους επενδυτές στοχεύει η έκδοση του ομολόγου αειφορίας

admin

Ευάγγελος Αγγελίδης (Profile Software): «Τα επενδυτικά σχέδια και η στρατηγική μας για το 2021»

admin

Επ. Ανταγωνισμού: «Καμπανάκι» για τις συνέπειες του lockdown και σχέδιο ελέγχου των σούπερ μάρκετ

admin

MFS Investment Management: Το «old money» που απέκτησε το 5% του ΟΤΕ

admin

Endeavor Greece: Το δίκτυο μεγαλώνει με την προσθήκη της Spotawheel

admin