Image default
Οικονομία

Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Έρχονται 3 νέα προγράµµατα επιδοτούµενης απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας για ανέργους

Το “οπλοστάσιό” του στον πόλεµο κατά της πανδηµίας εµπλουτίζει ο Ο.Α.Ε.Δ. το αµέσως επόµενο διάστηµα, δροµολογώντας 3 νέα προγράµµατα επιδοτούµενης απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους, τα οποία θα “τρέξουν” µαζί µε τα 7 ήδη ανοικτά προγράµµατα συνολικά 38.600 επιδοτούµενων νέων θέσεων εργασίας.

Όπως εξηγεί στο Epsilon7 o διοικητής του Οργανισµού Σπύρος Πρωτοψάλτης, πρόκειται αφενός για δύο ακόµα νέα προγράµµατα απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούµενες θέσεις, και αφετέρου για ένα βελτιωµένο πρόγραµµα επιχειρηµατικότητας για 3.000 ανέργους, µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες.

Ο κύριος Πρωτοψάλτης εκφράζει την πεποίθησή του ότι τα έκτακτα µέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση µαζί µε το πλέγµα των δράσεων επιδοµατικής πολιτικής και των προγραµµάτων ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης που υλοποίησε ο Ο.Α.Ε.Δ. αντιµετώπισαν αποτελεσµατικά τις συνέπειες της πανδηµίας στην αγορά εργασίας. Υποστηρίζει πως την εικόνα αυτή αποτυπώνουν τόσο τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όσο και η πτωτική τάση των εγεγραµµένων ανέργων το τελευταίο διάστηµα στο µητρώο εγεγραµµένων ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ..

Ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. τονίζει πως το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του Ο.Α.Ε.Δ. προσέφερε την “αναγκαία ανακούφιση στο εργατικό δυναµικό”, κάνοντας λόγο για επιδόµατα, παροχές και βοηθήµατα ύψους 1.6 δισ. ευρώ, καθώς και για επιπλέον 400 εκ. ευρώ σε έκτακτες δράσεις, που ενίσχυσαν κυρίως τους εργαζόµενους σε τουρισµό και επισιτισµό, τους µακροχρόνια ανέργους και τις εργαζόµενες µητέρες. Σηµειώνει µάλιστα πως “από τον Ιούνιο έως το Δεκέµβριο ενεργοποιήθηκαν συνολικά 11 προγράµµατα, που έδωσαν την ευκαιρία σε 70.000 ανέργους να εργαστούν σε επιδοτούµενες θέσεις εργασίας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι, παρά τα lockdown και τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των προγραµµάτων επιδότησης της εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ. κατέγραψε σηµαντική αύξηση σε σχέση µε τα προηγούµενα χρόνια, καταγράφοντας διαδοχικά ρεκόρ σε µηνιαία και τριµηνιαία βάση”.

Η πανδηµία επέφερε αξιοσηµείωτη επιτάχυνση στην ψηφιακή µετάβαση του Ο.Α.Ε.Δ..

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 η εγγραφή στο µητρώο ανέργων και η αίτηση για επίδοµα ανεργίας είναι ψηφιακές. Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσιάζει στο Epsilon7 τον νέο ψηφιακό Ο.Α.Ε.Δ. και τους σχεδιασµούς των, τόσο για την ενίσχυση της επαγγελµατικής κατάρτισης µε στόχευση τις ψηφιακές δεξιότητες, όσο και την αξιοποίηση τον ευκαιριών που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Σχετικα αρθρα

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

ΥΠΟΙΚ : Τα βήματα για ρύθμιση οφειλής υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών

admin

ESM : Πράσινο φως σε Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

admin

Στο 8,1% η ανεργία στη ζώνη του ευρώ

admin

Χρ.Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση παγίων δαπανών και “Γεφυρα 2”, τα κύρια όπλα στήριξης των επιχειρήσεων

admin

Ακίνητα : Ηλεκτρονική μεταβίβαση σε 9 βήματα – Όσα πρέπει να ξέρετε σε 30 ερωταπαντήσεις

admin

Οι πιο ελκυστικές χώρες για εργασία

admin

Τουρκία : Το σκάνδαλο της Halkbank βάζει φωτιά στην Αγκυρα και τον Ερντογάν

admin

Ακίνητα : Παγίδα της Εφορίας για ενοίκια και Airbnb

admin

«Παράπλευρη» απώλεια η αγορά καυσίμων

admin

Κομισιόν: Περιθώριο δύο μηνών για να «κλειδώσει ο οδικός χάρτης» των μέτρων στήριξης

admin

Σε αναστολή το μισό εργατικό δυναμικό

admin