Image default
Επιχειρήσεις

ICAP: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα το 2020 – Στα 92.2 εκατ. ευρώ τα αθροιστικά έσοδα

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP, το γεγονός ότι παρά τις ισχυρές αρνητικές επιπτώσεις λόγο κορωνοϊού, ουσιαστική βελτίωση σημείωσαν τα οικονομικά της μεγέθη για το 2020.

Επίσης αυξήθηκαν τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται. Τα αθροιστικά έσοδα των εταιρειών ICAP έφτασαν τα €92.2 εκατ., με μια πτώση 3,7%, ενώ τα Kέρδη Ebitda αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν το 2020, ειδική μνεία χρήζει στις υπηρεσίες Credit Risk & Business Information, αφού ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό τους με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας σε ομόλογα τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Structured Finance Ratings /NPL securitizations) καθώς και σε τραπεζικά χαρτοφυλάκια δανειακών απαιτήσεων (Pool of Credit Claims).

Επίσης, η ενσωμάτωση στα Business Reports της του ICAP Covid Sector Check, ενός δείκτη που αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ακόμα, η ICAP αναπτύσσεται δυναμικά στην αγορά συμμόρφωσης (compliance) με τη λύση D&B Onboard, ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο διερεύνησης και ελέγχου που βοηθά στην ταυτοποίηση επιχειρήσεων και προσώπων και στον έλεγχο τους για θέματα συμμόρφωσης και εντοπισμού κινδύνων.

Επίσης ενισχύθηκε η λύση ICAP Risk.Profiler, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο λειτουργιών που καλύπτουν πλήρως και αποτελεσματικά την αξιολόγηση των πιστώσεων για την καταναλωτική, στεγαστική και επιχειρηματική πίστη ενώ εξίσου αποδοτική ήταν και η ανάπτυξη των υπηρεσιών μας στις αγορές της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και το 2020, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καταφέραμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2021, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης για όλες τις Εταιρείες ICAP. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.000 άτομα για την μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.»

Διαβάστε ακόμη: 

«Ξεσφραγίζονται» επιταγές που «έσκασαν» μέσα στον Ιανουάριο

Οι «χρυσές» business του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ο ΜVΡ του ΝΒΑ σκοράρει εντός και εκτός γηπέδων

Πώς ξεγελάς Χιώτη καραβοκύρη, οι δουλειές του Mubadala και τα (υπόλοιπα) ασημικά της MIG

Σχετικα αρθρα

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για σήμερα Σάββατο

admin

Τράπεζες: Το εμπόριο απορρόφησε το 25% των νέων χρηματοδοτήσεων

admin

ΟΤΕ: Το μέρισμα-έκπληξη και το bonus για τους μετόχους από τη Ρουμανία

admin

Mediterra: Στις 24/3 η ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας

admin

ΕΚΤΕΡ: Εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Ελλάκτωρ: Έκτακτη ΓΣ ζητούν Μπάκος-Καϋμενάκης

admin

Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου

admin

Ελλάκτωρ: Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ζητούν οι Μπάκος – Καϋμενάκης

admin

Alpha Trust: Καθαρά κέρδη €1,01 εκατ. το 2020

admin

ΤτΕ: Διατηρεί ανοιχτή την πλατφόρμα υποβολής ισολογισμών

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Μάρτιος προσδοκιών και αρνητικής παράδοσης

admin

Vivartia: Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου η μεταβίβαση στο CVC

admin