
Υπερίσχυσε η διστακτικότητα για υψηλότερες αποτιμήσεις βραχυπρόθεσμα εν μέσω ανησυχιών για τον εμβολιασμό και κατ’ επέκταση για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης των οικονομιών παγκοσμίως οδηγώντας τους διεθνείς βασικούς μετοχικούς δείκτες σε σημαντικές απώλειες.
Αυτό αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και εν συνεχεία προσθέτει:
Ομοίως και ο ΓΔΧΑ βρέθηκε εντός της κρίσιμης περιοχής των 750-730 μονάδων, ενώ και ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε πάνω από τους μέσους όρους της περιόδου.
Παρόλο που μεσολαβεί εάν δύσκολο τρίμηνο μπροστά μας, είναι βέβαιο ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν βελτιωθεί και σε συνδυασμό με τις ελκυστικότερες πλέον αποτιμήσεις αναμένουμε οι πιέσεις να τεθούν υπό έλεγχο.
Αξιολογούμε κατά περίπτωση την ενδυνάμωση των θέσεων μας στην περιοχή κάτω των 740 μονάδων ΓΔΧΑ.
- ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ
- DEPOLAS INVESTMENT SERVICES
- Χρηματιστήριο Αθηνών
- Γενικός Δείκτης