Image default
Επιχειρήσεις

Θεόφιλος Πριόβολος: Επενδύει στην ανάπτυξη drones και μη επανδρωμένων αεροσκαφών για μεταφορές

Στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και drones στρέφεται ο γνωστός εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως διεκδικητής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η εταιρεία συμφερόντων του, Pyletech Technologies Greece ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθέτει το ερευνητικό έργο για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και Drones μεταφορικού έργου στην νεοφυή ‘εταιρεία-τεχνοβλαστό’ CIBOS του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ. – Ε.Μ.Π.).

Όπως σημειώνεται μάλιστα «η ανάπτυξη UAVs και Drones που μπορούν να εκτελέσουν μεταφορικό έργο σε ευρύ γεωγραφικό πεδίο, με ικανοποιητική ταχύτητα (100 -120km/h) και έχοντας σημαντική ανυψωτική ικανότητα φορτίου (100–150kg), πέραν των απλών χρήσεων επιτήρησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Pyletech».

Στην ερευνητική ομάδα του έργου συμμετέχουν επιτυχημένοι ερευνητές και μηχανικοί από την Ελλάδα (ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ) και την Ισπανία (Aerospace Research Center FADA CATEC).

(από αριστερά προς τα δεξιά): Η όμαδα της CIBOS με τις ερευνήτριες κα Αθανασία Τσέρτου, κα Γκέλυ Λάτσα και τον Dr. Αγγ. Αμδίτη, επικεφαλής της ομάδας με τον Dr. Γιώργο Λιβανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pyletech

Η Pyletech Technologies Greece ιδρύθηκε το 2020 από τη North Star Group του κ. Πριόβολου και είναι μία εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων νέων τεχνολογιών στους τομείς της αεροναυπηγικής, ναυπηγικής, παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα CO2 και των μεταφορών-logistics.

H CIBOS είναι μια νεοφυής ‘εταιρεία-τεχνοβλαστός’ που ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2020 από μία εκ των πιο επιτυχημένων ερευνητικών ομάδων της χώρας, του Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ομάδα είναι πρωτοπόρος σε ένα εύρος εφαρμογών έρευνας και τεχνολογίας στους τομείς των ευφυών συστημάτων μεταφοράς, της αυτοματοποιημένης οδήγησης και πλοήγησης, της ηλεκτροκίνησης, των θαλάσσιων εφαρμογών, των εφαρμογών εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας.

(από αριστερά προς τα δεξιά): H κα Γκέλυ Λάτσα, ερευνήτρια της ομάδας CIBOS με τον Dr. Γιώργο Λιβανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pyletech

H συνεργασία αυτή συμβάλλει στον στόχο του ομίλου για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης ανταγωνιστικής ελληνικής βιομηχανίας, με εξωστρεφή προσανατολισμό, η οποία θα παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, θα δημιουργεί υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, θα απασχολεί άριστα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και θα υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι πληρωμές – Τι αλλάζει τον Φεβρουάριο (vid)

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)

Σχετικα αρθρα

Χατζηθεοδοσίου: Άνοιγμα των καταστημάτων εδώ και τώρα

admin

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος νέος CEO της Forthnet

admin

Factory Outlet: Το πρώτο πολυκατάστημα Local ανοίγει στο Παλαιό Φάληρο

admin

ΕΛΟΠΥ: Οι καθυστερήσεις σε χωροταξικό και χρηματοδοτική ενίσχυση θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξή μας

admin

ΟΠΑΠ: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τα πρακτορεία

admin

e-Shop για κάθε επιχείρηση, με λίγα κλικ και επιδότηση 100%

admin

Η Whitetip Investments Α.Ε.Π.Ε.Υ. γιορτάζει το γυναικείο επιχειρείν

admin

Grant Thornton: Πάνω από το 33% το ποσοστό γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα

admin

Interamerican: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης

admin

ΕΒΕΠ: 4 γενιές είναι ο χρόνος που απαιτείται για την κοινωνική ανέλιξη των Ελλήνων

admin

Eurolife FFH: Νέα καθήκοντα για τον Γιάννη Βασιλάτο

admin

Η μεταβλητότητα στο εξωτερικό δε θ’ αφήσει ανεπηρέαστο το Χ.Α.

admin