Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Ποιές συνέργειες βλέπει η BC Partners – Οι στόχοι του business plan

Τους πρωταρχικούς στόχους του επιχειρησιακού πλάνου της United Group για την αναδιάρθρωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Forthnet περιλαμβάνει το πληροφοριακό δελτίο που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Newco United Group Hellas προς τους μετόχους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Πρωτεύων στόχος της United Group, που ελέγχεται από την επενδυτική εταιρεία BC Partners, αποτελεί η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της Forthnet, ώστε να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω προώθησης νέων προϊόντων, επενδύσεων στο δίκτυο διανομής, αξιοποίησης τεχνολογιών τελευταίας γενιάς, καθώς και της σχετικής υποδομής του Ομίλου United στην ευρύτερη περιοχή της NA Ευρώπης, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστική προσφορά υπηρεσιών.

Ο σχεδιασμός σε pay tv – κινητή

Όπως τονίζεται, οι συνδυαστικές υπηρεσίες αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Forthnet στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναμένεται να επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Επιπλέον, σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Πρόθεση είναι ακόμη να επεκταθεί το πεδίο των δραστηριοτήτων στην κινητή τηλεφωνία. Η εταιρεία έχει αναφερθεί στον σχεδιασμό της να λειτουργήσει ως ΜNVO (Mobile Network Virtual Operator – εικονικός πάροχος δικτύου κινητής τηλεφωνίας), εγκαινιάζοντας υπηρεσίες quad play. Ήδη έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone.

Όπως έχει αναφέρει η United Group, η είσοδός της στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξής της. Ο Όμιλος United κατέχει σημαντική θέση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη Βουλγαρία, Σλοβενία, Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Κροατία, καθώς και ο δεύτερος σε μέγεθος πάροχος στο Μαυροβούνιο.

Στις αγορές αυτές παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και σταθερής τηλεφωνίας μέσω της ιδιόκτητης καλωδιακής του υποδομής, καθώς και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, Σλοβενία και Κροατία λειτουργώντας ως mobile network operator. Τα ακαθάριστα έσοδα του Ομίλου United για το 12μηνο έως την 30η Σεπτεμβρίου 2020 ανήλθαν σε 940 εκατ.ευρώ και το EBITDA σε 361 εκατ.ευρώ.

Ο Όμιλος United κατέχει επίσης σημαντική θέση στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας ένα πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στη Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Μαυροβούνιο, μέσω της πλατφόρμας Total TV, προκειμένου να καλύπτει και συνδρομητές που βρίσκονται εκτός της ιδιόκτητης καλωδιακής υποδομής του, ακόμα και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Περαιτέρω, η τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα του Ομίλου United συμπληρώνεται από δύο επιπρόσθετες ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής περιεχομένου (over-the-top distribution platforms – ΟΤΤ), στις οποίες έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές μέσω διαδικτυακών εφαρμογών συνεχούς ροής (streaming). Οι πλατφόρμες αυτές επιτρέπουν σε συνδρομητές ανταγωνιστικών παρόχων να συνδέονται και να καταναλώνουν το περιεχόμενο του Ομίλου United, ακόμα και αν δεν είναι οι ίδιοι συνδεδεμένοι στην καλωδιακή υποδομή. Παράλληλα με τις τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, η United αναπτύσσεται και στον κλάδο των μέσων μαζικής επικοινωνίας, σε τέσσερις κατηγορίες: Παραγωγή καναλιών, διανομή, διαφήμιση και ψηφιακό περιεχόμενο.

Η Δημόσια Πρόταση

Σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Πρόταση, εφόσον μετά την ολοκλήρωσή της η United κατέχει τουλάχιστον 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet, θα επιδιώξει τη διαγραφή της εταιρείας από το Χ.Α. και θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με σχετικό θέμα. Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη ΓΣ, θα υποβάλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα διαγραφής από το Χ.Α. H Forthnet είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2000.

Σε περίπτωση που συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, η United προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των μετοχών της Forthnet από το Χ.Α.

Η United προσφέρει το τίμημα των 0,30 ευρώ για κάθε μετοχή της Forthnet που δεν κατέχει. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών κατέχει (αντιστοιχεί σε ποσοστό 7,24% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) η Massar Investments, εταιρεία επενδύσεων που ελέγχεται από τον Άραβα κροίσο Abdulaziz Al Ghurair.

Η περίοδος αποδοχής ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Ξεκινά τον Μάρτιο αλλά δυσκολεύουν τα κριτήρια

Ο κόσμος ανάποδα: Το ΔΝΤ λέει ότι το μέγεθος (του χρέους) δεν μετράει

Ποια ελληνική εταιρεία έδωσε μπόνους €1,5 εκατ. στους εργαζομένους της

Σχετικα αρθρα

Trastor: Επτά νέες επενδύσεις μέσα στο 2020

admin

Δύο νέα μέλη στο ΔΣ της Revoil

admin

Από 1 Μαρτίου η αλλαγή επωνυμίας της Pasal

admin

Παπουτσάνης: Κορυφαίες διακρίσεις στον θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς 2021»

admin

ΔΕΠΑ και CPW συμμαχούν για την προώθηση της χρήσης του υδρογόνου

admin

Ενεργοποιείται τρίμηνο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων

admin

ΕΛΠΕ: Ανθεκτικότητα το 2020-Λειτουργική κερδοφορία 333 εκατ. ευρώ-Μέρισμα 0,1 ευρώ ανά μετοχή

admin

ΕΛΠΕ: Συγκρίσιμα κέρδη EBITDA στα €333 εκατ. – Θετικά λειτουργικά αποτελέσματα παρά την κρίση COVID-19

admin

Kiosky’s Convenience Stores: Επεκτείνεται και εκτός Αττικής διπλασιάζοντας τα καταστήματα 

admin

Χατζηθεοδοσίου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο): Mόλις 1 από τις 5 επιχειρήσεις θα ενισχυθεί από την περιφέρεια

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στον διαγωνισμό για το Ξενία Κύθνου και άλλα έξι ακίνητα

admin

Goldenburg Group: Η πορεία προς τις ευκαιρίες της δεκαετίας

admin