Image default
Επιχειρήσεις

Vodafone: Πού πιστεύουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να εστιάσει το Ταμείο Ανάκαμψης

Την ευρεία υποστήριξη των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών στο Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα πιστεύουν ότι οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, οι ψηφιακές δεξιότητες και η ευρυζωνικότητα αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την ανάκαμψη της Ευρώπης δείχνει η έρευνα που ανατέθηκε στην Kantar, από τη δεξαμενή σκέψης της Vodafone, Ινστιτούτο Vodafone, αποκαλύπτοντας τις τάσεις του κοινού ως προς τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. ή αλλιώς Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους την ύπαρξη του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ
  • τo 80% των Ελλήνων θεωρεί ότι αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για να βοηθήσει τις Ευρωπαϊκές χώρες να διαχειριστούν την ανάκαμψή τους
  • Περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους, οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα θα πρέπει κατεπειγόντως να υποστηρίξει τον τομέα της Υγείας και να εστιάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (93%) και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (92%)
  • Στην πλειονότητά τους οι Έλληνες συμφωνούν ότι οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, οι ψηφιακές δεξιότητες και η ευρυζωνικότητα είναι σημαντικά θέματα για την ανάκαμψη.

Παρά την ευθυγράμμιση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους πολίτες, το κοινό εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την εφαρμογή του Σχεδίου

Με το 20% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να διοχετεύονται προς την ψηφιοποίηση της οικονομίας, υπάρχει μία σαφής ευθυγράμμιση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με αυτήν τη νέα έρευνα. Ωστόσο:

  • Ένας στους δύο Έλληνες εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το εάν τα χρήματα θα φτάσουν στους τομείς στους οποίους είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διοχετευθούν, και καταλήξουν τελικά σε σχήματα για τη διάσωση επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση της εργασιακής εφεδρείας και τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων
  • Μάλιστα, οι πολίτες στην Ελλάδα, την Γερμανία και την Ουγγαρία είναι οι πλέον επιφυλακτικοί.
  • Τα ¾ των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να συνδεθούν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Το 42% ζητεί αυστηρούς όρους, ενώ το 33% πιο ευέλικτους. Προφανώς, οι λεπτομέρειες ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους πολίτες.

Ο Inger Paus, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Vodafone δήλωσε: «Η έρευνα Digitising Europe Pulse υπογραμμίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις εθνικές κυβερνήσεις να επιλύσουν την οξεία υγειονομική και οικονομική κρίση και υποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στην ευρυζωνικότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλίσει ότι οι φωνές των πολιτών θα ακουστούν, ενόσω οι πόροι κινούνται προς αξιολόγηση και κατανομή».

Ο Joakim Reiter, διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ομίλου Vodafone, δήλωσε: «Καθώς η Ευρώπη ξεκινά την ανάκαμψή της από αυτήν την, χωρίς προηγούμενο, πανδημία, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής οικονομίας και κοινωνίας. Όπως αυτή η έρευνα έδειξε, οι πολίτες θεωρούν ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες θα πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά της ανάκαμψης της Ευρώπης. Οι πολίτες επίσης αναγνωρίζουν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα βγει από την κρίση ισχυρότερη, και μέσω των πόρων ανάκαμψης της Ε.Ε. Η Vodafone παραμένει δεσμευμένη στο ρόλο της να κρατά την κοινωνία διασυνδεδεμένη, με πρόσβαση σε κρίσιμες ψηφιακές υπηρεσίες και δεξιότητες. Όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τοπικές κυβερνήσεις για να δημιουργήσουμε μία πραγματικά ισότιμη και βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία για όλους τους Ευρωπαίους».

Δείτε εδώ την πλήρη έκθεση εδώ

Διαβάστε ακόμη

Οι «χρυσές» business του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ο ΜVΡ του ΝΒΑ σκοράρει εντός και εκτός γηπέδων

Πώς ξεγελάς Χιώτη καραβοκύρη, οι δουλειές του Mubadala και τα (υπόλοιπα) ασημικά της MIG 

Jotun: Ο «γίγαντας» που βάζει χρώμα στη Ναυτιλία

 

Σχετικα αρθρα

ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

admin

Δίρφυς ΑΕ: Στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου Χαλκίδας

admin

Ελληνικός Χρυσός: Στην βουλή κατατέθηκε η 25ετής σύμβασης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

admin

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Greenhill για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα-Ολλανδών

admin

Στη Βουλή η συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

admin

WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

admin

United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

admin

Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

admin

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

admin