Οι αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν την διαγραφή του προστίμου ενός άνδρα που είχε σπάσει τα μέτρα της καραντίνας, επειδή όπως αποδείχθηκε μετά από έρευνα είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ο άνδρας, το επώνυμο του οποίου είναι Τσεν, έφτασε στην Ταϊβάν από το Χονγκ Κονγκ στα τέλη Οκτωβρίου και αμέσως μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι ενός φίλου του στην πόλη Ναντού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου δικαιοσύνης.

Την 1η Νοεμβρίου, όμως, και ώρα 11 το βράδυ, εισπράκτορες χρεών διέρρηξαν το σπίτι και απήγαγαν τον Τσεν, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για τον φίλο και οικοδεσπότη του. Μάλιστα, τον ανάγκασαν να πληρώσει τα ξένα χρέη, πριν τελικά τον αφήσουν να φύγει. Ο Τσεν τραυματίστηκε στο διάστημα της κράτησής του από τους άνδρες.

Και αφού κατάφερε να γλιτώσει, τον περίμενε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη: Ένα πρόστιμο $3.500 επειδή έσπασε την καραντίνα. Η περίπτωσή του, όμως, στη συνέχεια διερευνήθηκε για να αποδειχθεί αν οι ισχυρισμοί του περί παράνομης κράτησης ήταν πραγματικοί.

Η αστυνομία πράγματι επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τσεν και τώρα αναζητά τους απαγωγείς του.

Τα τσουχτερά πρόστιμα δεν είναι ασυνήθιστα στην Ταϊβάν, όπου ένας άνδρας αναγκάστηκε να πληρώσει $3.500 επειδή εγκατέλειψε το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε τεθεί σε καραντίνα για… 8 λεπτά, ενώ άλλος άνδρας έλαβε πρόστιμο $35.000 –αφού βέβαια έσπασε την καραντίνα του τουλάχιστον επτά φορές.

Πάντως, τα αυστηρά πρόστιμα έχουν συμβάλει στο γεγονός ότι η Ταϊβάν κατάφερε να ανταποκριθεί πολύ καλά στην πανδημία, έχοντας θρηνήσει μόλις οκτώ θύματα από τον φονικό ιό.

TAGS: κοροναϊόςταϊβάν

-