Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αποκάλυψε ότι έχει πέσει η γερουσιαστής Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ.

Κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης μέσω Instagram και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, είπε ότι οι εισβολείς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους βιαστές.

Λεπτομέρειες για την επίθεση δεν έδωσε, ωστόσο, είπε ότι το έχει πει σε ελάχιστους ανθρώπους στην ζωή της και είπε ότι το τραύμα που της άφησε η σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ήταν παρόμοιο με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Μιλώντας για όσα έζησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, είπε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο γραφείο της σπάζοντας την πόρτα και ουρλιάζοντας «που είναι αυτή;» «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

Είπε ακόμα ότι τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα δεν θα τα ξεχάσει ποτέ. Με αγνώστους να περιφέρονται στους χώρους και να μην ξέρει που να βρει καταφύγιο.

Η Οκάσιο Κορτέζ  είπε ότι αρχικά κρύφτηκε σε ένα μπάνιο και στην συνέχεια σε μια ντουλάπα.

«Κρατούσα την αναπνοή μου για να μην καταλάβουν ότι ήμουν εκεί», είπε.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», λέει και ανακαλεί στη μνήμη της πως είδε πίσω από την πόρτα έναν λευκό άνδρα να εισβάλλει στο γραφείο της και να φωνάζει: «Που είναι; Που είναι;». Όπως λέει η ίδια, επρόκειτο για έναν αστυνομικό της μονάδας του Καπιτώλιου, αλλά την κοίταζε «εχθρικά και οργισμένα» και δεν της δήλωσε την ταυτότητά του.

Όπως υπογραμμίζει, τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της δεν καταλάβαιναν αν ήταν εκεί «για να μας βοηθήσει ή για να μας κάνει κακό».

Τελικά κατάφερε με την βοήθεια ενός συνεργάτη της να φτάσει σε ένα άλλο κτίριο και κρύφτηκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της, όπου παρέμεινε επί ώρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc)

-