Image default
Επιχειρήσεις

Ελληνικό: Συγκρότηση Επιτροπής για την παρακολούθηση των εργασιών

Επιτροπή επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των εργασιών για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της διεξαγωγής των αρχαιολογικών ερευνών και της προστασίας των μνημείων συγκροτείται με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Ελληνικό.

Η σχετική απόφαση έρχεται σε συνέχεια του μνημονίου ‘’συναντίληψης και συνεργασίας’’ που έχουν υπογράψει τα εμπλεκόμενα μέρη, ήτοι ο επενδυτής, η Lamda Development, η Ελληνικό Α.Ε. και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε συνέχεια του μνημονίου που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και επιτελικά στελέχη της εταιρείας, συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση, είναι η «παρακολούθηση της πορείας των αρχαιολογικών εργασιών, η τήρηση των προβλεπόμενων προθεσμιών, η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και η αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στα πλαίσια της συνεργασίας, που πιθανόν θα προκύψουν κατά την φάση εκτέλεσης των έργων της αξιοποίησης».

Επίσης στο έργο της Επιτροπής, με πρόεδρο την Έλενα Κουντούρη, αρχαιολόγο και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ θα είναι και η παροχή εισήγησης ή γνώμης προς τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ως συντονίστρια) ή τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (σε ό,τι αφορά τα νεωότερα μνημεία), όπου αυτό προβλέπεται κατά τις διατάξεις του υπογεγραμμένου μνημονίου συναντίληψης.

Εν τω μεταξύ, αν και τα προαπαιτούμενα για το οριστικό κλείσιμο της συναλλαγής της Lamda με το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί- με τις δικαστικές εκκρεμότητες να παραμένουν- μέσα στον Φεβρουάριο αναμένονται εξελίξεις για το μεγάλο project: Εντός του μήνα αναμένεται, εκτός απροόπτου να υποβληθούν στους συμβούλους, Deloitte και Savills, οι μη δεσμευτικές προσφορές για τους δύο Πύργους εντός της έκτασης, όπου επίσης η Lamda θέλει να συγκροτήσει κοινοπραξίες με έτερους μεγάλους ‘’παίκτες’’ της αγοράς, στα πρότυπα αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και τη συμμετοχή του Olayan Group, για την ανάπτυξη των δύο ξενοδοχείων.

Οι άλλες δύο κοινοπραξίες αφορούν τον Πύργο με χώρους γραφείων και ξενοδοχείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον οικιστικό Πύργο επί της Παραλιακής, με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 και να ξεκινήσει η κατασκευή μέσα στο 2022.

Διαβάστε ακόμη 

Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Ξεκινά τον Μάρτιο αλλά δυσκολεύουν τα κριτήρια

Forthnet: Ποιές συνέργειες βλέπει η BC Partners – Οι στόχοι του business plan

Andriaki: Η ναυτιλιακή εταιρεία των Γουλανδρήδων στηρίζει την ελληνική σημαία

Σχετικα αρθρα

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για τη Χαλυβουργική

admin

Μίχαλος: Βρισκόμαστε σε λειτουργία επιβίωσης μέχρι να περάσει ο κορωνοϊός

admin

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 60 εκατ. από το EquiFund για τις startups

admin

Χ.Α.: Οι πρώτες 10 χρηματιστηριακές εταιρείες τον Φεβρουάριο του 2021

admin

Σαράντης: Ρεκόρ δεκαετίας για το περιθώριο EBITDA στο 15,94%

admin

Forthnet: Στο 96,83% το ποσοστό της United Group – Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση

admin

ΣΕΒ: Περισσότερο επενδύει το Δημόσιο στην έρευνα από ό,τι ο ιδιωτικός τομέας

admin

Forthnet: Στο 96,83% το ποσοστό της Νewco United Group

admin

Sarantis: Στα €62,69 εκατ. το EBITDA το 2020-Ρεκόρ δεκαετίας

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε την εισαγωγή των μετοχών της Premia

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Xωρίς επιβολή δασμού αντιντάμπινγκ στις ΗΠΑ

admin

Ελληνικό: Η Hill International ανέλαβε το Project Management Consulting

admin