Image default
BLOOMBERG

Novartis: Έτοιμη να συμβάλει στην παραγωγή εμβολίων και θεραπειών κατά του Covid 19

Η Novartis βρίσκεται σε συζητήσεις με στόχο να συμβάλει στην παραγωγή εμβολίων ή θεραπειών κατά του Covid 19 άλλων εταιρειών, την ώρα που στη βιομηχανία φαρμάκων επικρατεί μεγάλη κινητικότητα λόγω τους αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται για την ικανοποίηση της ζήτησης.

Η εταιρεία «βρίσκεται σε συνομιλίες με μια σειρά διαφορετικών παικτών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Vas Narasimhan στην τηλεόραση -, με την επίτευξη μίας συμφωνίας να θεωρείται πιθανή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. «Έχουμε την παραγωγική ικανότητα σε ολόκληρο το δίκτυό μας και είμαστε πρόθυμοι να την διαθέσουμε», τόνισε. Μπορούμε να συμβάλουμε σε όλα, από μονοκλωνικά αντισώματα έως παραγωγή εμβολίων.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται εν μέσω μιας παγκόσμιας προσπάθειας για να κατασκευαστούν γρήγορα εμβόλια και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις λόγω των προσπαθειών των χωρών να εφοδιαστούν σύντομα βάζοντας τέλος στην πανδημία που διαρκεί ήδη ένα χρόνο.

Η Sanofi ρίχνει το βάρος στο εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, λέγοντας ότι είναι πρόθυμη να διαθέσει ένα εργοστάσιο παραγωγής στη Φρανκφούρτη μετά την διακοπή της δικής της έρευνας.

Η Merck εξετάζει επίσης διάφορους τρόπους για να βοηθήσει την BioNTech να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στην κατασκευή εμβολίων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ήδη η φαρμακοβιομηχανία προμηθεύει πρώτες ύλες και προϊόντα έρευνας σε περισσότερους από 50 παραγωγούς εμβολίων κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της BioNTech.

Εντάσεις για την προμήθεια εμβολίων

Η Pfizer και η BioNTech μείωσαν τις αποστολές του εμβολίου τους -το πρώτο που κυκλοφόρησε στο τέλος του περασμένου έτους- σε ορισμένα κράτη αυτό το μήνα, λόγω της ανακαίνισης σε ένα εργοστάσιο στο Βέλγιο. Στη συνέχεια, η AstraZeneca – η οποία ενδέχεται να λάβει έγκριση από την ΕΕ για το εμβόλιο της την Παρασκευή – ανακοίνωσε καθυστερήσεις στις προγενέστερες προγραμματισμένες παραδόσεις της.

Τα προβλήματα στη διάθεση των εμβολίων προκάλεσαν πολιτική ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Astra.

Ο Narasimhan της Novartis, ένας γιατρός που κάποτε ήταν επικεφαλής της μονάδας εμβολίων της εταιρείας, έχει κάποια προσωπική εμπειρία για τα εμβόλια της πανδημίας. Επίβλεψε τις κινήσεις της Novartis στην πανδημία της γρίπης H1N1 το 2009 και κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον της  ερευνητικής επιτροπής της Βουλής γιατί τα εμβόλια δεν ήταν έτοιμα εγκαίρως.

Τα εμπόδια

«Τα πρώτα στάδια κλιμάκωσης από μερικές δεκάδες χιλιάδες δόσεις σε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις αποτελούν μία πρόκληση», είπε σε ξεχωριστή συνέντευξη. «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουμε κάποια εμπόδια στο δρόμο. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι ότι διαχειριζόμαστε κατάλληλα τις προσδοκίες του κοινού και, στη συνέχεια, νομίζω ότι οι προμήθειες θα αρχίσουν να αυξάνονται».

 Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά εμβόλια τόσο σύντομα στην πανδημία είναι ήδη ένα επίτευγμα, είπε.

Σε αντίθεση με τη Sanofi, η Novartis δεν εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της πανδημικού εμβολίου. Η εταιρεία πούλησε τη μονάδα εμβολίων της στη GlaxoSmithKline – συνεργάτη της Sanofi στην κατασκευή του εμβολίου που παρουσιάζει καθυστερήσεις – πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, η Novartis παράγει περισσότερες από 70 δισεκατομμύρια δόσεις φαρμάκων κάθε χρόνο σε 50 εργοστάσια και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία  διερευνά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αυξήσει αυτήν την ικανότητα, σύμφωνα με τον Narasimhan.

«Έχουμε τις δυνατότητες να διαθέσουμε πολλές από αυτές τις διαφορετικές τεχνολογίες», είπε.

Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Στέλλα Κυριακίδου: Παραμένει το αδιέξοδο με την AstraZeneca

Κορονοϊός: Η Sanofi ξεκινά την παραγωγή εμβολίων το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

admin

Cellular Goods: Η μετοχή της εταιρείας που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τετραπλασιάστηκε

admin

Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

admin

Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

admin

Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

admin

Προβάδισμα Louis Vuitton στη μονομαχία με CVC Capital για την απόκτηση της Birkenstock

admin

Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

admin

Η εκδίκηση της Barbie: Η αλλαγή προφίλ και το comeback της γνωστής κούκλας εν μέσω πανδημίας

admin

Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

admin

Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

admin

CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

admin

Tiger 21: Πού επενδύουν τα μέλη του κλαμπ των πολυεκατομμυριούχων εν μέσω πανδημίας

admin