Image default
Πολιτική

Μπογδάνος: Ζητά να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς

Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς ζητά ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία σε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς εξηγεί πως «Η οργανωμένη θήρα αποτελεί μορφή προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, με σκοπό την προστασία και τη διαφύλαξη αυτού, καθώς και των θηρεύσιμων ειδών που το απαρτίζουν. Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα περιορίστηκε εσχάτως προς προστασία της δημόσιας υγείας» και προσθέτει: «Εντούτοις, η εξακολούθηση της απαγόρευσής της θήρας λόγω των μέτρων εναντίον της πανδημίας, κρίνεται πλέον ως μη αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως υποστηρίζουν με επανειλημμένες δημόσιες επικοινωνίες τους και οι ανά την Ελλάδα κυνηγετικοί σύλλογοι και φορείς».

Ο κ. Μπογδάνος σημειώνει ότι πως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, η κυνηγετική δραστηριότητα έχει εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς κρίνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος δημόσιας υγείας και διασποράς του covid-19.

«Άλλωστε, η κυνηγετική δραστηριότητα δεν ασκείται εντός του αστικού ιστού, αλλά στην ύπαιθρο και κατά κανόνα ως μοναχική δραστηριότητα, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως άλλες δραστηριότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα» υπογραμμίζει ο κ. Μπογδάνος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγοί και τα πλέον των πεντακοσίων σχετικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούν μία αγορά που δεν θα έπρεπε να αφεθεί στην τύχη της υπό οικονομικές συνθήκες πανδημίας».

Ρωτά τέλος τους αρμόδιους υπουργούς «Πότε σχεδιάζεται να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου COVID-19».

Ειδήσεις σήμεραΝΔ: Υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα επιτέθηκαν στα γραφεία του ΒαρτζόπουλουΓώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείωνEστίες κορωνοϊού σε εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία «γεννούν» ανησυχία στη Νότια Κορέα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes|-.gr

Σχετικα αρθρα

Δρίτσας: Σάλος στο twitter από τη δήλωση ότι«κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη»

admin

Μητσοτάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει – Δημιουργούμε ένα πραγματικό κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα»

admin

Στο στόχαστρο χάκερ η ιστοσελίδα της ΝΔ – Αφορμή η απεργία πείνας του Κουφοντίνα

admin

Στην τελική τριάδα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου

admin

Υπουργείο Υγείας: Το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ, χτίζεται ήδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

admin

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Δρίτσα -Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει τα ίδια με τον Κουφοντίνα

admin

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για νέο ΕΣΥ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Πιερρακάκης για Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρείται στον απόλυτο βαθμό, η Δημοκρατία δεν εκδικείται

admin

Μαξίμου: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητάει παραβίαση της έννομης τάξης για τον Κουφοντίνα

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Κατάθεση αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής»

admin

Ερντογάν: Εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις υπέρ «της ελευθερίας της έκφρασης και του κράτους δικαίου»

admin

Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

admin