Image default
Επιχειρήσεις

Intralot: Αποδέχθηκε τη συμφωνία lock-up το 82,62% των κατόχων ομολογιών 2021

Την αποδοχή της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση των ομολογιών της, από κατόχους του 82,62% των τίτλων που ωριμάζουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε η Intralot, κάνοντας λόγο για μια έκβαση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής.

Η εταιρεία δηλώνει πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο. Ωστόσο, όπως σημειώνει,μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης προβλέπει την ανταλλαγή των τίτλων, ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, με νέα ομόλογα αξίας 205 εκατ. ευρώ («κούρεμα» 45 εκατ. ευρώ ή 18%) που θα εκδώσει η Intralot Inc. – θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ. Οι Νέες Εξασφαλισμένες Ομολογίες SSNs που θα εκδοθούν θα είναι συνολικού αρχικού κεφαλαίου ύψους €205 εκατ., με πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate) 5,90% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από την έκδοση, 7,00% τον τρίτο χρόνο από την έκδοση και 7,25% έπειτα.

Στόχος της σύμβαση δέσμευσης (lock-up) με βασικούς ομολογιούχους είναι η βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, μέσω της διευθέτησης της επερχόμενης λήξης ομολογιών της και της σημαντική μείωσης του επιπέδου μόχλευσης του Ισολογισμού της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αναφερόμαστε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021 από την INTRALOT Α.Ε. (η «INTRALOT», η «Εταιρεία» και, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ο «Όμιλος»), το οποίο αφορούσε τη σύναψη από την INTRALOT μίας σύμβασης δέσμευσης «lock-up» (η «Συμφωνία Lock-up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»), στα πλαίσια των προτεινόμενων συναλλαγών βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, καθώς και στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου κι ανακοίνωνε μία παράταση στην προθεσμία για τη δημόσια διαδικασία αναφορικά με τη Συμφωνία Lock-up, έτσι ώστε όσοι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021 επιθυμούσαν να προσχωρήσουν στη Συμφωνία Lock-up σε αυτό το στάδιο, θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα βήματα της διαδικασίας το αργότερο μέχρι τις 5:00μμ (ώρα Λονδίνου) της 1 ης Φεβρουαρίου 2021 (η «Λήξη της Προθεσμίας»).

Μετά το πέρας της Λήξης της Προθεσμίας, η Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά την ημερομηνία του παρόντος δελτίου τύπου, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-up οντότητες που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό 82,62% επί του συνολικού αρχικού κεφαλαίου των Ομολογιών SUNs 2021.

Η Εταιρεία θεωρεί πως η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες ομολογιούχους για την υποστήριξη τους. Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021, η Εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο, ωστόσο μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους.

Η Εταιρεία θα παράσχει νέα ενημέρωση αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οι ομολογιούχοι που ενδιαφέρονται για προσχώρηση στη Συμφωνία Lock-up μετά τη Λήξη της Προθεσμίας, μπορούν να απευθύνουν τις όποιες απορίες/ερωτήσεις τους στον Εκπρόσωπο Ενημέρωσης Lucid Issuer Services Limited, στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται παρακάτω. Δικαίωμα συμμετοχής στη Συμφωνία Lock-up έχουν όλοι οι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021. Η Συμφωνία Lock-up, καθώς και αντίγραφα όλων των υποστηρικτικών εγγράφων που σχετίζονται με αυτή και οι σχετικές ενημερώσεις, θα είναι διαθέσιμα για τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021 στο ειδικό website: www.lucid-is.com/intralot/. Πρόσβαση στο συγκεκριμένο ιστότοπο θα παρέχεται στους κατόχους Ομολογιών SUNs 2021 που θα υποβάλουν ικανοποιητικές αποδείξεις της κατοχής των τίτλων τους στον Εκπρόσωπο Ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Οι τενίστες της Βουλής, το ακίνητο του εφοπλιστή, ο καυγάς Φουρλή με Βακάκη και ο διαγωνισμός για τη Ναυτεμπορική

Μειωμένα ενοίκια: Έρχονται συμψηφισμοί – αποζημιώσεις για 19.680 ιδιοκτήτες ακίνητων

ΛΑΡΚΟ: Γιατί οι επενδυτές κάνουν ουρά για τη μεγάλη βιομηχανία νικελίου

 

Σχετικα αρθρα

ΕΛΓΕΚΑ: Αύξηση εσόδων και EBITDA αλλά καθαρές ζημιές το 2020

admin

Trastor: Απόκτηση επαγγελματικής αποθήκης έναντι €6,9 εκατ.

admin

Folli Follie: Την ερχόμενη Τετάρτη αποφασίζουν οι μέτοχοι για τη συμφωνία εξυγίανσης

admin

LAMDA Development: Παραχωρεί το κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό για εμβολιαστικό κέντρο

admin

ΟΤΕ: Στο 5% η συμμετοχή της Massachusetts Financial Services Company

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Καθαρές ζημιές €1,4 εκατ. έναντι κερδών το 2020

admin

ΟΤΕ: Στο 5% η έμμεση συμμετοχή της Massachusetts Financial Services Company

admin

CPI: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

CPI: «Πράσινο» φως στο νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Χατζηθεοδοσίου: Άνοιγμα των καταστημάτων εδώ και τώρα

admin

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος νέος CEO της Forthnet

admin

Factory Outlet: Το πρώτο πολυκατάστημα Local ανοίγει στο Παλαιό Φάληρο

admin