Image default
Επιχειρήσεις

Cosmote TV: Με 575 χιλ συνδρομητές συνεχίζει με νέες παραγωγές κι ενισχύει το Cosmote History

«Η διείσδυση του Cosmote History είναι μεν χαμηλή στις νεότερες γενιές, ωστόσο θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε εκπομπές που θα προβάλλουν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Οικονομικά το εγχείρημα δεν είναι τόσο αποδοτικό γιατί γενικότερα είναι πολύ χαμηλή η διείσδυση, όπως είναι άλλωστε και γενικότερα το κομμάτι των ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, ωστόσο δε μας ενδιαφέρει τόσο αυτό από την στιγμή που η δουλειά που γίνεται σήμερα θα λειτουργήσει ως μία ‘’βιβλιοθήκη’’ για τις επόμενες γενιές».

Αυτό ανέφερε χθες ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ στην παρουσίαση για τα 5 χρόνια του Cosmote History, του δημοφιλέστερου καναλιού ντοκιμαντέρ της Cosmote ΤV που ξεκίνησε στις αρχές του 2016. Φέτος, μία επετειακή χρονιά με αφορμή τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, συνεχίζει με μεγάλο αφιέρωμα στο 1821, ελεύθερο για όλους και πολλές νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές -πάνω από 20- και 150 ώρες προγράμματος. Η ίδια η Cosmote ΤV μετρά αυτή την στιγμή 575 χιλιάδες συνδρομητές επί ενός συνόλου 1,1 εκατ. χωρίς πάντως στα νούμερα να περιλαμβάνεται το σημαντικό μερίδιο του NETFLIX, «ούτε η πειρατεία που υπολογίζεται στα πέριξ των 200.000», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές ο κ. Τσαμάζ.

«Η συμπλήρωση των πέντε ετών του Cosmote History είναι σημαντική επέτειος για μένα και τον όμιλο ΟΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά χθές ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ. «Ξεκίνησε ως μία ιδέα δική μου και των συνεργατών μου στην περίοδο της κρίσης, όταν πολλοί μιλούσαν αρνητικά για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία. Είναι ένα κανάλι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, παρακαταθήκη για τους νέους. Το κανάλι βγήκε στον αέρα στις αρχές του 2016 έχοντας και πολλά ξένα ντοκιμαντέρ, ενώ σήμερα πλέον το περιεχόμενό του βασίζεται κυρίως σε δικές μας πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές καταξιωμένων δημιουργών. Αυτά τα πέντε χρόνια, μετράμε πάνω από 100 παραγωγές και συμπαραγωγές, πάνω από 800 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού υλικού».

Σημειωτέον ότι το budget σε ετήσια βάση μόνο για τις παραγωγές του Cosmote History είναι πάνω από 3 εκατ. ετησίως (χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος λειτουργίας), όπως ανάφερε ο κ. Τσαμάζ ο οποίος αναφέρθηκε και στο παρελθόν πρίν τη δημιουργία του καναλιού, όπου η απόφαση δεν ήταν εύκολη: «Γνωρίζαμε ότι θα χρειαζόμαστε πολλές ώρες πρωτότυπου υλικού και ότι το εγχείρημα δε θα έβγαινε οικονομικά. Υπήρχε προβληματισμός από τους συνεργάτες μου στην αρχή, το 2014, σε σχέση με το πώς θα καλυφθεί το κόστος κι έφτασα μέχρι του σημείου να τους πω ότι, αν δεν έχετε πειστεί εσείς, θα το κάνω μόνος μου». Ο όμιλος θα συνεχίσει να στηρίζει το κανάλι και στο μέλλον, έστω κι αν δεν αποφέρει σημαντικά έσοδα, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ο επικεφαλής του αναφέρθηκε και στην περίοδο του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του COSMOTE HISTORY HD στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως σημείωσε, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης, ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το COSMOTE HISTORY HD στα σχολεία, μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον».

Ο όμιλος διατηρεί ενδιαφέρον για συμπαραγωγές με μεγάλους παράγοντες του εξωτερικού, όπως έχει γίνει ήδη με το National Geographic, ενώ πραγματοποιούνται συζητήσεις και για ακόμη μία συμπαραγωγή. «Ακόμη και με αυτές τις συνεργασίες και συμπαραγωγές το business plan δεν είναι θετικό, ωστόσο αυτό το γνωρίζαμε εξ’ αρχής και είναι συνειδητή η απόφασή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κανάλι».

Για το 2021, έναν επετειακό χρόνο για την Ελλάδα με αφορμή τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, το Cosmote History δημιουργεί νέες παραγωγές, με 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές, πάνω από 100 ώρες επετειακού προγράμματος και πάνω από 60 ώρες ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε ακόμα 

UBS: Πάνω από τα $1.900 ο χρυσός το 2021 – «Κλειδί» η επενδυτική ζήτηση

Nike: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολυεθνικό κολοσσό που… ΔΕΝ φεύγει από την Ελλάδα

Και τα Zara μπαίνουν τελικά στη «μάχη» του click inside

Σχετικα αρθρα

Crystal Almond – Wind: «Bonus» 288+100 εκατ. από το IPO της Vantage Towers

admin

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Zητά μείωση ενοικίου 100% ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ επιχείρησης

admin

Enterprise Greece και eBay επεκτείνουν τη συνεργασίας τους για ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

admin

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% στην Intralot de Peru έναντι $16,2 εκατ.

admin

Intralot: Πούλησε τη συμμετοχή της στην Intralot de Peru

admin

Η μάχη των μίνι μάρκετ: Νέοι παίκτες για την «πίτα» των 8 δισ. ευρώ στη μικρή λιανική

admin

Στα 18,815 τρισ. το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ε.Ε. το 2020

admin

SOLIDUS: Υπόμνημα για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία με την Hellenic Healthcare Group για την κάλυψη ρομποτικών επεμβάσεων

admin

Eurolife FFH: Eπιταχύνει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή

admin

Yalco: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Yalco-Τα νέα μέλη

admin