Image default
Οικονομία

Κλειστά και πάλι τα Jumbo !

Ο-Άγιος-Βασίλης-δεν-ήρθε-φέτος-για-τον-Απόστολο-Βακάκη-–-Τι-συμβαίνει-με-τη-μετοχή-της-jumbo

Ένα ακόμα επεισόδιο προστίθεται στο “κρίσιμο” σίριαλ του ανοίγματος ή μη των καταστημάτων της αλυσίδας Jumbo. Με νέα ανακοίνωσή της η εταιρεία  γνωστοποιεί ότι τελικά τα καταστήματα της σε Αθήνα Πάτρα και Χαλκίδα θα μείνουν κλειστά. 

Από την ανακοίνωση είναι προφανές ότι η εταιρεία επιθυμεί να λειτουργήσει με τη μέθοδο click inside στα καταστήματα της σε όλο το εύρος των προϊόντων της κάτι όμως που θα δημιουργούσε συνωστισμό και περαιτέρω κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς η φύση των καταστημάτων της εταιρείας είναι τέτοια που ευνοεί τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμου ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν η εταιρεία αναμόρφωσε όλα της τα καταστήματα μετατρέποντας τα σε τεράστιους λαβύρινθους με μία είσοδο και μία έξοδο αναγκάζοντας ουσιαστικά τον καταναλωτή να περάσει από μία δαιδαλώδη διαδρομή μπροστά από όλα τα προϊόντα της. Η στρατηγική αυτή, αν και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα σε κανονικές συνθήκες, μεσούσης της κρίσης της πανδημίας θα ήταν καταστροφική. 

Η ανακοίνωση: 

Μετά την ανακοίνωση του νέου πλαισίου λειτουργίας του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας με τις μεθόδους click inside και click away, η αρχική μας πρόθεση ήταν να μην λειτουργήσουμε τα καταστήματα Jumbo στις περιοχές αυτές. 

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα παράπονα των πελατών μας και το συμφέρον των εργαζομένων της Jumbo και της εθνικής οικονομίας, αναθεωρήσαμε την αρχική μας πρόθεση και καταβάλαμε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά. 

Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες μας, δεν μας επιτρέπει εν τοις πράγμασι να λειτουργούμε με τον τρόπο που συμβιβαστικά επιλέξαμε, και, επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. 

Με λύπη προχωρούμε λοιπόν σε νέα αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από αύριο, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων μας. 

Σχετικα αρθρα

Τι καταβάλλεται από Υπ. Εργασίας, ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ έως τις 5 Μαρτίου

admin

Αποκλειστικό MEGA : Πότε και πώς θα δοθεί το voucher των 200 ευρώ σε 560.000 νέους

admin

Οικονομία σε τεντωμένο σχοινί: Σε 60 ημέρες κρίνονται έξοδος στις αγορές και… ο λογαριασμός

admin

Τη μεγαλύτερη έξοδο εργαζομένων προκάλεσε η πανδημία στη Βρετανία

admin

Berkshire Hathaway: Η εταιρεία του Μπάφετ ξόδεψε $24,7 δισ. για επαναγορά μετοχών της

admin

Μπάιντεν προς Γερουσία: Γρήγορη έγκριση του πακέτου των 1,9 δισ. – «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο»

admin

Πανδημική Κρίση και Τουρισμός:Οικονομικός Αντίκτυπος & Προοπτικές

admin

Στ. Καλαφάτης: Τα χρονοδιαγράμματα στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης τηρούνται στο ακέραιο

admin

ΚΕΠΕ: Διατηρείται η αβεβαιότητα για την πορεία της αγοράς

admin

Δήμος Ρεθύμνου: Προχωρά η δημοπράτηση έργων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

admin

Τέλη κυκλοφορίας : Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου η προθεσμία πληρωμής

admin

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Την Τετάρτη τα «αποκαλυπτήρια» των οδηγιών για νέα μέτρα στήριξης

admin