Image default
Επιχειρήσεις

Η Ελλάκτωρ πούλησε το μερίδιό της (και) στην Ελληνικά Υδατοδρόμια

Αποχώρησε η Ελλάκτωρ από την Ελληνικά Υδατοδρόμια. Σε μια περίοδο συνεχών εξελίξεων για τον κατασκευαστικό όμιλο προστέθηκε μια ακόμα, η οποία αφορά την πώληση του μεριδίου που είχε αποκτήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της συγκεκριμένης εταιρίας –μέσω της ΑΚΤΩΡ Facility Management– τον Μάρτιο του 2016.

Αγοραστής, όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση στο ΓΕΜΗ, θεωρείται η κυπριακή Action Air, ενώ το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό και φθάνει στο 55%.

Το γεγονός ότι η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που το project της δημιουργίας ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα «επανεκκινείται» και ως εκ τούτου υπάρχει η αισιοδοξία στους εμπλεκομένους σε αυτό πως δεν θα αργήσει η έναρξη των πτήσεων από υδροπλάνα σε μερικούς μήνες, μετά αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, ερμηνεύεται από κύκλους της αγοράς ως προϊόν της αποδοχής μιας συμφέρουσας πρότασης.

Η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes «τρέχουν» το θέμα της κατασκευής και των αδειοδοτήσεων των υδατοδρομίων στη χώρα με επικεφαλείς τους, αντίστοιχα, τους Αναστάσιο Γκόβα και Νικόλα Χαραλάμπους, με στόχο την σταδιακή ανάπτυξη ενός συνολικού δικτύου αποτελούμενου από 150, συν το Μητροπολιτικό που «πηγαίνει» για το Φάληρο αντί της Ελευσίνας.

Η πώληση του ποσοστού της στην Ελληνικά Υδατοδρόμια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αναιρείται η πιθανότητα εμπλοκής της Ελλάκτωρ στο κατασκευαστικό σκέλος των υδατοδρομίων και των υποδομών που απαιτούνται για τη λειτουργία τους…

Μέχρι στιγμής, έχουν αδειοδοτηθεί 3 υδατοδρόμια, σε Παξούς, Κέρκυρα και Πάτρα. Περίπου 10 είναι, ήδη, έτοιμα από πλευράς κατασκευής και εκτιμάται ότι σε έναν, δυο μήνες θα αποκτήσουν τις τελικές άδειες για την λειτουργία τους. Η επιτάχυνση των ρυθμών της όλης διαδικασίας είναι το ένα ζητούμενο και το άλλο, να «αναχαιτισθεί» η πανδημία και να συνδυαστούν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα με ένα μερικό, έστω, restart του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Οι λύσεις που εξετάζονται για τα τεκμήρια και τις δαπάνες 30%

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές στους δικαιούχους (vid)

Έλον Μασκ: Η ερώτηση – παγίδα που λατρεύει να κάνει σε όσους του ζητούν δουλειά

Σχετικα αρθρα

Επισήμως στα χέρια της ΜΙΝΕΡΒΑ το Pummaro

admin

Χ.Α.: Συγχρονίζεται με το θετικό momentum των διεθνών αγορών

admin

Τεχνικά ζητήματα στο δίκτυο της Vodafone – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

admin

Βιοκαρπέτ: ΕΓΣ για έκδοση ΚΟΔ 5,23 εκατ.

admin

Jumbo: Ετήσια πτώση 34% στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου

admin

Νέα COSMOTE TV: Ένας χρόνος λειτουργίας για τη Νο1 ελληνική streaming υπηρεσία

admin

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού startup οικοσυστήματος

admin

Περιφέρεια Αττικής: Από τον Απρίλιο η καταβολή ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

admin

Πτώση πωλήσεων 34% τον Φεβρουάριο για τα Jumbo

admin

Volvo: Σχεδιάζει να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον

admin

Forthnet: Επιτυχής η δημόσια πρόταση – Πιο κοντά στην έξοδο από το Χ.Α

admin

ΑΔΜΗΕ: Παραιτήθηκε ο CEO Χρ. Αγιακλόγλου-Αλλαγή σύνθεσης ΔΣ

admin