Image default
Επιχειρήσεις

Tα νέα χρονικά ορόσημα για την Aegean

Τρία χρονικά ορόσημα όσον αφορά τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ με παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ λόγω των απωλειών που έχει υποστεί από την πανδημία κι ένα ακόμη, για την οριστικοποίηση του θερινού προγράμματος του καλοκαιριού έχει μπροστά της η Aegean για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Καταρχάς, μετά και τη γνωστοποίηση των επιμέρους όρων για την ενίσχυση του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, όπως αυτοί εξειδικεύοντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η εταιρεία δρομολογεί άμεσα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέσα στο πρώτο τρίμηνο-τετράμηνο του έτους όσον αφορά τις απαραίτητες εταιρικές διαδικασίες και αιτήσεις για έγκριση από τις αρχές κεφαλαιαγοράς. Επιπλέον, με βάση τα όσα προβλέπονται στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση της ενίσχυσης (η οποία θα λάβει χώρα εντός 20 ημερών από την πιστοποίηση της αύξησης κεφαλαίου), η Aegean θα υποβάλλει προς το ελληνικό Δημόσιο, αίτηση συνοδευόμενη από οικονομοτεχνική έκθεση ως προς το ακριβές ύψος της ζημιάς που υπέστη με βάση οικονομικά στοιχεία πιστοποιημένα και ελεγμένα από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία προκειμένου το ποσό της ενίσχυσης να μην υπερβαίνει τη ζημία που υπέστη η εταιρεία ως άμεση συνέπεια του κορωνοϊού. Η εν λόγω έκθεση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πρίν την έναρξη της αύξησης κεφαλαίου.

Επιπλέον, η Aegean υποχρεούνται να υποβάλλει έως τις 30/6/2021 στις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών πλήρη έκθεση των εσόδων και εξόδων που συνδέονται με τη δραστηριότητα μεταφοράς επιβατών, επίσης πιστοποιημένα από ελεγκτική εταιρεία, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να της ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υφίσταται υπερβάλλουσα ενίσχυση.

Την ίδια στιγμή, μέσα στον επόμενο μήνα, έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα της εταιρείας εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού. Ένα πρώτο πλάνο έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τον όμιλο μέσα στο Δεκέμβριο για την ενίσχυση και ανάπτυξη του δικτύου με πολλές περισσότερες απευθείας πτήσεις στην περιφέρεια και τα νησιά (σ.σ. λόγω της προτίμησης των ταξιδιωτών εν μέσω πανδημίας για λιγότερους χρόνους στις μετακινήσεις τους και παραμονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους, χωρίς τους συχνούς συνδυασμούς 2-3 προορισμών).

Ωστόσο στη ‘’ζυγαριά’’ για την οριστικοποίηση του φετινού πολύ κρίσιμου, θερινού προγράμματος και την έναρξη των δρομολογίων για κάθε αγορά του εξωτερικού θα μπει η επιδημιολογική εικόνα των προορισμών με τον παράγοντα ‘’ευελιξία’’ να είναι πρωτεύων, ενώ τα δρομολόγια από τα περιφερειακά αεροδρόμια προς το εξωτερικό αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά από το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021.

Διαβάστε ακόμη:  

Πλειστηριασμοί: Στον «αέρα» το θέμα μέχρι να ανοίξουν τα δικαστήρια

MLS μετά το «φέσι» στους ομολογιούχους: Φέρνουμε πρόταση στη γενική συνέλευση

Σάκηηηηηη (όχι ο Ρουβάς, ο άλλος!) – Ο Λένιν στην Εθνική Τράπεζα – Το αποτυχημένο «πραξικοπηματάκι»

Σχετικα αρθρα

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον της Αμερικής» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο «ραβασάκι» προς τους επενδυτές

admin

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον των ΗΠΑ» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν

admin

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για σήμερα Σάββατο

admin

Τράπεζες: Το εμπόριο απορρόφησε το 25% των νέων χρηματοδοτήσεων

admin

ΟΤΕ: Το μέρισμα-έκπληξη και το bonus για τους μετόχους από τη Ρουμανία

admin

Mediterra: Στις 24/3 η ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας

admin

ΕΚΤΕΡ: Εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Ελλάκτωρ: Έκτακτη ΓΣ ζητούν Μπάκος-Καϋμενάκης

admin

Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου

admin

Ελλάκτωρ: Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ζητούν οι Μπάκος – Καϋμενάκης

admin

Alpha Trust: Καθαρά κέρδη €1,01 εκατ. το 2020

admin

ΤτΕ: Διατηρεί ανοιχτή την πλατφόρμα υποβολής ισολογισμών

admin