Image default
Επιχειρήσεις

Siemens: Ενισχυμένα μεγέθη για το δ’ τρίμηνο του 2020

Η γερμανική Siemens δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2020. Όπως είπε ο Joe Kaeser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG, η εταιρεία «είχε εξαιρετική επίδοση σε ένα μάλλον σύνθετο περιβάλλον», ενώ ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων που μπορεί να παραδώσει «μια τόσο ισχυρή επιχείρηση στην επόμενη γενιά διοίκησης».

 • Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 15% σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και των αποτελεσμάτων χαρτοφυλακίου, και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%, με όλες τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
 • Σε ονομαστική βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 11% στα €15,9 δισ., λόγω του υψηλότερου όγκου από μεγάλες παραγγελίες στη Mobility. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3%, στα €14,1 δισ.. Ο δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων ήταν 1,13
 • Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITA των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων σημείωσαν άνοδο 39% στα €2,1 δισ., συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων και των σημαντικά χαμηλότερων αποζημιώσεων, έχοντας ως αποτέλεσμα περιθώριο στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITA των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων στο 16,0%
 • Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά στο €1,5 δισ.. Αντίστοιχη αύξηση των βασικών κερδών ανά μετοχή (EPS) στο €1,72
 • Ισχυρή διαθέσιμη ταμειακή ροή από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ύψους €1,0 δισ. (1ο τρίμηνο χρηματοοικονομικού έτους 2021: €44 εκατ.).

1ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2021

 • Συνέχιση του σύνθετου μακροοικονομικού περιβάλλοντος που επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19). Αυξημένες ευκαιρίες ζήτησης και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση και τη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής ανάπτυξης στην Κίνα.
 • Σημαντικές συναλλαγματικές διαφορές πήραν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη των παραγγελιών και των εσόδων σε ετήσια βάση. Τα αποτελέσματα χαρτοφυλακίου προσέθεσαν μία ποσοστιαία μονάδα στην ανάπτυξη των παραγγελιών και των εσόδων σε ετήσια βάση.
 • Η παραγγελιοληψία αυξήθηκε και στις τέσσερις βιομηχανικές δραστηριότητες σε συγκρίσιμη βάση, με πρώτη τη Mobility που κατέγραψε σημαντικά μεγαλύτερο όγκο από μεγάλες παραγγελίες.
 • Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης και στις τέσσερις βιομηχανικές δραστηριότητες σε συγκρίσιμη βάση. Σε γεωγραφική βάση, η ανάπτυξη ήταν πιο αξιοσημείωτη στην Κίνα και τη Γερμανία.
 • Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITA των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων αυξήθηκαν σημαντικά στην Digital Industries, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης στις υψηλού περιθωρίου επιχειρήσεις μικρού κύκλου και των σημαντικά χαμηλότερων αποζημιώσεων. Σημαντικές αυξήσεις και στην Smart Ifrastructure και τη Siemens Healthineers.
  Η Mobility συνέχισε την επιτυχημένη επίδοση, διατηρώντας τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITA και την κερδοφορία σταθερά στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, πριν από την COVID-19. Συνολικά, η αρνητική επίπτωση από συναλλαγματικές διαφορές ήταν ισχυρότερη στη Siemens Healthineers.
 • Εκτός των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων, θετική αλλαγή στα εταιρικά στοιχεία κυρίως από μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων στη Siemens Pension-Trust e.V. στη Γερμανία συνολικού ύψους €138 εκατ.. Το 1ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2020 περιελάμβανε ακόμη υψηλότερα κέρδη που σχετίζονται με επενδύσεις για τη Siemens Real Estate και τη Siemens Financial Services.
 • Το καθαρό εισόδημα αυξήθηκε σε σημαντικά υψηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITA των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τον υψηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος και μια θετική συνεισφορά από διακοπείσες δραστηριότητες που σχετίζονται κυρίως με τη Flender. Το 1ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2020 περιλάμβανε ζημία από διακοπείσες δραστηριότητες που σχετίζονται κυρίως με τον πρότερο τομέα ενέργειας.
 • Οι Βιομηχανικές Δραστηριότητες δημιούργησαν ισχυρή ελεύθερη ταμειακή ροή ύψους €1,468 εκατ. σε σύγκριση με τα €789 εκατ. του 1ου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2020, κυρίως από τη Siemens Healthineers με υψηλό συντελεστή ταμειακής μετατροπής στο 1.19
 • Το απασχολούμενο κεφάλαιο ROCE αυξήθηκε σε συνδυασμό με ένα σημαντικά υψηλότερο καθαρό εισόδημα και μια σημαντική μείωση στο μέσο απασχολούμενο κεφάλαιο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)

Ελλάκτωρ: Έπιασε δουλειά η διοίκηση – Άρχισε η στελέχωση των θυγατρικών

 

Σχετικα αρθρα

Κηφισιά: Συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ζολώτας – Εκκρεμούσε ένταλμα για έκδοσή του στην Κύπρο

admin

Λιανικό εμπόριο: Αυτές είναι οι 25 καλύτερες εταιρείες για το 2020 (γραφήματα)

admin

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον της Αμερικής» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο «ραβασάκι» προς τους επενδυτές

admin

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον των ΗΠΑ» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν

admin

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για σήμερα Σάββατο

admin

Τράπεζες: Το εμπόριο απορρόφησε το 25% των νέων χρηματοδοτήσεων

admin

ΟΤΕ: Το μέρισμα-έκπληξη και το bonus για τους μετόχους από τη Ρουμανία

admin

Mediterra: Στις 24/3 η ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας

admin

ΕΚΤΕΡ: Εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Ελλάκτωρ: Έκτακτη ΓΣ ζητούν Μπάκος-Καϋμενάκης

admin

Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου

admin

Ελλάκτωρ: Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ζητούν οι Μπάκος – Καϋμενάκης

admin