Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Αυτονόητη υποχρέωση μας ο απόλυτος συντονισμός για το Κυπριακό

Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες για σκοπούς συντονισμού, έναν μήνα πριν την κρίσιμη άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό. 

«Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων εν αναμονή και της σύγκλησης και της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η ελληνική δημοκρατία και η κυπριακή δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον ΟΗΕ για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ σε μια επανενωμένη Κύπρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, φτάνοντας στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

Συνέχισε λέγοντας πως επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας και η επόμενη της μέρας ως προς την εξάρτηση και των δύο χωρών από τον τουρισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό να είμαστε συντονισμένοι για να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες υπό προϋποθέσεις να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο πράγμα πολύ σημαντικό για τις οικονομίες και των δύο χωρών», κατέληξε.

Καλωσορίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για το αδιάλειπτο όπως είπε ενδιαφέρον του για την Κύπρο μέσα από τη στενή επαφή και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν και όσα αφορούν την Κύπρο, σύμφωνα με alphanews.

Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και εκτίμησης που υποδέχομαι για ακόμη μια φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον φίλο @PrimeministerGR @kmitsotakis σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία ενόψει και της πρωτοβουλίας του ΓΓ των #UN για πραγματοποίηση άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό. pic.twitter.com/nJhFHMtaoM

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) February 8, 2021

«Θα έχουμε την ευκαιρία να ενδιατρίψουμε με λεπτομέρεια και για τα όσα με την αποφασιστικότητα μας μπορεί να διαδραματιστούν κατά την άτυπη σύνοδο που φαίνεται να είναι έτοιμος να συγκαλέσει ο ΓΓ αλλά και γενικότερα να ανασκοπήσουμε και το ευρύτερο περιβάλλον στην περιοχή όπως επίσης και το προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο ώστε συντονισμένα να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατόν όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

- -

Σχετικα αρθρα

Βουλή: Πώς «διαβάζουν» Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου τη χθεσινή αντιπαράθεση

admin

Η Ελλάδα χαιρετίζει την ανακοίνωση του ΟΗΕ για το Κυπριακό

admin

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για διατήρηση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

admin

Βουλή – Μητσοτάκης: Να στηρίξουμε όλοι το κίνημα MeToo και να γυρίσουμε την πλάτη στους λασπολόγους

admin

Μητσοτάκης σε ΕΕ για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ή εμείς ή θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς

admin

Στήριξη Καραμανλή σε Μενδώνη και μήνυμα στους δήθεν θεματοφύλακες της παράταξης

admin

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: Βγάζει 87 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

admin

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Οσο νωρίτερα συμφωνήσουμε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο το καλύτερο

admin

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Ανεπαρκές το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

admin

Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο

admin

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει ανακοίνωση ΓΓ ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης διάσκεψης για Κυπριακό

admin

Κώστας Καραμανλής για Μενδώνη: Αλλο η κριτική και άλλο η τοξική λάσπη

admin